Η έκφραση είναι - μόνη αυτή - για έναν καλλιτέχνη ο υπέρτατος και μοναδικός τρόπος ζωής.
Ζούμε γιατί εκφραζόμαστε.

"ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ"


Δεν υπάρχει αληθινή ηδονή, εκτός από εκείνη που δίνει η δημιουργικότητα. Είτε φτιάχνει κανείς μολύβια, είτε μπότες, είτε ψωμί, είτε παιδιά. Χωρίς δημιουργία δεν υπάρχει αληθινή ευχαρίστηση.
"ΛΕΩΝ ΤΟΛΣΤΟΙ"

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Το ίδιο.... αλλά κάπως αλλιώς!!!

Πάει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που στο μάθημα του πηλού φτιάξαμε την "Κοπέλα με τα πουλιά" έργο εμπνευσμένο από τον πίνακα της ζωγράφου Laurel Burch.



Το έργο αυτό μπορώ να πω το αγάπησα και γιαυτό μετά από λίγο καιρό το ξανά έφτιαξα για να το κάνω δώρο, και τώρα που πάλι θέλησα να φτιάξω ένα δώρο για κάποιο αγαπημένο φίλο αυτό το έργο σκέφτηκα, αυτή την φορά όμως είπα να το φτιάξω κάπως αλλιώς....

Τα πουλιά πέταξαν, και στην θέση τους ήρθαν να κάτσουν πεταλούδες....


πεταλούδες πολύχρωμες!!!

Η επόμενη αλλαγή είναι η ξύλινη βάση του έργου που αυτή την φορά είναι μεγάλη και πλαισιώνει το έργο σαν κορνίζα.



Δεν ξέρω αν είστε σύμφωνοι με τις αλλαγές που έκανα....  εγώ πάντως ξέρω πως το προσπάθησα πολύ και αυτή την φορά και ελπίζω να αρέσει στους παραλήπτες του!!!





27 σχόλια:

  1. Βίκυ μου με ενθουσιάζει η ανεξάντλητη δημιουργική σου διάθεση και ιδιαίτερα η ικανότητά σου, να ξεπερνάς τα κλισέ και να προχωράς με οδηγό την έμπνευση και την αγάπη σου που εμφυσάς σε ότι φτιάχνεις. Δεν παραμένεις στάσιμη στα ωραία και σίγουρα, τολμάς, ανυψώνεσαι, δοκιμάζεσαι και τέλος επιβεβαιώνεσαι !!! Ο αληθινός καλλιτέχνης, ο δημιουργικός άνθρωπος με την αστείρευτη αγάπη για δημιουργία είναι ανήσυχος και ευρηματικός, είναι πρωτοπόρος και ριψοκίνδυνος είναι οραματιστής και ανήσυχος γι΄αυτό είναι και μοναδικά ξεχωριστός , όπως εσύ!!!Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να πω εγώ τώρα..... με συγκίνησες ρε φιλενάδα!!!!! Σε ευχαριστώ πολύ για τα τόσο καλά σου λόγια!!!! Πολλά φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  2. Με πουλιά ή πεταλούδες, παραμένουν μοναδικά!
    Είναι από εκείνα τα δημιουργήματα, που δεν χορταίνω να χαζεύω.. Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και οι δυο εκδοχές του έργου σου Βίκυ μου είναι μοναδικες και υπέροχες!!!!!!!!!
    ΥΓ Την έβαλα τη κούκλα Βίκυ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου χαίρομαι που σου άρεσε και η δεύτερη εκδοχή!!!! Την κούκλα την πήρα την έβαλα στην Δράση.... την πούλησα κιόλας, τι νόμιζες πως δεν θα βρει σπίτι το κοριτσάκι σου!!!! Πολλά φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  4. Βικυ μου πανέμορφη και με τις πεταλουδες οπως και με τα πουλιά!
    Οτι κάνεις ειναι μοναδικό!
    Επειδη ρωτάς θα σου πω οτι εμένα μου αρέσει περισσότερο η προηγουμενη ασύμμετρη βάση.πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου δεν κάνω τίποτα μοναδικό... προσπάθειες κάνω για να προσφέρω κάτι καλό σε κάποιους φίλους, όσο για την βάση το ξέρω πως το ασύμμετρο ήταν καλύτερο αλλά ήθελα κάτι διαφορετικό!!!! Πολλά φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  5. Γιατί να μην αρέσει, καλέ?!
    Και το πρώτο και αυτό είναι υπέροχα, Βικούλα μου!
    Για την ακρίβεια... θα λατρευτεί! Αυτό πιστεύω και σίγουρα δεν κάνω λάθος!
    ΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά, κορίτσι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ θέλω να ελπίζω πως δεν κάνεις λάθος!!!! Φιλάκια πολλά Συριανάκι μου!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  6. Σίγουρα θα ενθουσιαστούν οι παραλήπτες με το δώρο σου !!! Είναι πραγματικά εξαιρετικό !!! Μ αρέσουν και οι δύο εκδοχές !!! Τα χέρια σου έτσι κι αλλιώς είναι προέκταση της ψυχής σου και κάνουν αριστουργήματα !!!! Σε φιλώ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ράνια μου σε ευχαριστώ!!!!! Και ναι αν δεν κάνεις κάτι με την ψυχή σου τότε καλύτερα να μην το κάνεις καθόλου!!!! Πολλά φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  7. Πολύ όμορφη έγινε η κοπέλλα με τις πεταλούδες, Βίκυ μου και μπορώ να σου πώ ότι μου αρέσει πολύ το μεγαλύτερο ξύλο της βάσης!
    Σίγουρα θα ενθουσιαστεί ο παραλήπτης του όμορφου δώρου σου!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριάννα μου εύχομαι και ελπίζω να αρέσει.... όσο για την βάση, τι να πω... την έκανα με μεγάλο δισταγμό αλλά τελικά το αποτέλεσμα μου αρέσει!!! Πολλά πολλά φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  8. Αγαπημένη μου ότι κάνεις όμορφο και η κορνίζα ακόμα πιο καλή γιατί σύμφωνα με τα δικά μου πιστεύω κάνει καλύτερο ένα έργο και πιο εύκολο να κρεμαστεί σαν πίνακας.Πρόσεχε μόνο το βάρος λόγω πηλού.Καλημέρα όλη μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχτιδένια φίλη μου πόση δύναμη για να πάω παρακάτω μου δίνουν κάθε φορά τα λόγια σου!!!! Για το βάρος... ούπα 8άρι είπα, πιστεύω να αντέξει!!!!! ΠΟλλά πολλά φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  9. Πολυ ομορφο εγινε. Εμενα μ΄αρεσουν & τα δυο εξίσου. Τυχερός ο παραλήπτης! φιλια πολλά κ καλό ΣΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι θα γίνει, τέλος πάντων, με σας κυρία μου; Δεν θα πάψετε ποτέ να μας εντυπωσιάζετε και να μας αφήνετε με το στόμα ορθάνοιχτο με τα αριστοτεχνικά καλλιτεχνήματα σας; Σαν να βγήκε από παραμύθι είναι η κοπέλα σου... μάλλον από όνειρο! Εύγε! Είσαι μοναδική ΚΑΙ στον πηλό!!!!
    Δέξου τον θαυμασμό μου μα... και τη ζήλια μου! (Με την καλή έννοια πάντα).
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α πα πα.... τι είναι αυτά που λες παιδάκι μου???? Εγώ μοναδική??? Υπερβολές όπως πάντα!!!! Απλές προσπάθειες, μια και ο πηλός είναι πλέον αγάπη!!!!! Σε ευχαριστώ πολύ!!!! Πολλά πολλά φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  11. Βικούλα μου, ό,τι και να κάνεις, όποια αλλαγή κι αν αποφασίσεις, το σίγουρο είναι ότι θα την κάνεις με τέτοιο τρόπο που πάλι θα φτιάξεις κάτι πανέμορφο....γιατί αγχώνεσαι; Το 'χεις, καλή μου, το 'χεις! Φιλιά πολλά! (Αγγελική)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγγελικούλα μου το παλεύω... κάνω ότι μπορώ, μια και μου αρέσει το άθλημα!!!! Πολλά φιλάκια!!!!!

      Διαγραφή
  12. Βίκυ μου η κοπέλα σου έγινε εντυπωσιακή με τις πεταλούδες που της πρόσθεσες και η κορνίζα μου άρεσε πολύ!! .Θαυμάζω τα υπέροχα έργα σου .Να είσαι καλά φίλη μου ,να δημιουργεις ομορφιές!!Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεταξία μου σε ευχαριστώ πολύ, πάντα με τον καλό τον λόγο είσαι!!! Συγνώμη που άργησα να απαντήσω.... έτρεχα!!!!!!!! Πολλά πολλά φιλιά και μια σφιχτή αγκαλιά!!!!!

      Διαγραφή
  13. Βικάκι μου και τα δύο είναι πολύ ωραία!
    Τρελαίνομαι για τις ιδέες σου πάντα!

    Καλό Σ/Κ
    Φιλάκια πολλά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και οι δύο εκδοχές είναι εξίσου υπέροχες! Να το χαρούν οι παραλήπτες!
    Φιλιά, Βίκυ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε ένα σχόλιο.... θα με βοηθήσει να γίνω καλύτερη!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...