Η έκφραση είναι - μόνη αυτή - για έναν καλλιτέχνη ο υπέρτατος και μοναδικός τρόπος ζωής.
Ζούμε γιατί εκφραζόμαστε.

"ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ"


Δεν υπάρχει αληθινή ηδονή, εκτός από εκείνη που δίνει η δημιουργικότητα. Είτε φτιάχνει κανείς μολύβια, είτε μπότες, είτε ψωμί, είτε παιδιά. Χωρίς δημιουργία δεν υπάρχει αληθινή ευχαρίστηση.
"ΛΕΩΝ ΤΟΛΣΤΟΙ"

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Γιορτή Ροδάκινου......



Μετά από 53 χρόνια, ένας θεσμός αναβιώνει στην πόλη της Βέροιας.... 

"Το Φεστιβάλ Ροδάκινου"!!!!


Ένα τριήμερο αφιερωμένο στο Ροδάκινο, που θα περιέχει πολλές εκδηλώσεις όπως Διεθνές Συνέδριο στο οποίο θα συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές από διάφορα μέρη του κόσμου, Εργαστήριο για παιδιά, Γιορτή Γαστρονομίας, Cocktail nights, Έκθεση Φωτογραφίας, Peach party και Χειροποίητες δημιουργίες από την «Πρωτοβουλία για το Παιδί» αφιερωμένες στο 1ο Φεστιβάλ Ροδάκινου Βέροιας.

Οι εθελοντές της Πρωτοβουλίας έβαλαν μπροστά τις μηχανές για να μπορέσουν να παρουσιάσουν ότι καλύτερο σε αυτή την μεγάλη για την περιοχή γιορτή.

Το θέμα δεν θα το έλεγες και εύκολο, όμως όλοι αποφάσισαν πως οι "Χειροποίητες Δημιουργίες" των εθελοντών πρέπει να ενθουσιάσουν τους παρευρισκόμενους και συγχρόνως να γνωρίσουν σε όλους το έργο της "Πρωτοβουλίας για το Παιδί".

Μέλος και εγώ αυτής της "μαγικής ομάδας" εδώ και ενάμιση χρόνο με μεγάλη χαρά ξεκίνησα να δημιουργώ για αυτόν το σκοπό.

Οι γνώσεις και τα υλικά επιστρατεύθηκαν και το αποτέλεσμα είναι αυτό...

Ξύλινη κρεμάστρα ζωγραφισμένη με ακρυλικά και soft pastel

Μεταλλικός δίσκος με decoupage

Ξύλινη ψωμιέρα με decoupage


Ξύλινο ντοσιέ για συνταγές.....
ζωγραφισμένο  με ακρυλικά και soft pastel
Ξύλινος δίσκος με παλαίωση, ζωγραφισμένος με ακρυλικά & soft pastels

Πριν κλείσω αυτή την ανάρτηση τι θα λέγατε να σας κεράσω ένα Λικέρ Ροδάκινο φτιαγμένο από εμένα, περσινό βέβαια αλλά πάντα μυρωδάτο!!!!

Aν θέλετε και την συνταγή μπορείτε να την σημειώσετε:
Λικέρ Ροδάκινο
Υλικά
14-15 ώριμα ροδάκινα 
30-50 κουκούτσια ροδάκινου
1 κιλό κονιάκ
300 γραμμάρια ζάχαρη
5-6 γαρύφαλλα
1 ξυλάκι κανέλα
1 βάζο με φαρδύ στόμιο που κλείνει αεροστεγώς

Προετοιμασία
Πλένουμε καλά τα ροδάκινα, τα καθαρίζουμε από τον λεπτό φλοιό τους,  αφαιρούμενα τα κουκούτσια, τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε στο βάζο.
Πέρνουμε 30-50 κουκούτσια, σπάμε το κέλυφος και κρατάμε το αμυγδαλάκι που βρίσκουμε μέσα. Σε καυτό νερό ζεματάμε τα αμυγδαλάκια, τους αφαιρούμε τον φλοιό τους και τα κοπανάμε.
Ρίχνουμε και τα κοπανισμένα κουκούτσια στο βάζο, προσθέτουμε τα γαρύφαλλα, την κανέλα, την ζάχαρη και το κονιάκ και κουνάμε το βάζο δυνατά για να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά και αφήνουμε το βάζο για περίπου 60 μέρες στον ήλιο ανακατεύοντας τον πρώτο καιρό κάθε μέρα για να λιώσει η ζάχαρη.

 Όταν περάσει ο απαιτούμενος χρόνος το μεταγγίζουμε σε γυάλινες μπουκάλες αφού το περάσουμε από λεπτή σήτα ή τούλι για να κρατήσουμε τα κομματάκια του ροδάκινου, τα γαρύφαλλα και  την κανέλα, το αφήνουμε να ξεκουραστεί λίγες μέρες και το λικεράκι μας είναι έτοιμο!!!

Να έχετε μια όμορφη εβδομάδα!!!!!!!!


41 σχόλια:

  1. Όπως βλέπω το θέμα το προχώρησες, εσύ παιδί μου είσαι πηγή αστέρευτη!! Εγώ σήμερα έκλεισα το δέμα και πάω για άλλο μπαζάρ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως να συγκριθούν τα έργα τα δικά μου με τις υπέροχες δικές σου δημιουργίες???? απλές προσπάθειες γλυκιά μου Αχτίδα γιατί για την Πρωτοβουλία αξίζουν τα πάντα!!! Πολλά φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  2. Πολύ ενδιαφέρον θέμα βλέπω! Και δεν το ξέραμε. Να φτιάξουμε κάτι. Αλλά τα δικά σου έργα θαυμάσια. Θα κάνουν πάταγο σίγουρα.
    Το λικέρ σου το κράτησα θα φτιάξω όταν θα έρθει η ώρα των ροδάκινων.
    Καλή επιτυχία στην Πρωτοβουλία για το Παιδί
    Καλή σου εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενδιαφέρον θέμα αλλά δύσκολο και σίγουρα δεν έχεις και πολλές επιλογές.... όλως είμαι σίγουρη πως όλοι οι εθελοντές έχουν υπερβεί τον εαυτό τους και θα πετύχει και αυτή η προσπάθεια!!! Χαίρομαι που κράτησες την συνταγή του λικέρ.... είμαι σίγουρη πως θα σου αρέσει το αποτέλεσμα!!! Πολλά φιλιά και ευχές για όμορφη εβδομάδα!!!!

      Διαγραφή
  3. Πάντα στην πρώτη γραμμή!!!
    Βίκυ σε θαυμάζω για το πόσο ετοιμοπόλεμη είσαι όπου υπάρχει ανάγκη . Νάχεις υγεία και να συνεχίζεις ακάθεκτη να δίνεις απο το απόθεμα της καρδιάς σου.
    Οσο για το λικέρ,θάθελα να ρωτήσω το "αμυγδαλάκι" του δίνει γεύση κι άρωμα πικραμύγδαλου;;;
    Φιλιά πολλά και καλόπιοτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρούλα μου έτσι είναι οι εθελοντές.... ετοιμοπόλεμοι και εγώ μέσα σε αυτή την ομάδα που λέγεται "Πρωτοβουλία για το παιδί" συνάντησα μόνο ετοιμοπόλεμους ανθρώπους που σε κάθε κάλεσμα υπερβαίνουν τον εαυτό τους!!!! Το λικεράκι είναι πραγματικά υπέροχο και το "αμυγδαλάκι" νομίζω πως απλά του κάνει πολύ εντονή την γεύση του ροδάκινου.... δεν θυμίζει αμαρέτο!!!! Φιλιά πολλά και καλή μας αντάμωση στο "επόμενο μάθημα"!!!!

      Διαγραφή
  4. Bίκυ μου πολύ όμορφα τα έργα σου. Θέλουμε και μεις να βοηθείσουμε, αλλά δεν ξέρουμε πως. Μπορούμε να τους κάνουμε κοσμήματα?Ασχετο θα μου πεις,αλλά και γιατί οχι.Τα ροδακινοπροιόντα ας τα κάνουν αυτοί που έχουν τα ροδάκινα. Αν μπορούμε πες μου.
    Πολλά φιλιά,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικολίτσα μου σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια για τα έργα μου και για την πρόθεση σου να βοηθήσεις σε αυτή την προσπάθεια, όμως στον πάγκο που έχουν δώσει οι διοργανωτές στην Πρωτοβουλία μπορούν να υπάρχουν μόνον πράγματα με θέμα το ροδάκινο... βλέπεις υπάρχουν και κανονισμοί!!!!! Πολλά πολλά φιλιά!!!!!

      Διαγραφή
  5. όποιο κι αν είναι το θέμα κι όσο δύσκολο δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα καταφέρεις να κάνεις το καλύτερο!! Όλα τα έργα σου ξεχωριστά, με φαντασία και επιπλέον πρακτικά και λειτουργικά! Ποιός δε θα΄θελε να τα αποκτήσει;
    Φιλιά πολλά- πολλά, καλή συνέχεια και καλή επιτυχία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικούλα μου σε ευχαριστώ πολύ αλλά σίγουρα δεν έχω κάνει το καλύτερο... και δυστυχώς δεν θα είμαι εκεί για να μπορέσω να φωτογραφίσω και να σας δείξω τα έργα και των άλλων συμμετεχόντων!!!! Αυτό βέβαια που έχει σημασία είναι να πετύχει ο σκοπός!!!! Πολλά πολλά φιλιά!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  6. Τι όμορφα όλα μπράβο που πάλι κατάφερες να φτιάξεις τόσα όμορφα πράγματα!AriadnefromGreece!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριάδνη μου σε ευχαριστώ πολύ.... ο χρόνος ήταν πολύ λίγος και πραγματικά πιστεύω ότι δεν μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο. Πολλά φιλιά, καλή εβδομάδα!!!!

      Διαγραφή
  7. Αξιοθαύμαστη προσπάθεια και θαυμαστά τα έργα σου !! Μπράβο !!!!! Η συνταγή γράφτηκε και θα εκτελεστεί εν καιρώ γιατί κάνω τα πάντα λικέρ !! Καλή εβδομάδα και πολλά φιλιά !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που κράτησες την συνταγή.... περιμένω να μου πεις εντυπώσεις!!!! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια... πιστεύω να τα καταφέρουμε και αυτή την φορά!!!! Καλή εβδομάδα... πολλά φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  8. Ό,τι θέμα και να μπει, η ψυχή σου μαζί με το ταλέντο σου θα σε κάνουν να μεγαλουργήσεις κι εμείς να... θαυμάζουμε!!!
    Πολύ όμορφα έργα, Βικούλα μου!!! Σίγουρα θα έχει επιτυχία και αυτό το μπαζάρ!!!
    Όσο για το λικέρ, σημειώνεται άμεσα η συνταγή!
    ;-)
    ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, κορίτσι μου! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω πως πια δεν έχω λόγια για να εκφράσω τα ευχαριστώ μου.... δεν μεγαλουργώ, δημιουργώ απλά από καρδιάς για έναν σκοπό που πιστεύω πως αξίζει πολύ περισσότερα από όσα δίνω εγώ!!!! Περιμένω να φτιάξεις το λικεράκι και να μου πεις τις εντυπώσεις σου!!!! ΠΟλλά φιλιά, και ευχές για όμορφη εβδομάδα!!!!

      Διαγραφή
  9. Εσύ Βικούλα μου δεν υπαρχει περίπτωση να μην βαλει ο νους σου κατι και να μην το κανεις... και τι δουλεια..!! ξεχωριστή οπως παντα.. φιλεναδα με την μεγαλη καρδια... να σε ευλογεί ο Θεός..και να σε έχει καλα να κανεις αυτό που ξερεις πολύ καλα να προσφερεις μάτια μου..!!
    Οσο για το λικερακι σου θα πιω εν ποτηρακι ετσι που το είδα το ζηλεΨα και ροδακινο; εεεεε δεν το συζηταμε απο τα αγαπημενα μου.
    Να είσαι καλα παντα..σε γλυκοφιλώ...!!! φιλακιαα στην Δημητρουλα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια Ρουλάκι μου είναι πως έχω υπομονή και επιμονή αφάνταστη και αν θέλω να κάνω κάτι θα το κάνω πάει και τελείωσε.... το ροδάκινο όμως δεν ήταν και το πιο εύκολο, ήταν και ο χρόνος λίγος οπότε ότι βγήκε!!! Αχ ρε φιλενάδα είσαι πολύ μακρυά... αλλιώς θα πίναμε τα λικεράκια μας παρέα!!!! Πολλά πολλά φιλιά!!!

      Διαγραφή
  10. Ολα τέλεια , όσο και αν μου τα περιέγραψες ήμουν σίγουρη ότι θα είναι πιο όμορφα!! Μακάρι όλα να πάνε - που θα πάνε πολύ καλά για ένα σκοπό που αξίζει !! Λικεράκι ροδάκινο δεν έχω κάνει , αν προλάβω θα το κάνω , λέμε τώρα!! Φιλιά με τη σκέψη μου κοντά !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλά καλά Νικόλ μου, όχι τέλεια.... και φυσικά λίγα αλλά λίγος ήταν και ο χρόνος!!!! Τώρα πάμε γι άλλα.....ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΠΑΝΙΑ!!!!!! ΠΟλλά φιλιά και ένα τεράστιο ευχαριστώ για όλα... ξέρεις εσύ!!!!

      Διαγραφή
  11. Είσαι καταπληκτική, φιλενάδα! Πάντα πρώτη με υπέροχες δημιουργίες για κάθε καλό σκοπό!!! Καλή επιτυχία να έχει το μπαζάρ στην Βέροια!!! Όσο για το λικεράκι, πίνω ένα σφηνάκι στην υγειά σου και κρατάω την συνταγή. Φτιάχνω κάμποσα λικεράκια αλλά ροδάκινο δεν έχει τύχει να κάνω μέχρι τώρα. Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Marie-Anne!!! Προσπαθώ όσο ακόμη κρατούν οι δυνάμεις μου να προσφέρω όπου και ότι μπορώ!!!! Το λικεράκι να το φτιάξεις... σίγουρα θα σου αρέσει!!!! Πολλά πολλά φιλιά!!!

      Διαγραφή
  12. Καλημέρα Βίκυ μου.
    Θαύμασα πάλι τα έργα σου! Όσο και να λες ότι είναι απλά, δεν συμφωνώ μαζί σου.
    Είναι μοναδικά γιατί είναι φτιαγμένη με πολύ μεράκι κι αγάπη.
    Τη συνταγή την κρατώ, γιατί είμαι φαν των λικερακίων.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ρένα μου, το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι φτιαγμένα με πολλή αγάπη.... έτσι όπως είναι τα έργα που φτιάχνω για να προσφέρω σε οποιονδήποτε σκοπό!!!! Φτιάξε το λικεράκι - σίγουρα θα σου αρέσει - αλλά πρόσεχε τις μονάδες.... έχει πολλές!!!!!! Φιλιά πολλά καλημέρας!!!

      Διαγραφή
  13. Είσαι υπέροχη! τι να πω!
    θελω να φιλησω τα χερια σου!!!

    φιλια πολλα
    σε αγαπω και σε θαυμαζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κορίτσι μου γλυκό και εκφραστικό και εγώ σαγαπώ!!!!! Πολλά φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  14. Βικάκι μου, τι να πω για εσένα !!!Τα έργα σου υπέροχα όπως πάντα και το λικεράκι έχει τόσο όμορφο κεχριμπαρένιο χρώμα που σίγουρα θα το τιμήσω!Λατρεύω τα λικέρ!!! Φιλία πολλά αγαπημένη μου!!! Καλή συνέχεια σε όσα κάνεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τίποτα να μην πεις γλυκιά μου Κικίτσα.... προσπαθώ απλά με τις μικρές μου δυνάμεις να βοηθήσω όπου και όπως μπορώ!!! Θα χαρώ αν μου πεις πως έφτιαξες το λικεράκι.... νομίζω πως εκεί στην περιοχή σας έχετε και ωραία ροδάκινα οπότε θα γίνει και πιο καλό!!!! Πολλά φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  15. Βίκυ μου, σε θαύμασα πάλι! Είσαι στην πρώτη γραμμή και μάλιστα με όλη σου την τέχνη! Μπράβο, μπράβο και... μπράβο!!!
    Μου αρέσουν πάρα πολύ τα ροδάκινα, κι αυτά που έκανες είναι λαχταριστά. Λατρεύω τα χρώματα που χρησιμοποιείς.
    Θέλω μια φορά να προσπαθήσω να φτιάξω λικέρ...
    Καλή επιτυχία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξάνδρα μου σε ευχαριστώ.... όσο για την τέχνη, όταν αποφασίζεις να προσφέρεις πιστεύω πως πρέπει να βάζεις όλες σου τις γνώσεις και την αγάπη σου, και αυτό απλά θα φανεί στο έργο σου!!!! Το λικεράκι να το προσπαθήσεις, είναι πολύ εύκολος ο τρόπος παρασκευής του!!!! Πάω να ανοίξω τα πανιά μου.... σαλπάρω για το παζάρι αλληλεγγύης!!!! Φιλιά πολλά!!!!!

      Διαγραφή
  16. Υπέροχες δημιουργίες και για καλό σκοπό! Μπράβο, Βίκυ μου, καλή επιτυχία να έχει η δράση!
    Ευχαριστούμε πολύ και για τη συνταγή.
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλλη μου μακάρι όλες οι δράσεις να έχουν επιτυχία... ιδικά τώρα που όσο πάνε τα πράγματα δυσκολεύουν!!! Φιλιά πολλά!!!!

      Διαγραφή
  17. Βικούλα, είσαι μία και μοναδική. Πάντα πρώτη να προσφέρεις τις υπέροχες δημιουργίες σου, πάντα παρούσα όπου υπάρχει ανάγκη από προσφορά αλλά και από παρουσία.... Σε θαυμάζω απεριόριστα και εύχομαι να είσαι πάντα γερή και δυνατή γιατί η κοινωνία και οι καιροί που ζούμε σε χρειάζονται. Τα έργα σου κι' αυτή τη φορά εντυπωσιακά, όπως πάντα.
    Φιλάκια πολλά και καλή επιτυχία και σ' αυτή την εκδήλωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα έρχεσαι για να πεις τα καλύτερα.... μακάρι Φιλία μου αγαπημένη όλοι να είμαστε καλά και να μπορούμε να προσφέρουμε και το ελάχιστο σε όποιον μας έχει ανάγκη!!!! Φιλιά πολλά και για άλλη μια φορά σε ευχαριστώ!!!!!

      Διαγραφή
  18. Ολες οι δημιουργίες σου ξεχωριστές και υπέροχες !!!Καλή επιτυχία στο παζάρι και στη γιορτή του ροδάκινου γενικότερα.....Το λικεράκι θα το τιμήσω και τη συνταγή την κρατώ γιά χρήση προσεχώς !!!λλά πολλά φιλιά σε σένα και τη Δήμητρα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλαυδία μου σε ευχαριστώ... προσπαθώ για το καλύτερο, για αυτό μα και για οποιοδήποτε άλλο σκοπό!!! Όσο για το λικεράκι, εύκολο πολύ να το φτιάξεις!!! Φιλιά πολλά!!!!

      Διαγραφή
  19. Ξέρεις τι με εντυπωσιάζει περισσότερο;
    Οι άψογες δημιουργίες σου θα μπορούσαν να είναι εμπορεύσιμες και να βιοπορίζεσαι απ' αυτές. Θα κότσαρες και τη μονογραφή σου σε μια γωνιά, όπως κάθε κοινός καλλιτέχνης και θα τα μοσχοπούλαγες. Αντ' αυτού, προσφέρεις χρόνο, κόπο, φαντασία και υλικά για να συνεισφέρεις σ' ένα καλό σκοπό. Όσα "μπράβο" κι αν σου λέμε, είναι λίγα. Εσύ μόνο ξέρεις πόσο ψυχικές αντοχές θέλει αυτό. Να είσαι καλά Βίκυ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι πολύ σίγουρη Μαριώ μου πως δεν θα μπορούσα να φτιάξω τίποτα αν ήταν να το πουλήσω.... αντίθετα πιστεύω πως πρέπει να κάνω ότι καλύτερο αν είναι να στείλω κάτι σε ένα καλό σκοπό, αυτός που πάει να ενισχύσει το οποιοδήποτε bazaar έστω και αν διαθέσει το ελάχιστο πρέπει να πάρει κάτι καλό. Δεν υπάρχει λόγος για μπράβο.... είναι μοναδικό το να μπορείς να δημιουργείς και να ξέρεις πως με αυτό τον τρόπο ανακουφίζεις. Πολλά πολλά φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  20. Πίνοντας στην υγειά σου το μυρωδάτο λεκεράκι, εύχομαι καλή επιτυχία και σου στέλνω το θαυμασμό μου για τις ροδακινένιες δημιουργίες σου Βικάκι μου!

    Πολλή αγάπη, φιλάκια κι αγκαλίτσα ζεστή για σένα και τη Δήμητρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένη μου φίλη σε ευχαριστώ πολύ για το καλά σου σχόλια μα πάνω από όλα για την αγκαλίτσα!!!!! Πολλά πολλά φιλιά και από εμάς!!!!

      Διαγραφή
  21. Τι όμορφα που είναι όλα τα έργα Βίκυ μου!! Αξιοθαύμαστη η προσφορά όλων σας! Καλή επιτυχία στο παζάρι και σε όλα όσα κάνετε! Τη συνταγή του λικέρ την κράτησα γιατί πρέπει α είναι υπέροχο!! Πολλά φιλιά και καλή συνέχεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε ένα σχόλιο.... θα με βοηθήσει να γίνω καλύτερη!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...