Η έκφραση είναι - μόνη αυτή - για έναν καλλιτέχνη ο υπέρτατος και μοναδικός τρόπος ζωής.
Ζούμε γιατί εκφραζόμαστε.

"ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ"


Δεν υπάρχει αληθινή ηδονή, εκτός από εκείνη που δίνει η δημιουργικότητα. Είτε φτιάχνει κανείς μολύβια, είτε μπότες, είτε ψωμί, είτε παιδιά. Χωρίς δημιουργία δεν υπάρχει αληθινή ευχαρίστηση.
"ΛΕΩΝ ΤΟΛΣΤΟΙ"

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Είπα να επιστρέψω......

Πάντα μου άρεσε να ταξιδεύω..... ίσως φταίει γιαυτό το DNA μου, ίσως η δουλειά του πατέρα μου που συχνά μας ανάγκαζε σε μετακινήσεις.... ίσως.... πολλά ίσως!!!!

Πάντα λοιπόν ταξίδευα, μα και πάντα σύντομα γύρναγα στην βάση μου.....  από τον καιρό όμως που σταμάτησα να δουλεύω (σύνταξη γήρατος γράφει το χαρτί.... αλλά ας μην επεκταθούμε) μάλλον η αγάπη για τα ταξίδια έγινε "αλητεία" και εγώ άρχισα να γυρίζω από εδώ και από εκεί και να αφήνω το σπίτι μου (το blogoσπιτο εννοώ φυσικά) να πιάνει αράχνες, ποιος να το πίστευε πως το σπιτάκι μου που τόσο είχα αγαπήσει θα έκανα να το επισκεφτώ πέντε ολόκληρους μήνες.....

Σήμερα όμως είπα να επιστρέψω, να ανοίξω... να ξεσκονίσω.... να χαιρετίσω τις γειτόνισσες (ειδικά αυτές που δεν επικοινωνούσα καθόλου μαζί τους) και να αρχίσω σιγά - σιγά να στολίζω τους τοίχους του σπιτιού μου που τόσους μήνες έχουν μείνει άδειοι!!!! 

Το πρώτο καρφί το έβαλα ήδη μια και ένας πίνακας είναι επιτέλους έτοιμος να κρεμαστεί....



Τίτλος του "Οι ταξιδιώτισσες της Ερήμου".... είναι φτιαγμένος από πηλό στερεωμένο πάνω σε ξύλο και θέλω να πιστεύω πως θα σας αρέσει.



Κάπου εδώ όμως πρέπει να σας αφήσω (πιστεύοντας ότι σύντομα θα είμαι και πάλι κοντά σας) αφού σας ευχηθώ να περάσετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!!!



26 σχόλια:

  1. Καλώς την!!!εγώ έλειπα εναμιση χρόνο σε παρακαλώ υπάρχουν και χειρότερα!!
    αχ Βίκυ μου καλά να είσαι και καλά να είμαστε όλες και όσο και να χαθούμε πάντα θα γυρίζουμε εδώ στην αγαπημένη μας γειτονιά...
    Μια ερώτηξης περικαλώ ο πηλός είναι αυτός που ξηραίνεται με τον αέρα και πως τον αγοράζεις
    Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ακριβώς Δεσποινάκι μου καλά να είμαστε και ας πιάνουν και αραχνούλες τα σπιτάκια μας!!!! Σε ευχαριστώ που έφτασες για ένα για στο σπιτάκι μου.... για τις λεπτομέρειες που ζητάς θα σου απαντήσω με μήνυμα!!!! Φιλιά πολλά και ευχές για όμορφο Σαββατοκύριακο!!!!

      Διαγραφή
  2. Καλώς τα μάτια μου τα δυό που είχα μήνες να τα δω ..εδω..τι καλά που εκανες και ξαράχνιασες...γιατί ειχε πιάσει κατι αραχνούλες ε;..χι.χι. για να λεμε την αληθεια Βικάκι μου .
    Το ότι οτι μας ελειψες.. μας έλειψες..αλλά αφού αγαπη μου περνας καλά χαλαλι σου οι απουσιες....μας έλειψαν και οι πήλινες δημιουργίες σου που είναι το σημα κατατεθέν σου .. το λεω γιατί είμαι στην ευχαριστη θεση να έχω ενα δικο σου έργο.. και η φωτογραφία τα αδικεί πολύ...!!!
    Οι ταξιδιώτισσες της ερήμου..μας έκλεψαν την καρδιά..για οσο καιρό μεινεις εδώ..μεχρι την επόμενη που θα το σκάσεις ..χα..χα.. θα χαιρομαστε να σε βλεπουμε!!
    Να περνάς καλα αγαπημενη μου.. οτι και να κανεις!! καλο Σαββατοκύριακο.. φιλακιαααα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε όχι και σου έλειψα Ρουλάκι μου.... μπορεί να μην άνοιγαν οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού μου για να δεις "τις αραχνούλες" που κρεμόντουσαν από το ταβάνι, το τηλέφωνο όμως δούλευε κανονικά!!!!! Σου υπόσχομαι πάντως πως μπορεί να λείπω στα γνωστά μου ταξιδάκια... θα αφήνω όμως τα παράθυρα μισάνοιχτα!!!! Πολλά πολλά φιλιά!!!!!

      Διαγραφή
  3. Βικάκι μου αγαπημένο, ταξιδιάρα ψυχή!
    Είσαι εξαιρετική νοικοκυρά, λαμπίκος έγινε πριν το στολίσεις με το τόσο όμορφο έργο σου! Μπράβο σου για πολλοστή φορά!

    Καλό Σαββατοκύριακο, φιλάκια αγάπης πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένη μου καλή νοικοκυρά εγώ... όποιος το πει ψέματα λέει, μόνο όσα βλέπει η πεθερά κάνω!!!! Χα χα χα!!! Καλό Σαββατοκύριακο καλή μου!!! Τα φιλιά μου και την αγάπη μου!!!!

      Διαγραφή
  4. Δεν είμαι το καταλληλότερο άτομο για να μιλήσω για αποχές από το blogging (γκουχ! γκουχ!), αλλά για μια ακόμη φορά είμαι χαρούμενη που θαυμάζω ένα υπέροχο έργο σου!
    Μπράβο, Βικούλα μου! *Το φαντάζομαι ως εξώφυλλο βιβλίου!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά σε εσένα και τη Δημητρούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συριανάκι μου η αλήθεια είναι πως το πολύ blogging με κούρασε.... όμως οι φιλίες που έγιναν εδώ πραγματικά μου έχουν λείψει και γιαυτό θα προσπαθήσω να έρχομαι όποτε μπορώ!!! Όσο για το έργο.... ναι θα μπορούσε να είναι εξώφυλλο βιβλίου μια και του έδωσα αυτόν τον τίτλο, λες να εμπνευστεί κανείς???? Πολλά πολλά φιλιά!!!!!

      Διαγραφή
  5. Καλώς επέστρεψες, Βίκυ μου. Και μετά το συγύρισμα, μια πολύ όμορφη δημιουργία σου. Αγαπώ τις όμορφες ταξιδιώτισσες! Καλό Σαββατοκύριακο, φίλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς σε βρίσκω κορίτσι, σε ευχαριστώ που έτρεξες να με καλωσορίσεις!!! Τα φιλιά μου!!!

      Διαγραφή
  6. Καλώς την !!Καλά εκανες και ήρθες γιατί και οι φίλες εδώ παραπονούνται , βλέπεις δεν έχουν όλου φβ.
    Καλή σου συνέχεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς σας βρίσκω Νικόλ μου!!!! Εγώ βέβαια δεν άκουσα τίποτα παράπονα... αποφάσισα όμως πως που και που θα περνώ και από εδώ, όταν φυσικά θα βρίσκομαι στην πόλη!!!! Να έχεις μια όμορφη Κυριακή!!!

      Διαγραφή
  7. Καλημέρα!!! Καλώς την με την υπέροχη δουλειά σου! Να περνάς καλά και να ταξιδεύεις όπου μπορείς κι ας αραχνιάζει το σπιτάκι σου εδώ. Χαίρομαι όμως που βλέπω πορτοπαράθυρα ανοικτά
    Καλή Κυριακή να περάσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Άννα μου!!!! Τα ταξίδια - μια μεγάλη μου αγάπη - με βοηθούν να δραπετεύω από τα δύσκολα, έτσι το σπιτάκι μου θα ανοίγει κ=που και που... αλλά όχι συχνά!!!! Σου εύχομαι να περάσεις μια υπέροχη Κυριακή!!!!

      Διαγραφή
  8. Καλή επάνοδο Βίκυ μου, τωρα που άρχισε να δροσίζει θα μαζευτούμε σιγά, σιγά πάλι. Το έργο σου μοναδικό! !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου χαίρομαι που σε ξαναβρίσκω, και ελπίζω να είμαι εδώ για να τα λέμε!!!! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου σχόλια για το έργο μου!!! ΤΑ φιλιά μου!!!

      Διαγραφή
  9. Καλό φθινόπωρο Βίκυ μου, καλώς ήρθες!
    Υπέροχο έργο!Ταξιδιάρικο!
    φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταξιδιάρικο Χιονάτη μου σαν και εμένα!!!! Καλό φθινόπωρο σου εύχομαι και εγώ!!!! Φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  10. Καλώς ήρθες Βίκυ μου,στην γειτονιά μας.Το έργο σου είναι υπέροχο!!! Καλή συνεχεία!!!! Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και για τα καλά σου σχόλια!!!! Τα φιλιά μου!!!!

      Διαγραφή
  11. καλώς την! υπέροχο το εργο σου!!!
    καλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑ!
    ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!
    !ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ!!!!
    ΝΑ ΠΕΡΝΑς ΚΑΛΑ...
    ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ
    ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!!
    ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκιά μου Ίριδα πόσο χαίρομαι που σε ξαναβρίσκω!!!! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για τις ευχές σου!!!! Πολλά φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  13. Να συνεχίσεις την αλήτικη ζωή σου και τις περιπλανήσεις σου Βίκυ μου. Το θέμα είναι να μην αραχνιάζει η ψυχή μας.
    Ο πίνακας που έφτιαξες, μοναδικός! Μ' αρέσουν πολύ τα χρώματα που χρησιμοποιείς. Το απογειώνουν το γλυπτό σου.
    Λοιπόν, καλή επανεκκίνηση στις φθινοπωρινές σου δραστηριότητες και φιλιά πολλά Βίκυ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριώ μου πάντα αγαπούσα τις αποδράσεις..... με έβγαζαν από τα δύσκολα, με γαλήνευαν, τώρα ένας λόγος παραπάνω, με χαλαρώνουν και με ηρεμούν!!!! Χαίρομαι που σου άρεσε το έργο μου... ταξιδιάρικο και αυτό σαν και εμένα!!!!! Πολλά φιλιά!!!!!

      Διαγραφή

Αφήστε ένα σχόλιο.... θα με βοηθήσει να γίνω καλύτερη!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...