Η έκφραση είναι - μόνη αυτή - για έναν καλλιτέχνη ο υπέρτατος και μοναδικός τρόπος ζωής.
Ζούμε γιατί εκφραζόμαστε.

"ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ"


Δεν υπάρχει αληθινή ηδονή, εκτός από εκείνη που δίνει η δημιουργικότητα. Είτε φτιάχνει κανείς μολύβια, είτε μπότες, είτε ψωμί, είτε παιδιά. Χωρίς δημιουργία δεν υπάρχει αληθινή ευχαρίστηση.
"ΛΕΩΝ ΤΟΛΣΤΟΙ"

Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Τα μουσλούκια!!!!



Ξέρετε τι είναι το μουσλούκι????
Ενα δοχείο μεταλλικό είναι που στο κάτω του μέρος έχει μια πολύ μικρή  βρυσούλα.
Η λέξη προέρχεται  απο την τούρκικη λέξη musluk που θα πει βρύση, κάνουλα.
Αυτό το μικρό βρυσάκι, ονομάζεται έτσι κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα, το  είχαν όμως σε όλη την Ελλάδα σχεδόν μέχρι το 1970 σε μέρη που  δεν υπήρχε υδροδότηση.

Τα βρυσάκια τα είχα συναντήσει στο χωριό του πατέρα μου, σε πολύ μικρή ηλικία, έμειναν όμως στην μνήμη μου, μια και δεν ήταν λίγες οι φορές που είχα παίξει με το νεράκι που έτρεχε απο την μικρή βρυσούλα... και η καημένη η γιαγιά έπρεπε να ξαναπάει στην βρύσι   του χωριού να ξαναφέρει με τις στάμνες νερό.

Το μουσλούκι ξανάρθε στην μνήμη μου πριν απο αρκετό καιρό, και σκέφτηκα πως ναι μεν δεν μου χρειαζόταν σαν βρυσάκι πια, θα μπορούσε όμως να γίνει ένα όμορφο διακοσμητικό για την κουζίνα μου... και γιατί όχι και χρηστικό μια και εκεί που κάποτε έμπενε το νερό τώρα θα μπορούσε να τοποθετηθεί κάτι άλλο!!!!

Έτσι απευθύνθηκα στον καλλιτέχνη μαραγκό  φίλο μου απο το Facebook τον Λάκη Κορομηνά   ο οποίος  μου έφτιαξε μουσλούκια!!!!
Τα ακρυλικά χρώματα έγιναν σύμμαχοι μου στην μεταμόρφωση αυτών των αντικειμένων, τα οποία είναι έτοιμα   να διακοσμήσουν την κουζίνα μου και την κουζίνα να του Λάκη
και να φιλοξενήσουν τις νάυλον σακούλες, που όσο και να μην τις θέλω, μαζεύονται!!!

Εύχομαι σε όλους σας ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!!!!















22 σχόλια:

  1. Απίθανα είναι! Και είχα και εγώ από την πεθερά καναδυο και πετάχτηκαν. Πω πω τι ωραία που έγιναν τα δικά σου!
    Χαίρομαι που άνοιξες πορτοπαράθυρα εδώ
    Καλώς σε βρήκα χρυσοχέρα έγκλειστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άννα μου και εγώ χαίρομαι που ξαναβρεθήκαμε , δεν με ξεχάσατε και ήρθατε να με καλωσορίσετε!!!! Χαίρομαι που σου άρεσαν τα βρυσάκια μου!!!!!

      Διαγραφή
  2. Βίκυ μου υπέροχες έγιναν οι βρυσούλες σου και τους έδωσες και πρωτότυπη χρήση.
    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου χαίρομαι που σου άρεσαν!!!! Γενικά άλλαξαν, οπως αλλάζουν όλα στο πέρασμα του χρόνου....

      Διαγραφή
  3. Ξύλινα; Ω μιλάμε για θαύμα τέχνης! Τι έκανε ο άνθρωπος! Αλλά και η ζωγραφική επάνω τους; Εντάξει τα βρίσκω υπέροχα, πανέμορφα, καλλιτεχνήματα πραγματικά αγαπητή μας φίλη.
    Δεν έχω λόγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως ο φίλος μου είναι μεγάλος καλλιτέχνης στα στα χέρια του τα ξύλα γίνονται έργα τέχνης.... εγώ απλά προσπαθώ να τα αναδεικνύω λίγο παραπάνω με την ζωγραφική μου!!!

      Διαγραφή
  4. Ω, πανέμορφα! Καταπληκτική ιδέα, Βίκυ μου.
    Θυμάμαι ακόμη έντονα το δοχείο με το βρυσάκι που είχε η γιαγιά μου στο χωριό όταν ήμουν παιδί! Ευχαριστώ για τις αναμνήσεις, φίλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ ευχαριστώ που πέρασες από εδώ!!!! Και εγώ το έχω πολύ έντονα στην μνήμη μου το βρυσάκι.... άπειρες φορές άδειαζα το βρυσάκι της αυλής κάνοντας μπάνιο με τα ρούχα!!!!

      Διαγραφή
  5. Οταν δύο χαρισματικοί και ευφάνταστοι καλλιτέχνες συμπράττουν......τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά !!! Τα ξύλινα βρυσάκια φιλοτεχνημένα άψογα και ζωγραφισμένα τέλεια πέρα από τις μνήμες που ανασύρουν, είναι σύγχρονα , μοναδικά διακοσμητικά και ταυτόχρονα χρηστικά έργα τέχνης !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλη μου αγαπημένη σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου σχόλια, τόσο για μένα όσο και για το φίλο μου τον Λάκη.

      Διαγραφή
  6. Ω!ω! τι καλά σαν παλιά (ποτέ βέβαια δεν θα είναι σαν παλιά) λέμε τώρα...Διαβάζοντας για το μουσλούκι με γύρισες κι εμένα πίσω..Η γιαγιά μου το είχε στην αποθήκη της ψηλά ψηλά κρεμασμένο. Στο πατρικό μου όμως γινόταν κάποια χρήση τους καλοκαιρινούς μήνες οταν παραθερίζαμε σε διαμορφωμένους μεν χώρους με βρύσες κλπ.και στα ξυλοτέξ όπου μέναμε μας εξυπηρετούσε για κάθε χρήση Πολύ έξυπνη η τωρινή του χρήση,κρύβονται μία χαρά εκει. Μπράβο Βίκυ μου πέρασα για λίγο και πέρασα όμορφα...Καλή Μεγάλη εβδομάδα με ηρεμία και υπομονή φιλάκια πασχαλιάτικα πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τίποτα δεν είναι όπως παλιά Έφη μου. Μεγαλώσαμε, οι αντοχές δεν υπάρχουν πια, μεγάλες απώλειες (και για τις για τις δυό μας) ήρθαν να αφήσουν και αυτές τα σημάδια τους, όμως είμαστε εδώ και έχουνε υποχρέωση να το πακεύουμε!!!!! Γύρισα κσι που και που θα ανεβάζω τις δημιουργίες μου, έτσι για να έρχονται οι φίλοι να λέμε καμιά κουβέντα!!!! Πολλά φιλιά και ευχές για καλό Μεγαλοβδόμαδο!!!!

      Διαγραφή
  7. Πρωτα απορησα τι ειναι το μουσλούκι..Βίκυ μου δεν το ηξερα.. μετα καταλαβα οτι ηταν το βρυσακι που είχαν παλιά εξω απο τις τουαλετες που συνηθως ηταν στις αυλές για να πλύνουν τα χέρια τους εκει ..αλλά ηταν απο τσιγκο..
    Από ξύλο πρωτη φορα βλεπω.. μεγαλη καλιτεχνία να πετυχεις το στρογγυλεμα ..μπράβο στον καλλιτεχνη ξυλουργό και σε σενα φιλεναδα για την διακόσμηση τους..
    Να είσαι καλά φιλιά στην Δημητρούλα να προσέχετε..καλή Μεγαλοβδομαδα..την αγάπη μου φιλιαα!!💚

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρουκάκι μου ότι το έλεγαν μουσλούκι ούτε εγώ το ήξερα, βλέπεις όσο γερνάμε μαθαίνουμε. Ο φίλος μου όντως είναι μεγάλος καλλιτέχνης και εγώ προσπαθώ να μην χαλάσω με την τέχνη μιυ την άψογη δουλειά του!!!! Καλό Μεγαλοβδόμαδο αγαπημένη, πολλά φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  8. Πέρασα να ευχηθώ Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!
    με υγεία, ελπίδα, αγάπη και χαρά!
    φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βικάκι μου έγινε πανέμορφο!!!
    Η αλήθεια είναι πως ο,τι σκεφτεί το ευφάνταστο μυαλό σου γίνεται υπέροχο!

    Φιλάκια πολλά σας στέλνω κορίτσια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαιρούλα μου σε ευχαριστώ πολύ!!!!!Πολλά φιλιά και από εμάς !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γεια σας, η πίστωση μεταξύ ατόμων είναι μια οικονομική συναλλαγή που συνίσταται στο δανεισμό χρημάτων απευθείας από άτομα χωρίς την παρέμβαση τράπεζας. Τις περισσότερες φορές, γίνεται σε ένα οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον. Αλλά πρόσφατα μπορείτε να δανειστείτε από έναν ξένο. Είμαι πρόθυμος να προσφέρω δάνεια σε οποιονδήποτε έχει τη δυνατότητα να το αποπληρώσει χωρίς ανησυχία. Ανυπομονώ να ασχοληθώ μαζί σας εάν χρειάζεστε σοβαρή πίστωση και εάν είναι καλή θέληση.

    E-mail: (simondurochefort@gmail.com)
    Whatsapp ή Viber: +33752366330

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βίκυ μου έγιναν υπέροχα! Οτι πιάνουν τα χρυσά σου χέρια γίνεται πανέμορφο! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε ένα σχόλιο.... θα με βοηθήσει να γίνω καλύτερη!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...