Η έκφραση είναι - μόνη αυτή - για έναν καλλιτέχνη ο υπέρτατος και μοναδικός τρόπος ζωής.
Ζούμε γιατί εκφραζόμαστε.

"ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ"


Δεν υπάρχει αληθινή ηδονή, εκτός από εκείνη που δίνει η δημιουργικότητα. Είτε φτιάχνει κανείς μολύβια, είτε μπότες, είτε ψωμί, είτε παιδιά. Χωρίς δημιουργία δεν υπάρχει αληθινή ευχαρίστηση.
"ΛΕΩΝ ΤΟΛΣΤΟΙ"

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Μικρά δωράκια..... για μικρούς και μεγάλους!!!!

Πάντα μου άρεσε να μου κάνουν δώρα φτιαγμένα στο χέρι.... δεν είχα όμως σκεφτεί (μέχρι πριν από λίγα χρόνια) πως θα ερχόταν η στιγμή που και εγώ θα έφτιαχνα χειροποίητα δώρα για τους φίλους μου......  σίγουρα δεν είναι πανάκριβα, είναι όμως καμωμένα με περισσή αγάπη για τον καθένα ξεχωριστά!!!

Έτσι οι γνώσεις επιστρατεύτηκαν..... τα διάφορα υλικά μπήκαν με την σειρά τους στον πάγκο εργασίας και να μερικά δωράκια για φίλους αγαπημένους!!!!

Δύο μικρά ξύλινα σαμπό ζωγραφίστηκαν και είναι έτοιμα να πάρουν θέση πάνω στο γραφείο μιας αγαπημένης φίλης, για να φιλοξενήσουν τους συνδετήρες της...




Το χαρτί κολλήθηκε στο ξύλο..... τα χρώματα άρχισαν να χορεύουν επάνω του και ένας πίνακας με 3D Dooddles  για έναν μικρούλη.....




Ο πηλός δεν λείπει ποτέ από τα υλικά μου..... έτσι μια μικρή κουκουβάγια θα κρατήσει συντροφιά σε μια φίλη που σκέφτομαι να επισκεφτώ!!!


Το decoupage πάντα θα υπάρχει στην ζωή μου μια και με βοηθά να φτιάχνω πράγματα.... όταν ο χρόνος μου είναι περιορισμένος. 


Ένας δίσκος, για να απολαμβάνει κάποια φίλη το καφεδάκι της στον κήπο.....


Ένα ξύλινο κουτί για μια ψυχή που αγαπά πολύ το τσάι...



 Ένα ξύλινο κουτάκι βιβλίο που κλειδώνει για μια έφηβη, που θα κρύβει μέσα του μικρά μυστικά.... αφού πρώτα φάει τα σοκολατάκια του!!!



Δύο ξύλινα ντοσιέ τακτοποίησης, για έναν φίλο που θέλει ακόμα και τα σταυρόλεξα του να είναι σε τάξη....


Λίγο πριν τελειώσω αυτή την ανάρτηση να σας γνωρίσω την "Ντόλη" την μικρή αγγελαδίτσα που ντύθηκε και στολίστηκε με ακρυλικά και pastel..... 


και στάθηκε πάνω στο ξύλο κοπής, 



για να θυμίζει σε κάποια αφηρημένη ψυχή που είναι τα κλειδιά της!!!!!



Αυτά είναι μερικά από τα δωράκια που έφτιαξα, και ελπίζω να αρέσουν στους παραλήπτες τους, μα και σε εσάς!!!!

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Ετοιμασίες για το Πάσχα......

Οι Απόκριες τελείωσαν, η Σαρακοστή ξεκίνησε και ναι το Πάσχα δεν θα αργήσει να φτάσει!!!
Ο χώρος που δημιουργώ έχει γεμίσει από ότι μπορεί κανείς να φανταστεί....  πετσετάκια καθαρισμού, αυγά, πον-πον, κορδέλες, λουλούδια, γυαλικά, στεφάνια.... και άλλα πολλά!!!
Ο καιρός περνά γρήγορα ο Μάρτης κοντεύει να τελειώσει και στα μέσα του Απρίλη είναι τα bazaar των διαφόρων ιδρυμάτων που και φέτος λέω να πάρω μέρος με μια μικρή συμμετοχή..... έτσι τα διαθέσιμα υλικά μου άρχισαν να συνεργάζονται και διάφορα μικρά αντικείμενα είναι ήδη έτοιμα να αμπαλαριστούν για να φτάσουν στους προορισμούς τους...

Τα πετσετάκια καθαρισμού, τυλίχτηκαν και αφού συνδυάστηκαν με τα πον-πον και τα αυγά.....  έγιναν μικρά κουνελάκια!!!!



Η μικρές γυάλες γέμισαν με χόρτο, κοτοπουλάκια και αυγά.... και είναι έτοιμες για να τοποθετηθούν με ασφάλεια στα κουτιά τους!!!




Τα λουλούδια μπλέχτηκαν στα στεφάνια και ετοιμάστηκαν και αυτά να ταξιδέψουν!!!!



Έτσι γέμισαν δύο κούτες για να φτάσουν στην ώρα τους στα Πασχαλινά Bazaar της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ και του ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ 
Ξέρω πως αυτά που έφτιαξα δεν είναι κάτι σπουδαίο.... σίγουρα όμως θα βοηθήσουν αυτές τις προσπάθειες!!!!

Να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!!!!!!



Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Είναι ο χρόνος......

Δημιουργία decoupage πάνω σε ξύλο


Ο χρόνος είναι δωρεάν, αλλά είναι ανεκτίμητος. Δεν σου ανήκει, αλλά μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις. Δεν μπορείς να τον αποταμιεύσεις, αλλά μπορείς να τον ξοδέψεις.
Και από τη στιγμή που τον χάσεις, δεν μπορείς να τον πάρεις πίσω.

Harvey Mackay, Αμερικανός συγγραφέας


Δημιουργία από πηλό πάνω σε ξύλο

Ο χρόνος είναι πολύ αργός γι’ αυτούς που περιμένουν, πολύ γρήγορος γι’ αυτούς που φοβούνται, πολύ μακρύς γι’ αυτούς που πονούν, πολύ σύντομος γι’ αυτούς που διασκεδάζουν, αλλά για τους ερωτευμένους, ο χρόνος είναι αιώνιος.
Henry Van Dyke, 1852-1933, Αμερικανός ποιητής







Δημιουργία decoupage πάνω σε ξύλο


Δώδεκα και μισή. Πώς πέρασεν η ώρα.

Δώδεκα και μισή. Πώς πέρασαν τα χρόνια.
Κωνσταντίνος Καβάφης, 1868-1933, Έλληνας ποιητής



Δημιουργία mixed media πάνω σε ξύλο 

Είναι ο χρόνος που έχεις χάσει για το τριαντάφυλλο σου που κάνει το τριαντάφυλλο σου τόσο σημαντικό.
Antoin de Saint-Exupéry, 1900-1940, Γάλλος συγγραφέας



  

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Δώρο γενεθλίων.....

Το καφεκούτι περίμενε υπομονετικά στην αποθήκη.....




 σήμερα θα το ξεκινήσω, αύριο θα το ξεκινήσω, τρεις μήνες πέρασαν και εγώ ακόμα να ξεκινήσω να φτιάχνω το φωτιστικό για την εγγονούλα μιας φίλης.



Καθυστέρηση στην καθυστέρηση λοιπόν και τα δεύτερα γενέθλια της μικρούλας έφτασαν και φυσικά εμένα με έπιασε το φιλότιμο και έπιασα το καφεκούτι..... για να του αλλάξω τα φώτα!!!




Το προηγούμενο καφεκούτι το είχα φτιάξει φωτιστικό με πηλό, αυτή την φορά όμως μια και το φωτιστικό θα πάει στο δωμάτιο ενός μικρού παιδιού, απλά το ζωγράφισα.




Πήρα πινέλα και χρώματα και έφτιαξα ένα μικρό παραμυθένιο χωριό σαν και αυτά που θα έπρεπε να ζουν όλα τα παιδιά του κόσμου.....
Να ζήσεις μικρούλα μου.... να σαι πάντα γερή και ευτυχισμένη και πάντα να συναντάς στην ζωή σου χαρά και αγάπη!!!!!



Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!!!

 Ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ  θα ήθελα να πω σε όλους σας
για τις ευχές σας, μα και για την αγάπη σας και την στήριξή σας,
τα σχόλια σας με συγκίνησαν
μα μου έδωσαν και δύναμη για να πάω παρακάτω...
να προσπαθήσω να γίνω καλύτερη μα και να μην σας απογοητεύσω ποτέ!!!!!


Σήμερα όμως είναι η μέρα που πρέπει να δώσω σε δύο από εσάς 
τα μικρά μου δωράκια!!!!
67 οι πολύτιμες ευχές που μου αφήσατε κάτω από την προηγούμενη ανάρτηση
στον blog μα και στην κοινοποίηση της στο Facebook....
και ο κλήρος έβγαλε για τον πρώτο δωράκι που ήταν η κολοκυθοκούκλα 

την Φιλία 

και για το δεύτερο δωράκι που ήταν το σπιτάκι



Κορίτσια μου να είστε πάντα τυχερές και ευτυχισμένες!!!!!
Θα περιμένω τις διευθύνσεις σας στο e-mail μου
για να σας στείλω τα δωράκια σας!!!!

Και πάλι ένα Μεγάλο Ευχαριστώ σε όλους σας μαζί με πολλές ευχές για καλή Σαρακοστή!!!!




Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Άλλος ένας χρόνος πέρασε.....

....... και φτάσαμε και πάλι στην ημερομηνία γενεθλίων της "Ποδηλάτισσας"!!!



 Ναι 8 του Μάρτη του 2011, πέντε χρόνια πριν δηλαδή σκέφτηκα να ανοίξω αυτό το blog και νομίζω πως ήταν μια από τις πιο σωστές κινήσεις που έχω κάνει στην ζωή μου, μια και μέσα από αυτό την "Ποδηλάτισσα" γνώρισα όλους εσάς!!!!!



Θυμάμαι πως το άνοιξα με μεγάλη επιφυλακτικότητα, και λίγο φόβο μπορώ να πω, μια και μέχρι τότε δεν είχα ποτέ σκεφτεί να ανοίξω ορθάνοιχτα τις πόρτες σε αγνώστους...... μα αυτοί οι άγνωστοι που κρυβόντουσαν πίσω από τις δικές τους οθόνες, ήταν άνθρωποι υπέροχοι, μοναδικοί, έτοιμοι να μοιραστούν πράγματα και αισθήματα με τους "γείτονες" τους, γεμάτοι αγάπη, με ίδια ή διαφορετικά ενδιαφέροντα, μα πάντα πρόθυμοι να ενθαρρύνουν και  να επιβραβεύσουν κάθε προσπάθεια, και σήμερα κάποιοι από αυτούς συγκαταλέγονται τους καλύτερους μου φίλους!!!!!

Σήμερα λοιπόν που η "Ποδηλάτισσα" έχει τα γενέθλια της, αποφάσισα για άλλη μια χρονιά σε δύο από αυτούς τους γείτονες να κάνω ένα μικρό δωράκι, ύστερα από κλήρωση που θα γίνει την άλλη Τρίτη στις 15 Μαρτίου και σε αυτή θα πάρουν μέρος όσοι αφήσουν μια ευχή κάτω από αυτή την ανάρτηση και φυσικά ήταν φίλοι της "Ποδηλάτισσας" μέχρι και εχθές!!!

Τα δωράκια θα είναι μικρά, μα φτιαγμένα με αγάπη και θα είναι:
Το πρώτο μια μικρή νεροκολοκύθα παντρεμένη με πηλό....





και το δεύτερο ένα μικρό σπιτάκι από γυψόγαζα και πηλό...


που ακόμα δεν έχει τελειώσει, μέχρι την ημέρα της κλήρωσης όμως σίγουρα θα έχει ολοκληρωθεί!!!!

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την συντροφιά που μου κρατάτε αυτά τα χρόνια, για τα όσα έχουμε μοιραστεί και για την φιλία σας!!!

Πολλά πολλά φιλιά σε όλους σας!!!!!







Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Μάρτης & Χελιδονίσματα.....

"Μια φορά κι έναν καιρό αποφασίσανε οι δώδεκα μήνες να βαν'νε κρασί σ'ένα βαγένι, για να πίν'νε όποτε των έκαν' όρεξη. "Έτσι λοιπόν" είπεν ο Μάρτης, "εγώ θα ρίξω πρώτα στο βαγένι, και ύστερα ρίχνετε και σεις". "Καλά, συ ρίξε" είπαν οι άλλοι. Και έτσι έγινε. Έριξεν εκείνος στο βαγένι μούστο πρώτα και ύστερα οι άλλοι. Όταν λοιπόν εψήθη το κρασί, είπε πάλι ο Μάρτης: "Εγώ έριξα πρώτα, πρώτα θ'αρχίσω να πίνω". "Βέβαια" είπαν οι άλλοι. Έτσι λοιπόν ετρούπησε το βαγένι στο κάτω μέρος, και άρχισε και έπινε, ώσπου τό'πιε όλο και δεν άφησε στάλα.
Κατόπιν ήρθε η σειρά του Απρίλη να πάει στο βαγένι να πιάσει κρασί. Παγαίνει, το βρίσκει άδειο. Θυμώνει, το λέει στους άλλους συντρόφους του. Τ'ακούνε κείνοι, θυμών'νε, σκέφτονται τί να κάν'νε. Τέλος, μένουν σύφωνοι μεταξύ τους να τον τιμωρήσει ο Γενάρης για την κατεργαριά που των έκανε. Τον πιάνει λοιπόν ο Γενάρης και του τραβάει ένα ξύλο, που είπε αμάν. Του παίρνει και το υπούργημα: άρχιζε δηλαδή πρώτα το νέο έτος από το Μάρτη, και τώρ' αρχίζει από το Γενάρη. Αυτό είναι το υπούργημα που του πήρε.
Όταν λοιπόν θυμάται το παιχνίδι που των έφτιασε, που ήπιε το κρασί δηλαδή, γελάει, και ο καιρός ξαστερώνει. Όταν θυμάται πάλι το ξύλο πό'φαγε, κλαίει και βρέχει."
Νικολάου Πολίτη "Παραδόσεις"


Έτσι, λοιπόν, εξηγεί η παράδοση του λαού μας πως έχασε ο Μάρτης την πρωτοκαθεδρία κι από πρώτος μήνας του έτους στο παλιό ρωμαϊκό ημερολόγιο, ως και πρώτος μήνας της άνοιξης, μετατέθηκε σε τρίτος με τις μεταρρυθμίσεις του Ιουλίου Καίσαρος. 
Παράλληλα δικαιολογεί και το κυκλοθυμικό του ταμπεραμέντο, καθώς είναι απρόβλεπτος και μια φλερτάρει με το χειμώνα, μια με την άνοιξη και την καλοκαιρία. 

Στα έθιμα του Μάρτη είναι ο "Μάρτης" ή "Μαρτιά" και τα "Χελιδονίσματα"



Από τη 1η ως τις 31 του Μάρτη, τα παιδιά φορούν στον καρπό του χεριού τους ένα βραχιολάκι, φτιαγμένο από στριμμένη άσπρη και κόκκινη κλωστή, τον «Μάρτη» ή «Μαρτιά». Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, ο «Μάρτης» προστατεύει τα πρόσωπα των παιδιών από τον πρώτο ήλιο της Άνοιξης, για να μην καούν. 



Το τέλος του Χειμώνα και τον ερχομό των χελιδονιών γιόρταζαν τα παιδιά την πρώτη μέρα της άνοιξης, από την αρχαιότητα με τα «χελιδονίσματα»



Κρατώντας ένα ξύλινο ομοίωμα χελιδονιού, τριγύριζαν στα σπίτια και τραγουδούσαν τον ερχομό της άνοιξης. 




Κ Α Λ Ο      Μ Η Ν Α






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...