Η έκφραση είναι - μόνη αυτή - για έναν καλλιτέχνη ο υπέρτατος και μοναδικός τρόπος ζωής.
Ζούμε γιατί εκφραζόμαστε.

"ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ"


Δεν υπάρχει αληθινή ηδονή, εκτός από εκείνη που δίνει η δημιουργικότητα. Είτε φτιάχνει κανείς μολύβια, είτε μπότες, είτε ψωμί, είτε παιδιά. Χωρίς δημιουργία δεν υπάρχει αληθινή ευχαρίστηση.
"ΛΕΩΝ ΤΟΛΣΤΟΙ"

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Τα ξύλινα δεντράκια.....

Τα είδα να στέκονται στην βιτρίνα ενός καταστήματος και σταμάτησα για να τα χαζέψω....



όμορφα.... λευκά και ψηλόλιγνα δεν περνούσαν και απαρατήρητα!!!!

Δεν αντιστάθηκα βέβαια στον πειρασμό και μπήκα στο μαγαζί για να μάθω κάτι περισσότερο για αυτά..... 
- Μπορείτε να τα βάψετε πράσινα.... να βάλετε φωτάκια στις τρυπούλες τους και να κρεμάσετε στολίδια.... ευχές.... δωράκια ή ότι άλλο εσείς θέλετε από αυτές μου είπε ευγενικά η κυρία που είχε το μαγαζί.

Ευχαρίστησα και έκανα να φύγω..... τότε όμως ένα από αυτά μου έκλεισε το μάτι μου ψιθύρισε, έτσι όπως περνούσα από δίπλα του: " Πάρε μας..... είμαστε τόσο όμορφα και ξεχωριστά, γιατί μας σνομπάρεις???"

Δίκιο έχει σκέφτηκα - πράγματι είναι ξεχωριστά ας πάρω να έχω και βλέπουμε πως θα τα χρησιμοποιήσω - και βρέθηκα να φεύγω από το μαγαζί φορτωμένη με τα ψηλόλιγνα ξύλινα δέντρα!!!!

Τα κοιτούσα, τα ξανακοιτούσα και προσπαθούσα να σκεφτώ πως μπορώ να τα φτιάξω.... μέχρι που αποφάσισα πως θα τα ζωγράφιζα, άρχισα λοιπόν να σχεδιάζω πάνω τους 





και μετά να τα βάφω με ακρυλικά και soft pastel και μετά από αρκετές μέρες....... 



το ένα έγινε μια χιονισμένη πολιτεία, που το βράδυ όταν άναβαν τα φωτάκια της γινόταν μαγική...




το άλλο ο αγαπημένος των παιδιών Άι Βασίλης, παρέα με το ξωτικούλι του...



στο επόμενο απεικονίστηκε "το προσκύνημα των μάγων"....




και τα δύο επόμενα μεταμορφώθηκαν σε "χαρούμενα χιονανθρωπάκια".... από την καλή και από την ανάποδη τους!!!







Δεν ξέρω αν σε εσάς άρεσαν τα ξύλινα δεντράκια μου, εγώ πάντως πραγματικά ευχαριστήθηκα την μεταμόρφωσή τους και θα στεναχωρηθώ τώρα που θα τα αποχωριστώ μια και τα δεντράκια μου ετοιμάζονται να ταξιδεύσουν!!!


Αυτή η ανάρτηση είναι η δεύτερη  συμμετοχή  μου στο 

Μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα μαζί για 3η χρονιά




Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Γράμμα στον Άι Βασίλη....

Προς τον 

Άι Βασίλη
Οδός Χριστουγέννων 25
Λαπωνία



Αγαπημένε μου Άι Βασίλη,

Χρόνια σου στέλνω γράμμα και σου ζητώ διάφορα.... όχι για μένα αλλά για όλο τον κόσμο, όμως μάλλον μεγάλωσες πολύ και τα περισσότερα από αυτά τα ξεχνάς να τα φέρεις, ή τα γράμματα που σου έστελνα τόσο χρόνια να μην έφτασαν στα χέρια σου ποτέ, ίσως να φταίει που σου τα έστελνα με τα ΕΛΤΑ και εγώ τα έστελνα απλά και όχι συστημένα!!!!



Φέτος όμως καλέ μου Άι Βασίλη ανακάλυψα το δικό σου γραμματοκιβώτιο.... έμαθα πως όποιος ρίξει το γράμμα του μέσα σε αυτό έρχεται στα χέρια σου απευθείας γι αυτό σου γράφω πάλι τα ίδια που σου γράφω κάθε χρόνο.... με την ελπίδα πως θα πραγματοποιήσεις τα θέλω μου!!!


Ξύλινο κουτί με decoupage, στένσιλ και πατίνες



Δεν θέλω δώρα τυλιγμένα σε όμορφα χαρτιά.... ούτε ακριβά ρούχα, παπούτσια και διάφορα άλλα αναλώσιμα, γενικότερα δεν θέλω τίποτα απολύτως για μένα, δεν είναι πως τα έχω όλα, αλλά εγώ όπως είμαι, είμαι καλά.....

Θέλω  να μοιράσεις σε όλον τον κόσμο αγάπη, αγάπη πολύ, αγάπη που θα τους δώσει την δύναμη να φροντίζουν, να μοιράζονται, να υπερασπίζονται όλους όσους το έχουν ανάγκη.
Θέλω να έχουν όλα τα παιδιά του πλανήτη φαγητό, ρούχα, παπούτσια. κάτι ζεστό και ήσυχο για να πλαγιάσουν να κοιμηθούν....
Θέλω να σταματήσουν οι πόλεμοι, οι αδικίες, οι βαρβαρότητες....
Θέλω να μην υπάρχουν πια άστεγοι, πρόσφυγες, κατατρεγμένοι..... 
Θέλω να βρίσκουν όλοι ένα πιάτο ζεστό φαΐ, δεν θέλω να βλέπω τον κόσμο να ψάχνει στα σκουπίδια, δεν θέλω κανείς να χάνει την αξιοπρέπεια του....
Θέλω να δώσεις φώτιση σε όλους τους ισχυρούς της γης.... 





Αγαπημένε μου Αι Βασίλη, ξέρω πως σου ζητώ πολλά, όμως εσύ αν θέλεις, που σίγουρα θα θέλεις, μπορείς ακόμα να σώσεις την κατάσταση σε αυτή την γη, που όσο πάει γίνεται και χειρότερη...


Με αυτή την ανάρτηση κάνω την πρώτη μου για φέτος συμμετοχή στο 

Μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα μαζί για 3η χρονιά

που για άλλη μια φορά διοργανώνει η Δέσποινα και το blog της "despina's studio"!!!


Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Το "Αντίδωρο" και η αφιέρωση του!!!!


Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2016..... μία μέρα γεμάτη από αγάπη και συγκίνηση.

Η Πρωτοβουλία για το παιδί - γέννημα της κοινωνίας της Βέροιας και κατ΄εξοχήν εθελοντικός οργανισμός -  σε μια εκδήλωση που πραγματοποίησε σε γνωστό για την Βέροια κέντρο θέλησε να επιβραβεύσει τους εθελοντές της, αποδίδοντας σε αυτούς ένα αντίδωρο όπως τόνισε ο Πρόεδρός της κ. Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος, αναγνωρίζοντας την προσφορά τους.



Μεταξύ των εθελοντών που βραβεύτηκαν είχα την τιμή να βρίσκομαι και εγώ....  και πραγματικά συγκινήθηκα αφάνταστα, γιατί την ηθική αυτή διάκριση,  μου την παρέδωσε "Ο μικρός μου άγγελος"..... αυτό το γλυκό πλάσμα το οποίο με "υιοθέτησε" και με  έκανε "ανάδοχη γιαγιά του".




Για μένα η Πρωτοβουλία για το παιδί έχει γίνει σκοπός ζωής.... 
είναι το έργο που γίνεται από τους ανθρώπους της για αυτά τα μικρά παιδιά που από την τρυφερότερη ηλικία τους γνώρισαν το σκληρότερο πρόσωπο της ζωής, 
είναι και αυτές οι τρυφερές αγκαλιές που δέχομαι από αυτά τα μικρά πλάσματα κάθε φορά που φτάνω κοντά τους,
είναι και η υπόσχεση που έδωσα - λίγο πριν το τέλος - στην αγαπημένη μου φίλη την Μπέττυ, πως πάντα θα βοηθώ όσο μπορώ την Πρωτοβουλία.





Αυτό το "Αντίδωρο" που έλαβα πριν από μερικές μέρες θα ήθελα σήμερα να αφιερώσω με πολύ αγάπη στις φίλες  Αχτίδα, Σμαραγδένια, Δημιουργία, Ίριδα, Κλαυδία Μάμαλη, Μαρία-Νικόλ Λιακοπούλου, Φιλία Βασιλάκη, Νικολίτσα Αντωνοπούλου (μα και σε όποια άλλη blogger έχει βοηθήσει αυτόν τον σκοπό και εγώ δεν το γνωρίζω)  που τροφοδοτούν με τις δημιουργίες τους στην Πρωτοβουλία για το Παιδί , φροντίζοντας έτσι να μένουν γεμάτα τα ράφια του Front, το οποίο από τις πωλήσεις του ενισχύει το έργο της Πρωτοβουλίας!!!!!


Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Έτοιμοι για αναχώρηση........

Πιγκουινάκο.........



Μπισκοτούλη.......


ελάτε, βιαστείτε, είμαστε έτοιμοι για αναχώρηση, 
τα κιβώτια είναι έτοιμα,  καθίστε στις θέσεις σας φεύγουμε....


Έλα Μπισκοτούλη...  πάρε το παιχνίδι σου τον χιονανθρωπάκο  και μην κουνηθείς από εδώ....


πάω να βρω τον πιγκουινάκο....

Πιγκουινάκο έλα, ήρθε και ο φίλος σου ο Χιονανθρωπάκος.....  


πάρτε θέση.... καθίστε ήσυχοι.... όλα έτοιμα αναχωρούμε!!!!!

Ζωγραφική με ακρυλικά και soft pastel
πάνω σε ξύλο

Πιγκουινάκο μην κουνηθείς...... δεν θα σε ξαναψάξω, θα σε αφήσω εδώ και ύστερα θα με ψάχνεις στα όρη, στα ποτάμια και στα μοναστήρια για να με βρεις και θα ρωτάς μήπως με είδαν πουθενά!!!!





Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Όλοι μαζί για την Μυρτώ.....

Πάρος 22 Ιουλίου του 2012.... ένα 15χρονο παιδί "Η Μυρτώ" απομακρύνεται από τους δικούς της, κάθεται στα βράχια και ακούει μουσική...... ένα τέρας λίγο πιο πέρα την παρακολουθεί, την απομονώνει, την κακοποιεί και σαν να μην έφτανε την χτυπά χωρίς έλεος.



Πάρος 22 Ιουλίου του 2012..... Ο Γολγοθάς της Μυρτώς ξεκινά, πορεία μεγάλη και δύσκολη για αυτήν μα και για όλη την οικογένεια της. 

Η Μυρτώ αφού έχει περάσει από πολλά νοσοκομεία εντός και εκτός της Ελλάδας, σήμερα βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης στην Λάρισα. Οι γιατροί προτείνουν η Μυρτώ να γυρίσει σπίτι της.... πόσο εύκολο όμως είναι αυτό???? Η Μάνα σπαράζει.... και πια μάνα δεν θα σπάραζε, και βέβαια ποιος μπορεί να μείνει ασυγκίνητος....

Οι μαθητές του Όμιλου Εθελοντισμού του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Θεσσαλονίκης ξεκινούν έναν αγώνα συμπαράστασης... κοντά τους και όλοι εμείς γιατί σίγουρα Όλοι Μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε την Μυρτώ να γυρίσει στο σπίτι της!!!

Στην Θεσσαλονίκη διοργανώνεται Χριστουγεννιάτικο Bazzar, ο χρόνος λίγος μια και μέχρι τις 15 Νοεμβρίου οι δημιουργίες μας θα πρέπει να έχουν φτάσει στον προορισμό τους.... μάλλον δεν προλαβαίνεις να φτιάξεις κάτι και να το στείλεις, σίγουρα όμως κάτι έτοιμο θα υπάρχει.....ή  κάτι θα αναγκαστείς να βγάλεις από τα ήδη αμπαλαρισμένα για αλλού πακέτα!!!

Αυτό ακριβώς έκανα και εγώ....  άνοιξα τα ήδη αμπαλαρισμένα πράγματα και δύο Χριστουγεννιάτικα κεραμίδια είναι έτοιμα να ξανά αμπαλαριστούν και να φύγουν για άλλη κατεύθυνση.... πριν μπουν όμως και πάλι στα κουτιά είπα να σας τα δείξω.






Μικρά και ασήμαντα.... ένα λιθαράκι όμως και αυτά σε αυτή την προσπάθεια!!!

Αν και εσείς έχετε να στείλετε κάτι  σίγουρα θα βοηθήσετε αν φροντίσετε να σταλεί το πακέτο σας μέχρι της 15 Νοεμβρίου στην παρακάτω διεύθυνση:

Α  Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης
Κλεάνθους 30  κάτω Τούμπα  τκ  54453

τηλ σχολείου  2310908700

Υπεύθυνες:
Κική Αντικουλάνη, εκπαιδευτικός Θεολόγος

 Χριστίνα Μιχαηλίδου, εκπαιδευτικός Μαθηματικός
Στυλιανός Φριλίγκος διευθυντής 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...