Η έκφραση είναι - μόνη αυτή - για έναν καλλιτέχνη ο υπέρτατος και μοναδικός τρόπος ζωής.
Ζούμε γιατί εκφραζόμαστε.

"ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ"


Δεν υπάρχει αληθινή ηδονή, εκτός από εκείνη που δίνει η δημιουργικότητα. Είτε φτιάχνει κανείς μολύβια, είτε μπότες, είτε ψωμί, είτε παιδιά. Χωρίς δημιουργία δεν υπάρχει αληθινή ευχαρίστηση.
"ΛΕΩΝ ΤΟΛΣΤΟΙ"

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Θλιμμένος μου Άγγελος.....

Ήταν ένα από τα δύσκολα βράδια..... εκείνα τα βράδια που θέλεις να κλάψεις, να βλαστημήσεις αλλά δεν μπορείς, υπάρχουν κι άλλοι δίπλα σου.....

Και τότε τι κάνεις.....    μαζεύεσαι στον χώρο σου και ξεσπάς πάνω στον πηλό, ο πλάστης πάει και έρχεται... ο πηλός ανοίγει, τα μαχαίρια κόβουν, τα πινέλα διαμόρφωσης χαράζουν και μέχρι το ξημέρωμα έχεις δώσει μορφή.... ο πόνος έχει γίνει δημιουργία και από τα μάτια μπορεί να φεύγει κάποιο δάκρυ, τα χείλη όμως ψιθυρίζουν..... Άγγελε μου!!!



Και ύστερα έρχονται τα χρώματα,  και του δίνουν ζωή, την ίδια ώρα που ένας άλλος Άγγελος φεύγει για το τελευταίο του ταξίδι......


Ο δικός μου Άγγελος όμως περίμενε υπομονετικά για να βρω την διάθεση να τον ολοκληρώσω, και σήμερα είναι εδώ έχοντας την θλίψη στο βλέμμα του, βλέπετε  η διάθεση εκείνης της στιγμής τον σημάδεψε......


16 σχόλια:

  1. Λυπάμαι για τον άγγελο που έφυγε, Βίκυ μου αλλά ο δικός σου είναι υπέροχος! Ελπίζω ο επόμενος που θα δημιουργίσεις να είναι χαμογελαστός! Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλη σου η αγάπη, όλη σου η θλίψη καθρεφτίζεται στα μάτια αυτού του άγγελου.. ας είναι καλά εκεί που πήγε :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O άγγελος σου δεν έφυγε ζει ακόμα μέσα στην καρδιά σου και στις αναμνήσεις σου.Ο θλιμμένος άγγελος όμως θα σου κρατήσει συντροφιά και θα σε παρηγορήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. koριτσακι μου....μια αγκαλια!...............
    .......................
    ο θλιμμενος σου αγγελος ειναι τοσο....αληθινος..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ολο το συναίσθημα σου, έντυσε και στόλισε τον άγγελό σου. Αυτό από μόνο του ειναι σημαντικό και μοναδικό. Σ ευχαριστώ που μοιράστηκες μαζί σου τόσο σημαντικά στοιχεία της ψυχής σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κριμα για τον αγγελο που εφυγε λυπαμαι πολυ...ο θλιμμενος σου αγγελος εκφραζει τα συναισθηματα σου ...να εισαι καλα <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι ένα υπέροχο γλυπτό αυτό που έφτιαξες μέσα στην οδύνη της απώλειας Βίκυ μου. Είναι ο πιο δημιουργικός τρόπος για να διαχειριστείς όλα τα αρνητικά συναισθήματα που συντροφεύουν ένα φευγιό. Το αποτύπωσες με ακρίβεια. Και είναι καταπληκτικό το αποτέλεσμα. Εύχομαι να μην ξαναβρεθεί η αφορμή για τέτοιες κατασκευές, να είναι όλα σου τα γλυπτά με χαμόγελα αισιοδοξίας. Ας είναι αναπαυμένος ο άγγελος που έφυγε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο πηλός που πλάθεται με τόση οδύνη ,που τα χέρια δημιουργούν και η σκέψη γυρίζει εκεί σε κείνη που έφυγε νωρίς δίνει ένα λυτρωτικό αποτέλεσμα. Καλό της ταξίδι , βλέπεις οι άγγελοι δεν μένουν πια εδώ !!
    Την αγάπη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ετσι είναι τα εργα μας είναι η αποτύπωση της ψυχής μας τη στιγμή της δημιουργίας,το αποτύπωμα ανεξίτηλο, λίγοι όμως αυτοί που μπορούν να το διαβάσουν...
    φιλάκια πολλά Βίκυ μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τόση θλίψη και τόση ομορφιά μαζί Βίκυ μου για τον άγγελο που βγήκε μέσα από την στεναχώρια. Καλο ταξίδι στο αγγελούδι που βιάστηκε να φύγει τόσο γρήγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λυπάμαι Βίκυ μου για τον άγγελο που έφυγε και σε καταλαβαίνω γιατί και εμείς χάσαμε το καλοκαίρι ένα νέο παλικάρι και δεν μπορώ να το ξεπεράσω.Ας είναι καλά εκει ψηλα ,όλα τα αγγελούδια!!Καλό φθινόπωρο και καλή συνέχεια στις όμορφες δημιουργίες σου .Πολλά φιλιά και στη Δήμητρα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μοναδικός!τα συναισθήματα σου βγήκαν πάνω στο έργο σου...αυτό θα πει καλλιτέχνης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σου το ξαναλέω και από εδώ! καλλιτέχνης είναι εκείνος που φτιάχνει μέσα από το πόνο και όχι τη χαρά.Τότε καταθέτεις ψυχή, κλάμα,φόβο, άγχη και η ανταπόδοση έρχεται.Ηρεμείς, ξεφορτώνεσαι πράγματα, και πιάνεις τον εαυτό σου να ..αποστασιοποιείται από κάθε τι που είχες πριν. Και τότε γλυκιά μου γίνεσαι πουλί και πετάς, γίνεσαι ο..άγγελος σου.Πανέμορφο .Αν είσαι καλλιτέχνης; Απορώ που ρωτάς ακόμη.Η επόμενη συνάντηση μας , το..τσιμπούσι μας θα γίνει στο παλιό μου μαγαζί κάτω από το σπίτι, μόνες για αν το..γλεντήσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αχ ρε Βίκυ τι κρίμα, να φεύγουν οι άγγελοι του κόσμου!AriadnefromGreece!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όλη η θλίψη και τα συναισθήματα αποτυπώθηκαν στην μορφή του Αγγέλου σου Βίκυ μου. Πανέμορφο έργο, μοναδικό! Καλό ταξίδι στον Άγγελό σας που έφυγε και εύχομαι οι επόμενοι Άγγελοι που θα κάνεις να είναι χαρούμενοι και χαμογελαστοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οι απώλειες είναι ότι χειρότερο αλλά εσύ "αξιοποίησες" με τον καλύτερο τρόπο το "βαρύ" συναίσθημα της θλίψης!
    Υπέροχος ο άγγελος σου και πολύ πολύ εκφραστικός
    Δώσε χρόνο στην ψυχή σου ... θα επουλωθεί
    ΜαριαΚατ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε ένα σχόλιο.... θα με βοηθήσει να γίνω καλύτερη!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...