Η έκφραση είναι - μόνη αυτή - για έναν καλλιτέχνη ο υπέρτατος και μοναδικός τρόπος ζωής.
Ζούμε γιατί εκφραζόμαστε.

"ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ"


Δεν υπάρχει αληθινή ηδονή, εκτός από εκείνη που δίνει η δημιουργικότητα. Είτε φτιάχνει κανείς μολύβια, είτε μπότες, είτε ψωμί, είτε παιδιά. Χωρίς δημιουργία δεν υπάρχει αληθινή ευχαρίστηση.
"ΛΕΩΝ ΤΟΛΣΤΟΙ"

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Το "Αντίδωρο" και η αφιέρωση του!!!!


Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2016..... μία μέρα γεμάτη από αγάπη και συγκίνηση.

Η Πρωτοβουλία για το παιδί - γέννημα της κοινωνίας της Βέροιας και κατ΄εξοχήν εθελοντικός οργανισμός -  σε μια εκδήλωση που πραγματοποίησε σε γνωστό για την Βέροια κέντρο θέλησε να επιβραβεύσει τους εθελοντές της, αποδίδοντας σε αυτούς ένα αντίδωρο όπως τόνισε ο Πρόεδρός της κ. Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος, αναγνωρίζοντας την προσφορά τους.



Μεταξύ των εθελοντών που βραβεύτηκαν είχα την τιμή να βρίσκομαι και εγώ....  και πραγματικά συγκινήθηκα αφάνταστα, γιατί την ηθική αυτή διάκριση,  μου την παρέδωσε "Ο μικρός μου άγγελος"..... αυτό το γλυκό πλάσμα το οποίο με "υιοθέτησε" και με  έκανε "ανάδοχη γιαγιά του".




Για μένα η Πρωτοβουλία για το παιδί έχει γίνει σκοπός ζωής.... 
είναι το έργο που γίνεται από τους ανθρώπους της για αυτά τα μικρά παιδιά που από την τρυφερότερη ηλικία τους γνώρισαν το σκληρότερο πρόσωπο της ζωής, 
είναι και αυτές οι τρυφερές αγκαλιές που δέχομαι από αυτά τα μικρά πλάσματα κάθε φορά που φτάνω κοντά τους,
είναι και η υπόσχεση που έδωσα - λίγο πριν το τέλος - στην αγαπημένη μου φίλη την Μπέττυ, πως πάντα θα βοηθώ όσο μπορώ την Πρωτοβουλία.





Αυτό το "Αντίδωρο" που έλαβα πριν από μερικές μέρες θα ήθελα σήμερα να αφιερώσω με πολύ αγάπη στις φίλες  Αχτίδα, Σμαραγδένια, Δημιουργία, Ίριδα, Κλαυδία Μάμαλη, Μαρία-Νικόλ Λιακοπούλου, Φιλία Βασιλάκη, Νικολίτσα Αντωνοπούλου (μα και σε όποια άλλη blogger έχει βοηθήσει αυτόν τον σκοπό και εγώ δεν το γνωρίζω)  που τροφοδοτούν με τις δημιουργίες τους στην Πρωτοβουλία για το Παιδί , φροντίζοντας έτσι να μένουν γεμάτα τα ράφια του Front, το οποίο από τις πωλήσεις του ενισχύει το έργο της Πρωτοβουλίας!!!!!


28 σχόλια:

  1. Φαντάζομαι Βίκυ, είναι το πιο γλυκό αντίδωρο που έχεις πάρει ποτέ και βέβαια το αξίζεις !!!!! Και όπως σου έγραψα ήδη στο φβ είναι ένα βραβείο για "Τη καλλίστη" για την προσφορά Αγάπης και για το μεγαλείο Ψυχής !!!! Να είσαι πάντα καλά αγαπημένη... πολύ χαίρομαι για σένα !!!! Τα φιλιά μου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι.... αυτή είναι η καλύτερη διάκριση που έχω πάρει στην ζωή μου!!!! και δεν είναι αυτό καθ' αυτό το χαρτί που θα μου θυμίζει την τιμή που μου έκαναν, είναι αυτή η αγκαλιά και αυτό το φιλί που παίρνω κάθε φορά που βρίσκομαι κοντά σε αυτά τα υπέροχα πλάσματα!!! Σε ευχαριστώ πολύ για τα υπέροχα λόγια σου και για την αγάπη σου!!!!

      Διαγραφή
  2. Υπέροχη "κίνηση" προς ένα εξίσου υπέροχο άνθρωπο!!!!
    Καλή συνέχεια σε όλους με υγεία και δύναμη, μελένια αγκαλιά ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ήταν λες και ήμουν δίπλα σου αγαπημένη φίλη, σου αξίζουν τόσα και άλλα τόσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσα αξίζουν σε εμένα, άλλα τόσα αξίζουν και σε όλους εσάς που τόσα έχετε προσφέρει στην Πρωτοβουλία!!!!! Τα φιλιά μου και την αγάπη μου!!!!

      Διαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Η αγάπη και η προσφορά κάνουν θαύματα!!!!! Τα φιλιά μου Μαριώ!!!

      Διαγραφή
  5. Το πιο υπέροχο αντίδωρο που σε γεμίζει δύναμη και δημιουργικότητα να συνεχίσεις!Φιλιά.AriadnefromGreece!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν σκέφτεσαι αυτές τις αγκαλιές Αριάδνη μου, ξεχνάς όλα τα προβλήματα σου και παίρνεις δύναμη για να πας παρακάτω, για να προσφέρεις πιο πολλά!!!! Τα φιλιά μου!!!!

      Διαγραφή
  6. Επειδή έχω βρεθεί στο σπίτι των παιδιών στη Βεργίνα , έχω δει τα παιδιά , έχω μιλήσει με τον κ. Σιδηρόπουλο ,έχω μιλήσει με εθελοντές της Πρωτοβουλίας , έχω την καταδική μου άποψη ότι η Πρωτοβουλία για το παιδί κάνει τεράστιο έργο για τα κακοποιημένα από ανθρώπους ζεστούς και ΄΄ονειροπόλους΄΄ !! Εσυ πίστεψες; και μας έκανες και εμάς κοινωνούς σε αυτό το σπουδαίο έργο !! Το αντίδωρό σου είναι μεγάλης συναισθηματικής αξίας !!
    Καλή συνέχεια και να ξέρεις ότι η δική μας βοήθεια είναι μια σταγονίτσα αλλά τουλάχιστον δεν ξεχνάμε !! Τα φιλιά μου και στις δυο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ ξέρεις καλύτερα από τον καθένα τι μπορεί να εισπράξει αυτός που θα χαρίσει ένα χαμόγελο και μια αγκαλιά σε αυτά τα παιδιά. Σε ευχαριστώ που είσαι μαζί μου σε αυτή την προσπάθεια και όλες μαζί βάζουμε ένα μικρό λιθαράκι σε αυτή την τεράστια προσπάθεια των "ονειροπόλων"!!!! Τα φιλιά μου!!!!

      Διαγραφή
  7. Χίλιες ευχές Βίκυ μου από την καρδιά μου, να σε έχει ο Θεός καλά και να σου δίνει δύναμη για όλα αυτά που κάνεις. Είμαι τυχερή που σε γνώρισα γιατί χωρίς να το ξέρεις μου δίνεις δύναμη. Μία αγκαλιά έστω και από μακριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ Κατερίνα μου αισθάνομαι τυχερή που έχω γνωρίσει έναν τόσο δοτικό άνθρωπο σαν και εσένα, έναν άνθρωπο που είναι παρών σε κάθε πρόσκληση!!!! Τα φιλιά μου και την αγάπη μου!!!!

      Διαγραφή
  8. Τα φιλιά των παιδιών, είναι το καλύτερο δώρο.
    Να είσαι γερή και να συνεχίσεις το έργο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα φιλιά και η αγκαλιά των πληγωμένων παιδιών είναι αξία ανεκτίμητη... αξία που σε κάνει να νοιώθεις πόσο μικρός είσαι μπροστά το μεγαλείο της ψυχής τους!!! Σε ευχαριστώ για τις ευχές!!!

      Διαγραφή
  9. Υπέροχη χειρονονομία αναγνώρισης της προσφοράς, της συμπαράστασης της συνδρομής,των εθελοντών στο θαυμάσιο αυτό έργο υπέρτατης ανθρωπιάς !!!Βίκυ μου χαίρομαι πραγματικά για σένα γιατί είμαι σε θέση να γνωρίζω , με πόση την αγάπη και ζήλο προσφέρεις ανιδιοτελώς για το σκοπό αυτό !!! Να είσαι πάντα καλά να μοιράζεσαι το περίσσευμα της αγάπης σου και της καλοσύνης σου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο πρόσωπο το δικό μου Κλαυδία μου η Πρωτοβουλία βλέπει και όλους εσάς - τους φίλους μου - που έχετε ακολουθήσει τον δικό μου δρόμο και στηρίζετε με τις υπέροχες δημιουργίες σας το τόσο σοβαρό έργο της!!!! Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά όλους μα και εσένα προσωπικά για την μέχρι τώρα βοήθεια σας και εύχομαι μαζί να πορευτούμε μαζί όσο καιρό ακόμα αντέχουμε!!!! Τα φιλιά μου και την αγάπη μου!!!!

      Διαγραφή
  10. Βίκυ μου συγχαρητήρια! Να είσαι καλά να συνεχίζεις το πολύτιμο έργο σου. (Και εσύ, και όλοι όσοι βοηθάνε με τον τρόπο τους την Πρωτοβουλία).
    Ενημερώθηκα (με mail στη δουλειά μου) για την εκδήλωση, δεν τα κατάφερα όμως να έρθω και μετανιώνω τώρα...
    Καλή συνέχεια σε όλα όσα κάνεις!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι κρίμα που δεν ήρθες.... θα είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε αφ' ενός και αφετέρου να γνωρίσεις και εσύ τους υπέροχους ανθρώπους της Πρωτοβουλίας!!!!! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια... δύναμη παίρνω από αυτά για να πάω παρακάτω!!!! Τα φιλιά μου!!!

      Διαγραφή
  11. πολλά πολλά συγχαρητήρια για το έργο που προσφέρεις!!να σου δίνει πάντα ο Θεός υγεία να βοηθάς όσο μπορείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίτσα μου σε ευχαριστώ!!!!! Μακάρι να έχω δύναμη να βοηθώ όπου υπάρχει ανάγκη τώρα που οι καιροί γίνονται όλο και πιο δύσκολοι!!!!

      Διαγραφή
  12. Ειμαι πολύ τυχερή που σε εχω γνωρισει και προσωπικα αγαπημενη μου φιλη.. που εμαθα τοσα πολλα για τις προσφορες της αγαπης..
    Αυτά τα αντίδωρα Βικυ μου και η αναγνωριση για αυτα τα λιθαρακια που χτίζουν την αγαπη ..και δινουν χαμογελα στα παιδια είναι οτι ομορφότερο μπορείς να ειπραξεις.. και σε ευχαριστούμε πολύ που το μοιράστηκες μαζι μας...να σε εχει ο ΘΕΌς ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ..να προσφερεις απο της καρδια σου το περισευμα ματια μου..!!! εσύ τραβα μπροστα και εμεις ακολοθουμε...!!!
    Παντα τετοια αντιδωρα να έχεις ... φιλα μου την Δημητρουλα σου και σε σενα αγαπη μου μια αγκαλια και ενα τεράστιο φιλι..!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω το πως αισθάνθηκα... κρίμα που δεν μπορούσατε να είστε όλες εκεί κοντά να ζήσετε αυτές τις μοναδικές στιγμές!!!!! Αυτά τα χαμόγελα και αυτές οι αγκαλιές Ρουλάκι μου είναι χρυσός!!! Ρουλάκι μου αγαπημένο το ευχαριστώ πρέπει να το λέω μόνο εγώ επειδή με ακολουθείς σε αυτό το μονοπάτι της προσφοράς, επειδή έχω μοιραστεί μαζί σου πολλά, επειδή μου δίνεις την αγάπη σου απλόχερα!!!! Αγκαλιές και φιλιά και από εμάς σε σένα και στον αγαπημένο μας κ. Γιώργο!!!!!

      Διαγραφή
  13. Οι πιο όμορφες και πιο πολύτιμες, ανεκτίμητες διακρίσεις!!!! Μπραβο σου :D
    Ευχομαι πάντα τέτοια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διακρίσεις ανεκτίμητες που σου χαρίζουν την απόλυτη ευτυχία!!!! Σε ευχαριστώ πολύ!!!!!

      Διαγραφή
  14. Η ηθική διάκριση, η αγάπη και το χαμόγελο των παιδιών Βίκυ μου είναι τα πολυτιμότερα δώρα για όλα όσα έχεις προσφέρει με τόση αγάπη! Πολλά συγχαρητήρια για το έργο που προσφέρεις, μπράβο σε όλες τις κυρίες που βοηθούν αυτή την προσπάθεια! Να είσαι γερή και δυνατή για να συνεχίσεις αυτό το σπουδαίο έργο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως το λες Θάλεια μου, δεν υπάρχει πολυτιμότερο δώρο από τα χαμόγελα των παιδιών δεν υπάρχει!!!!! Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!!! Πολλά φιλιά σε σένα και στο αστεράκι σου!!!!

      Διαγραφή

Αφήστε ένα σχόλιο.... θα με βοηθήσει να γίνω καλύτερη!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...