Η έκφραση είναι - μόνη αυτή - για έναν καλλιτέχνη ο υπέρτατος και μοναδικός τρόπος ζωής.
Ζούμε γιατί εκφραζόμαστε.

"ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ"


Δεν υπάρχει αληθινή ηδονή, εκτός από εκείνη που δίνει η δημιουργικότητα. Είτε φτιάχνει κανείς μολύβια, είτε μπότες, είτε ψωμί, είτε παιδιά. Χωρίς δημιουργία δεν υπάρχει αληθινή ευχαρίστηση.
"ΛΕΩΝ ΤΟΛΣΤΟΙ"

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Ο Άι Βασίλης!!!!!




Ο Άι Βασίλης είναι σίγουρα η φιγούρα που όλοι έχουν αγαπήσει στην παιδική τους ηλικία. Είναι αυτός που δεν αφήνει ποτέ τους μικρούς του φίλους απογοητευμένους και ακόμα και αν δεν έχουν προλάβει να τον συναντήσουν ούτε μία φορά, ο Άι Βασίλης τους αποζημιώνει με το δώρο που τους αφήνει κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.




Δημιουργία από πηλό και doodles.... 


Στην Ελλάδα και την ορθόδοξη παράδοση η πρώτη ημέρα του χρόνου ταυτίστηκε με σχετική ευκολία με το Μέγα Βασίλειο, το μεγάλο ιεράρχη από την Καισαρεία της Καππαδοκίας, του 4ου αιώνα. 
Από τον Μέγα Βασίλειο ξεκίνησε και η παράδοση της βασιλόπιτας της Πρωτοχρονιάς. Όλα άρχισαν όταν ο Έπαρχος της Καππαδοκίας πήγε στην πόλη για να εισπράξει φόρους, οι κάτοικοι ζήτησαν τη βοήθεια του Μεγάλου Βασιλείου για να μην χάσουν τα πολύτιμα αντικείμενα τους, αφού ήταν και τα μόνα που είχαν του. Αφού τα συγκέντρωσαν και τα είδε ο Έπαρχος, ο Μέγας Βασίλειος τον έπεισε να μην τα πάρει. Ενθουσιασμένοι οι κάτοικοι ευχαριστούν τον Μέγα Βασίλειο που τους βοήθησε, ωστόσο τότε προέκυψε το ζήτημα της επιστροφές των αντικειμένων στους ιδιοκτήτες τους. Τότε για να μην υπάρξει διχόνοια και προστριβές τους διέταξε τους πιστούς να φτιάξουν το απόγευμα του Σαββάτου πίτες και να βάλουν μέσα σε κάθε μία από ένα αντικείμενο. Την επομένη τους τις μοίρασε και, σαν από θαύμα, κάθε ένας βρήκε μέσα στην πίτα αυτό που είχε προσφέρει.

.....ζωγραφισμένη με ακρυλικά & πατίνες λαδιού, πάνω σε ξύλο
Ο Άι Βασίλης πάντως που όλοι έχουν αγαπήσει είναι αυτός με την κόκκινη στολή, τη λευκή γενειάδα, με το σάκο του γεμάτο δώρα, πάνω σε έλκηθρο που το σέρνουν τάρανδοι αποτελεί και μοιράζει δώρα την παραμονή της πρωτοχρονιάς σε όλα τα καλά παιδιά.
Ωστόσο κάθε χώρα και κάθε πολιτισμός τον έχει βαφτίσει σύμφωνα με τα δικά του έθιμα, ίσως και τις εδικές του ανάγκες. Σημασία έχει πάντως πως σε όλες τις γωνιές του πλανήτη ο συμβολισμός είναι ο ίδιος.
Μερικά από τα ονόμα που έχει:
  • Ο «πατέρας των Χριστουγέννων» των Άγγλων
  • Ο «Περ Νοέλ» των Γάλλων
  • Ο «Σίντερ-Κλάας» των Ολλανδών
  • Ο «Βάιναχτσμαν» των Γερμανών
  • Ο «Λαμ-Κουνγκ-Κουνγκ» (= ο Καλός γερο-πατέρας) των Κινέζων
  • Ο «Χοτέισο» των Ιαπώνων
  • Ο αγαθός γίγαντας Γκαργκάν στην παράδοση των Κελτών
  • Η Μπεφάνα στην Ιταλία
  • Η γριά Μπαμπούσκα στη ρωσική παράδοση, που καταδικάστηκε να τριγυρνάει την ημέρα των Θεοφανίων και να μοιράζει δώρα στα παιδιά, επειδή έδωσε λάθος κατευθύνσεις για το δρόμο προς τη Βηθλεέμ.
Το όνομα πάντως Santa Claus είναι μία παράφραση του ολλανδικού ονόματος Sinterklaas, που μετέφεραν και εδραίωσαν στο Νέο Κόσμο, στο Νέο Άμστερνταμ (σήμερα Νέα Υόρκη) οι Ολλανδοί μετανάστες.


Πηγή: Ποιος είναι πραγματικά ο Άγιος Βασίλης; 

Με αυτή την ανάρτηση συμμετέχω για 4η φορά στο Μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα για 3η χρονιά

28 σχόλια:

  1. Πληροφορίες-δημιουργία σημειώσατε χ!
    Και τα 2 με κράτησαν καθηλωμένη στην οθόνη!
    ;-)
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, Βίκυ μου!
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο χαίρομαι που εισαι και πάλι εδω!!!!!!! Φιλί και αγκαλιά!!!!!

      Διαγραφή
  2. Τέλειος ο Άι Βασίλης, με ωραία χρώματα. Καλές γιορτές !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Xo..xo..xo...ποιος είπε πως στην εποχή μας δεν υπαρχει ο Αι Βασιλης..!!!
    υπαρχει και η Αγιοβασιλίτσα Βλεπε (βικυ) και μαλιστα τα δωρα δεν τα φτιαχνουν τα ξωτικα της αλλα ολα μα όλα τα φτιάχνει μονη της .. ακομα και ενα Αγιο Βασιλη μπορεί να φτιαξει..χο..χο.χο...Μπραβο φιλεναδα..
    φιλακιαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε η παρουσία του Αϊ Βασίλη και της καλής του συντρόφου είναι απαραίτητη...... Και ευτυχώς υπάρχουν πολύ ακόμα που μπορούν με μικρά πράγματα από το υστέρημα τους να προσφέρουν όπου υπάρχει ανάγκη!!!!!!! Τα φιλιά μου και την αγάπη μου!!!!!!!

      Διαγραφή
  4. Καταπληκτική η δημιουργία σου Βίκυ μας!!! Πολύ όμορφα χρώματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ωραίος ,του έδωσες μια διαφορετική νότα ,μακάρι να μην ξεχάσει κανένα παιδί και να φέρει την ειρήνη στο κόσμο .Να είσαι καλά !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ!!!!! Οι ευχές σου ευχές όλων μας!!! Τα φιλιά μου!!!!

      Διαγραφή
  6. ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΥΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟΨΙΑΣΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΒΙΚΥ.ΕΙΣΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΗ.ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΧΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΑΨΟΓΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
    ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρούλα μου σε ευχαριστώ!!!! Είναι ο σκοπός που με εμπνέει και που μου δημιουργεί την διάθεση για να κάνω το καλύτερο για αυτόν!!! Όσο για τις γνώσεις και την εφαρμογή τους.... αποτέλεσμα άριστων δασκάλων που απλόχερα δίνουν τις γνώσεις τους!!! Τα φιλιά μου!!!,,

      Διαγραφή
  7. Πιστεύω ο Άγιος Βασίλης να μη ξεχάσει κανέναν φέτος Βίκυ μου. Ο δικός σου Αγιος Βασίλης πάντως είναι υπέροχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Κατερίνα μου που σου αρέσει και ελπίζω να εκπληρώσει και φέτος τις επιθυμίες όλων των ανθρώπων!!!!! Φιλιά πολλλά!!!

      Διαγραφή
  8. Είναι υπέροχος, πραγματικά ξετρελάθηκα μαζί του!
    Σ'ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή σου και αυτή τη βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ σε ευχαριστώ Δέσποινα που μου δίνεις την ευκαιρία της συμμετοχής!!!! Τα φιλιά μου!!!!

      Διαγραφή
  9. Υπέροχος! Και όταν τον είχα δει σε μικρογραφία (γιατί δεν προλάβαινα να περάσω τις προηγούμενες μέρες με τίποτα!) νόμιζα ότι τον είχες κάνει με πηλό!
    χοχο!!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καταπληκτικός ο Αι Βασίλης Βίκυ μου με υπέροχα χρώματα! Είσαι καταπληκτική!Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε ένα σχόλιο.... θα με βοηθήσει να γίνω καλύτερη!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...