Η έκφραση είναι - μόνη αυτή - για έναν καλλιτέχνη ο υπέρτατος και μοναδικός τρόπος ζωής.
Ζούμε γιατί εκφραζόμαστε.

"ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ"


Δεν υπάρχει αληθινή ηδονή, εκτός από εκείνη που δίνει η δημιουργικότητα. Είτε φτιάχνει κανείς μολύβια, είτε μπότες, είτε ψωμί, είτε παιδιά. Χωρίς δημιουργία δεν υπάρχει αληθινή ευχαρίστηση.
"ΛΕΩΝ ΤΟΛΣΤΟΙ"

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Υπέροχα Blogs...... που αξίζει να ακολουθήσετε!!!!

Έτσι λέγεται το Βραβείο που μου χάρισε η αγαπημένη μου Ρένα http://diaheiros.blogspot.com/   και την ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου έκανε!!!!!   
Με την σειρά μου τώρα πρέπει να χαρίσω αυτό το βραβείο σε άλλα 8 Blogs….  που πραγματικά αξίζει να τα ακολουθήσετε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  1. στην Πέπη http://dhmiourgieskardias.blogspot.com/  γιατί φτιάχνει πραγματικά υπέροχες δημιουργίες!!!
  2. στην Ίριδα http://iridasart.blogspot.com/ γιατί είναι μεγάλο ταλέντο!!!
  3. στην Μαρία http://scrapmaria.blogspot.com/  και
  4. στην Κική http://justcreativemoments.blogspot.com/ για την προσφορά τους στα κοινά
  5. στην Αθηνά http://voltastoneiro.blogspot.com/ γιατί μαζί της θα κάνετε μια πραγματική Βόλτα στο Όνειρο… με τις ζωγραφιές… την ποίηση και την λογοτεχνία
  6. στην Έφη http://effiessweethomedesigns.blogspot.com/ μια και κοντά της θα βρείτε όμορφα εργόχειρα…  μα και  μια πολύ καλή φίλη
  7. στην Μαριάννα http://onirokosmos-art.blogspot.com/ γιατί στις σελίδες της θα βρείτε πράγματα  φτιαγμένα με απίστευτη υπομονή… έμπνευση και καλαισθησία
  8. στους Ζωγράφους σε Δράση για τα Παιδιά http://zografoisedrasi.blogspot.com/  γιατί είναι ένα καινούργιο blog… που αν το ακολουθήσετε, σίγουρα θα έχετε να πάρετε πολλά!!!!!!!!!   

Υπάρχουν βέβαια πολλά ακόμη blogs... τα αφήνω όμως για να τα διαλέξετε εσείς!!!!!!!   


Σας στέλνω πολλά φιλάκια μαζί με την αγάπη μου... σας εύχομαι Καλό Σαββατοκύριακο και Καλό Μήνα!!!!!!   και σας υπενθυμίζω πως αύριο Κυριακή 1 Απριλίου 2012.....   Οι Ζωγράφοι σε Δράση για τα Παιδιά θα βρίσκονται σε μια υπέροχη εκδήλωση στο Ζάννειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας στην Εκάλη!!!! Αλήθεια σας λέω... δεν είναι Πρωταπριλιάτικο αστείο...  να και η πρόσκληση!!!


To Zάννειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας & Αγωγής Πειραιώς – Εκάλης, σας προσκαλεί στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί, στις εγκαταστάσεις φιλοξενίας παιδιών στην Εκάλη (Θησέως 131), την Κυριακή 1η Απριλίου 2012 και ώρα 11:00 – 13:00 με αφορμή τη φύτευση του «ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΥ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ». Στη διάρκεια της εκδήλωσης, θα γίνει η φύτευση του Λαχανόκηπου από τα παιδιά του Ιδρύματος και τους επισκέπτες και θα υπάρχουν πολλές και ευχάριστες εκπλήξεις, ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα για τους μικρούς μας φίλους.

Ο δημιουργία του βιολογικού λαχανόκηπου, είναι μια ευγενική προσφορά της εταιρείας Olyplant.gr μέσω του προγράμματος «Λαχανικά & Παιδιά». Τα παιδιά του Ιδρύματος, μετά την κατάλληλη εκπαίδευση από ειδικούς αλλά και από τους εκπαιδευτικούς και τους παιδαγωγούς τους θα είναι υπεύθυνα για όλα τα στάδια της παραγωγής και της διάθεσης των προϊόντων τους. Οι λεπτομέρειες του προγράμματος θα περιγραφούν στη διάρκεια της εκδήλωσης από τους υπεύθυνους του προγράμματος και του Ιδρύματος.

Στην εκδήλωση, θα συμμετέχουν εθελοντικά με δραστηριότητες και έμψυχο δυναμικό οι παρακάτω φορείς:

- Ελληνικό Παιδικό Μουσείο
- Σ.Κ.Ε.Π. (Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους)
- Εκδρομή της Αγάπης
- Ζωγράφοι σε δράση για τα παιδιά
- Ομάδα Grafity του Κέντρου Κοινωνικής Φροντίδας Ν. Καμαράτος από τη
ΜΚΟ «Ιατρική Παρέμβαση»

Η εκδήλωση θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την εκπομπή του ΑΝΤ1 «Με αγάπη», της Μαρί Κυριακού.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό σε παιδιά και σε εκπαιδευτικούς






Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Και ξανά προς την δόξα τραβά....

Κάποτε...   βρισκόταν τοποθετημένο μέσα σε ένα υπέροχο γραφείο.  Τα χρόνια όμως πέρασαν… το γραφείο πάλιωσε και οι ιδιοκτήτες του το πέταξαν στο δρόμο για να το πάρει το «κάρο του Δήμου»…   


Το παλιό συρτάρι μαυροφορέθηκε...  για λίγο, 



μα ευτυχώς το μετάνιωσε γρήγορα…… βλέποντας στο  δια χειρός Ρένας Χριστοδούλου: ΠΡΟ[Σ]ΚΛΗΣΗ!!!!!!!!!!!!!!!   αποφάσισε να μετατραπεί σε έναν «Χαρούμενο Μαυροπίνακα»...

παίρνοντας για παρέα του, ένα μικρό μεταλλικό κασπό για να φιλοξενήσει τις κιμωλίες...

ένα ολοκαίνουργιο κόκκινο σφουγγαράκι, για να διορθώνει τα λάθη...


μερικά.... γράμματα,
και λίγους αριθμούς!!!!!!


Μετά γέμισε με χρώματα το μαύρο του κουστούμι… 




 και...   ξανά προς την "Δόξα τραβά"



  ξέροντας ότι με την νέα του εμφάνιση....  θα δώσει "Χαρά" σε ένα παιδάκι, στολίζοντας το δωμάτιο του!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




Έτσι χαρούμενο και ευτυχισμένο… πήρε τον δρόμο για την Θεσσαλονίκη – εκεί έμαθε πως θα γίνει «Η Έκθεση» στις  18/5/2012      http://diaheiros.blogspot.com/2012/03/blog-post_12.html  - φωνάζοντας σε όλα τα παλιά συρτάρια που συναντούσε στο δρόμο του… να μεταμορφωθούν και να πάνε να το συναντήσουν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Ένα Δώρο....... ανεκτίμητης αξίας!!!!!!

Γυρνώντας από το Νοσοκομείο στο σπίτι......   βρήκα ένα φάκελο να με περιμένει!!!!!!!   'Εχεις γράμμα από Κρήτη μου είπε η κόρη μου........  μα το μυαλό μου δεν πήγε στον αποστολέα!!!!!!!
 Η έκπληξη ήταν μεγάλη όταν είδα πως ο αποστολέας ήταν η αγαπημένη μου "Σμαραγδένια"  και ακόμη μεγαλύτερη ήταν η χαρά μου γιατί το περιεχόμενο του φακέλου  ήταν ¨"Ένα Δώρο Ανεκτίμητης Αξίας" - Μια ποιητική συλλογή γραμμένη από την Ρούλα - με μια υπέροχη αφιέρωση......    και μια τρυφερή καρτούλα!!!!!!!!!


Ρούλα μου σε ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!!!!







Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Επέστρεψα!!!!!!!!!!!

Αγαπημένη μου γειτονιά καλησπέρα......   μετά από λίγες μέρες απουσίας, και αφού έφτιαξα το ένα από τα δύο μάτια μου....

επέστρεψα στην αγαπημένη μας γειτονίτσα!!!!!!!!!!!!    Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τις ευχές σας.... και για τα μηνύματα συμπαράστασης!!!!!!  Αυτή η επέμβαση πήγε πολύ καλά και πιστεύω το ίδιο καλά να πάει και η επόμενη που θα γίνει αμέσως μετά το Πάσχα!!!!!   Συγνώμη που δεν θα απαντήσω στην κάθε μία από εσάς χωριστά... αλλά ο χρόνος που πρέπει να ασχοληθώ με τον υπολογιστή είναι λίγος!!!!   Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ... και πολλά φιλιά σε όλους σας!!!!!

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Θα λείψω για λίγο....


Θα λείψω για λίγο (ακούω επιφωνήματα χαράς ή μου φαίνεται???)  Ναι… ναι… ξέρω θα σας λείψω…   όμως κάντε την καρδιά σας πέτρα μέχρι να επανέλθω!!!!  Πάω να φτιάξω τα μάτια μου (γιατί αποστραβώθηκα με αυτόν τον υπολογιστή) και θα επιστρέψω σύντομα!!!!!!!!!!   

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

.... για την Δράση των Ελληνίδων Blogger

«Αποφασίσαμε να κάνουμε ένα βήμα προς το όνειρο… ένα βήμα ποιο πάνω… ένα βήμα για τον Άνθρωπο… ένα βήμα για την Αγάπη… ένα βήμα για την Αλληλεγγύη…    θέλετε να το κάνουμε ΜΑΖΙ»  έγραφε στην ανάρτηση της http://scrapmaria.blogspot.com/2012/03/blogger.html  η αγαπημένη σε όλους μας Μαρία ……..    

Στην προσπάθεια της αυτή με συνοδοιπόρο την Κική  http://justcreativemoments.blogspot.com/2012/03/blogger.html ....  για να μην κλείσει «Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ» είπα να βάλω και εγώ ένα μικρό λιθαράκι… προσφέροντας δημιουργίες με decoupage...

Ξύλινα βραχιόλια

Δίσκος & θήκη για χαρτοπετσέτες
Θερμόμετρο 

Ξύλο Κοπής

Κεριά 

Κεριά 


Πινακάκι  

Ξύλο κοπής


Καλαπόδι

Καλαπόδι 
Ελπίζω αυτή η προσπάθεια των κοριτσιών να είναι επιτυχείς…..  


Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Για μια Μικρή Πριγκίπισσα...

Λίγο μετά το Πάσχα μια Μικρή Πριγκίπισσα  θα περάσει τα σκαλιά της εκκλησίας για να αποκτήσει το όνομα της…..
Σκέφτηκα λοιπόν η συσκευασία του δώρο της να είναι ιδιαίτερη και μοναδική - έτσι ακριβώς όπως αρμόζει στις πριγκίπισσες – και όχι απλά μία χάρτινη σακούλα από ένα κατάστημα ρούχων ή παιχνιδιών… και για το λόγο αυτό  της έφτιαξα ένα μικρό ξύλινο μπαουλάκι… που το θέμα του είναι  ένα παιδικό παραμύθι με πριγκίπισσες!!!!!!
decoupage με χαρτί


3d  με πάστες διαμόρφωσης


glitter & perlen pen



πατίνα




 εσωτερικός στολισμός



Νομίζω ότι είναι καλύτερο σαν συσκευασία από μία χάρτινη σακούλα… εσείς τι λέτε??????


Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Η κλήρωση έγινε.... οι τυχερές είναι....

18 του Μάρτη σήμερα, και όπως είχα πει στην ανάρτηση  για τα γενέθλια του blog μου - Ποδηλάτισσα: Η Ποδηλάτισσα έγινε ενός έτους... και κερνάει!!!!! - έκανα την κλήρωση για τα πέντε δωράκια!!!!!!
Πέντε σελιδοδείκτες με decoupage σε δέρμα, που συνοδεύονται  από ένα βιβλίο

Οι φίλες που κληρώθηκαν είναι οι:
Ρούλα Σμαραγδένια  Σμαραγδένια
Πέγκυ  Yuppie-y(art)...
Λαμπρινή  ΛΑΜΠΡΟΥΚΑ

Κορίτσια να είστε πάντα τυχερές!!!!

Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές... την αγάπη... και την φιλία σας!!!!!!!!!
Πολλά φιλιά σε όλους και Καλή Εβδομάδα!!!!!


Υ.Γ. Κορίτσια περιμένω e-mail σας με την διεύθυνση σας για να στείλω τα δωράκια σας!!!!!!!

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Μια γλυκιά ανάμνηση!!!!!


Αλφαβητάριο….  
 Το βιβλίο που προορίζεται για την εκμάθηση της Αλφαβήτα και απευθύνεται σε μικρά παιδάκια που έρχονται σε πρώτη επαφή με την γλώσσα… περιέχει απλές λέξεις σε συνδυασμό με εικόνες!!!!!!!!

 Κυκλοφόρησαν πολλά Αλφαβητάρια, αυτό όμως... νομίζω ότι το αγάπησαν όλα τα   «πρωτάκια» του τότε... που έμαθαν με αυτό τα πρώτα τους γράμματα και  έκαναν φίλους τους θρυλικούς χάρτινους ήρωες αυτού του βιβλίου  την Λόλα… τον Μίμη… την Έλλη… την Άννα...  και το σημαντικότερο είναι ότι αυτούς τους ήρωες δεν τους ξέχασαν ποτέ!!!!!


Το εξώφυλλο αυτού το τόσο αγαπημένου βιβλίου…

έφτιαξα αυτή τη φορά...  μέσα σε ένα μικρό συρταράκι!!!




Μια γλυκιά ανάμνηση των παιδικών μου χρόνων... 


Εεεεεε!!!!  παιδιά μην φεύγετε,  η Ρένα περιμένει τα συρτάρια σας...  η Έκθεση  που ονειρευόταν θα γίνει 18 Μαΐου δια χειρός Ρένας Χριστοδούλου: Η ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΜΑΣ!!!!! , υπάρχει χρόνος ακόμα για να φτιάξετε ένα συρτάρι!!!!!!


Θα χαρεί και η Ρένα!!!!!!!!!!!!!

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Μία Μωβ δημιουργία... και αρκετές απαντήσεις!!!


Ο Μωβ Διαγωνισμός που κάνει το Κατερινάκι http://diamadaki.blogspot.com/ ήταν μια καλή ευκαιρία για να φτιάξω ένα ξύλινο κουτί… που εδώ και καιρό βαριόμουν να το πιάσω στα χέρια μου...   σήμερα… αύριο… και πάλι αύριο… αλλά τελικά δεν την γλύτωσε… 
το πέρασα με gesso…


του έκανα decoupage με ριζόχαρτο…

έβαλα σε μερικά σημεία πάστα διαμόρφωσης… για να κάνει όγκο


πρόσθεσα στρασάκιαglitter… perlen pen…  (την Άρτα και τα Γιάννενα!!!)

το έβαψα Μώβ και του έκανα Παλαίωση…

το έφτιαξα και στο εσωτερικό του…




του έβαλα και λίγη πατίνα… (έτσι για να μην λείπει τίποτα από πάνω του!!!)
και αφού του τράβηξα και μία τελευταία φωτογραφία…
αποφάσισα να το στείλω στον Μωβ Διαγωνισμό

για να μπορέσω να παίξω… στα παιχνιδάκια που κυκλοφορούν στην γειτονιά… 




…οι απαντήσεις στο παιχνίδι της Άσπας http://aspa-katathesipsixis.blogspot.com/

1) Τι σημαίνει για σένα Άνθρωπος?....   Ον σκεπτόμενο που μπορεί να αγαπά…  να θυμώνει… να διεκδικεί και να αγωνίζεται!!!
2) Αντιμετωπίζεις την ζωή......  Με αισιοδοξία!!!
3) Τι σου δίνει μεγαλύτερη ευχαρίστηση?...  Να ταξιδεύω!!!
4) Σε ποια εποχή θα ήθελες να ζεις?....  Των 60’
s
5) Τι σε νευριάζει πιο πολύ από όσα διαδραματίζονται γύρω μας?...  Ότι την πληρώνουν πάντα μισθωτοί και συνταξιούχοι και τα λαμόγια την περνούν μπέικα!!!
6)  Ποια τα ελαττώματά σου?...   χα!χα!χα! δεν τα λέω!!!!
7)  Υπάρχει κάτι για το οποίο μετανιώνεις?.... Για ότι δεν έχω κάνει!!!
8)  Βουνό ή θάλασσα?....  Φυσικά Θάλασσα!!!
9) Τι κάνεις όταν είσαι νευριασμένη?....  Ανοίγω την πόρτα και φεύγω!!!
10) Το καλύτερο "αγχολυτικό" είναι..... Να δημιουργώ!!!


και της Πέγκης http://yuppieya.blogspot.com/

1.το αγαπημένο σου χρώμα?...    Το πορτοκαλί!!!
2.στο σπίτι περπατάς ξυπόλυτη ή με παντοφλάκια?...  Με σαμπό!!!
3.οδηγείς?αυτοκίνητο ή μηχανάκι?...   Τώρα μόνο αυτοκίνητο!!!
4.η σχέση σου με το άγχος?...   Απίστευτη!!!
5.φοβάσαι τον οδοντίατρο?...    Όχι πιά!!!
6.η σχέση σου με τη μαγειρική?...   Άριστη!!!
7.σου αρέσει η τάξη ή η ακαταστασία?...  Μάλλον η τάξη!!!
8.Σάββατο βράδυ dvd στην TV ή clubbing?...  Στην TV!!!
9.βιβλίο ή περιοδικό?...   Μα φυσικά Βιβλίο!!!
10.κάποια τέχνη που θες να μάθεις?...    Γλυπτική!!!
11.η λέξη που περιγράφει τον εαυτό σου?...   Αισιοδοξία!!!


Επειδή όμως το παιχνίδι μάλλον κυκλοφόρησε πολύ και σχεδόν όλοι έχετε παίξει σε αυτό… δεν θα βάλω δικές μου ερωτήσεις…

Καλή Εβδομάδα σε όλους σας!!!!!!!!
Φιλάκια!!!!!!!!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...