Η έκφραση είναι - μόνη αυτή - για έναν καλλιτέχνη ο υπέρτατος και μοναδικός τρόπος ζωής.
Ζούμε γιατί εκφραζόμαστε.

"ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ"


Δεν υπάρχει αληθινή ηδονή, εκτός από εκείνη που δίνει η δημιουργικότητα. Είτε φτιάχνει κανείς μολύβια, είτε μπότες, είτε ψωμί, είτε παιδιά. Χωρίς δημιουργία δεν υπάρχει αληθινή ευχαρίστηση.
"ΛΕΩΝ ΤΟΛΣΤΟΙ"

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Χριστούγεννα έρχονται και πάλι.....

Πως περνά γρήγορα ο καιρός..... Χριστούγεννα έρχονται και πάλι!!!!
Υπάρχει κάτι γύρο μας που να μας το θυμίζει?????  
 Όχι, σίγουρα όχι..... η ατμόσφαιρα βαριά, παντού πόνος... θάνατος... αγωνία.... φόβος... 
οι άνθρωποι γύρο μας περπατούν με τα κεφάλια σκυφτά, το χαμόγελο έχει εξαφανιστεί από τα χείλη όλων...... και όμως σε λίγο έρχονται Χριστούγεννα, η ομορφότερη γιορτή του χρόνου..... η πιο χαρούμενη.... η πιο αισιόδοξη.... η γιορτή που μας κάνει όλους να θέλουμε να ξαναγίνουμε παιδιά.... να καθίσουμε μπροστά στο τζάκι και να περιμένουμε πότε θα έρθει ο Άι Βασίλης, πότε θα ακούσουμε να κτυπούν ρυθμικά τα κουδουνάκια των ταράνδων και των ελαφιών!!!! 




Και όμως, σε λίγο έρχονται Χριστούγεννα....  μπορεί τίποτα να μην μας το θυμίζει, υπάρχουν όμως και  παιδιά που θέλουν την βοήθεια μας, κάποια παιδιά που πρέπει να μπορέσουν να ξαναονειρευτούν.... κάποια παιδιά που θα κάτσουν και φέτος πίσω από το αχνισμένο από την ανάσα τους τζάμι και θα περιμένουν να έρθει ο αγαπημένος τους Άγιος για να τους φέρει αυτό που λαχταρούν περισσότερο από κάθε τι άλλο "Αγάπη" και "Δικαίωμα στο όνειρο"!!!




Για αυτά τα παιδιά που αξίζουν τα πάντα, κάθομαι και δημιουργώ......  "Κουδούνες" από
αυτές που εκεί στην Μακεδονία τα παλιά χρόνια τα παιδιά κρατούσαν για να πάνε να πουν τα κάλαντα.....




τις κτυπούσαν δυνατά και όταν άνοιγαν οι πόρτες των σπιτιών εκείνα φώναζαν "κόλιντα μπάμπω... κόλιντα" που θα πει "Κάλαντα γιαγιά.... κάλαντα"...


και η γιαγιά τα κερνούσε με ένα σωρό καλούδια όπως μελομακάρονα, κουραμπιέδες, καρύδια, μανταρίνια!!!!


Ας ελπίσουμε πως ο Άι Βασίλης θα έρθει και φέτος για όλα τα παιδιά του κόσμου όχι για να τους φέρει πανάκριβα παιχνίδια τυλιγμένα σε αστραφτερά χαρτιά, μα για να  τους φέρει Αγάπη, Ειρήνη, Ελπίδα και Δικαίωμα στο Όνειρο!!!!!




Με αυτή την ανάρτηση συμμετέχω στο Μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα μαζί, της Δέσποινας

63 σχόλια:

  1. Καλημέρα φιληνάδα..να σε πάρει η ευχή...που τις βρήκες τις..κουδούνες; με έκανες και γέλασα σε μία δύσκολη μέρα. Πάντως πανέμορφες τις έκανες όπως πάντα με όσα κάνεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα αγαπημένη μου.... εύχομαι μόνο να γελάς και η μέρα σου να φτιάξει!!!! Φιλιά πολλά!!!!!

      Διαγραφή
  2. Δεν έχω λόγια!!!
    Πραγματικά ένα τεράστιο εγκάρδιο συγχαρητήρια σου αφήνω και πολλά χαμόγελα!
    Φιλια πολλα μαγικο πλασμα του κοσμου μας! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρατώ τα χαμόγελά σου Εκφραστικό μου κορίτσι γιατί είναι πολύτιμα!!!! Πολλά πολλά φιλιά και ένα μεγάλο ευχαριστώ!!!!!

      Διαγραφή
  3. Αχ, πόσο όμορφες!!! Τι να πω, με μαγεύεις κάθε φορά που περνώ από δω Βίκυ!!! Γεια στα χεράκια σου φίλη, υπέροχη δουλειά κι αποτέλεσμα!
    Καλημέρα με ζεστή αγκαλιά και γλυκό φιλί
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο χαίρομαι που περνώντας από εδώ σας μένει κάτι καλό!!!!! Ευχαριστώ για την αγκαλιά και το φιλί.... κάθε φορά με ζεσταίνουν!!!! Πολλά φιλιά και από εμένα!!!!

      Διαγραφή
  4. Πραγματικά υπέροχες οι κουδούνες!!!! Μοναδικές!!!!!!!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν πιστεύω να τις βρήκες εδώ πάνω και να μη μας λες την πηγή ????Είναι υπέροχες !!! Αν σου πω τα κάλαντα θα μου κρατήσεις μία ???Να είσαι καλά Βίκυ μου και να δημιουργείς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ κάτω τις βρήκα.... στα νότια προάστια σε ένα υπέροχο μαγαζί!!!!! Όσο για το κράτημα.... να ξέρεις πως δεν κάνω ποτέ τίποτα με αντάλλαγμα, για τους φίλους μου δίνω και την ζωή μου!!!!! Πολλά φιλιά!!!!!

      Διαγραφή
  6. δεν υπαρχει κατι να κανες κ να πα..ε ενταξει καλουτσικο...εισαστε 5-6 εδω στη γειτονια που καθετι που κανετε ειναι ιδιαιτερο....τι ομορφα θ ακουγονται φανταζομαι!!!!αχ τελικα οι ευχες ειναι σταθερες κ οχι τυπικες...........ΕΙΡΗΝΗ......ΥΓΕΙΑ.........ΑΓΑΠΗ..........τι αλλο να θελησει ο ανθρωπος αμα εχει αυτα τα τρια ακολουθουν κ τα υπολοιπα απο μονα τους,....!!αντε 30 κ σημερα..........φιλιαααααααααα απο τον ηλιολουστο ΕΒΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο άνθρωπος ζήτησε πολλά Σοφία μου, δεν αρκέστηκε στον μαγικό ήχο των κουδουνιών.... δεν ήταν ευχαριστημένος με τα φιλέματα της γιαγιάς... έμαθε στο χρήμα και στην διαφθορά και τώρα κινδυνεύει να χάσει τα πάντα!!!! Ας ευχηθούμε λοιπόν μέσα από την καρδιά μας να έχουμε Υγεία, Αγάπη και η Ειρήνη να βασιλεύσει!!!!! Πολλά φιλιά!!!!!

      Διαγραφή
  7. ΄΄Δικαίωμα στο όνειρο΄΄ είπες τη μαγική φράση που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο!!!
    Τ'ωρα κανονικά θα έπρεπε να πάρουμε από μια κουδούνα σκέτη και να την κοπανίσουμε στο κεφάλι όσων μας έφεραν εδώ , αλλά έτσι όμορφες που τις έκανες είναι για αληθινό σκοπό !!
    Τα φιλιά κου και καλήηηηηηηη συνέχεια!!








    1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να όμως που δεν είναι αυτονόητο το "Δικαίωμα στο όνειρο".... τα ιδρύματα γεμίζουν, οι γονείς αδυνατούν να συντηρήσουν τα παιδιά τους..... Όλοι μαζί όμως πιστεύω πως θα καταφέρουμε να κάνουμε τουλάχιστον κάτι για τα παιδιά!!!!! Συνεχίζω, όπως συνεχίζεις και εσύ!!!!! Πολλά φιλιά φιλενάδα μου!!!!

      Διαγραφή
  8. Την ειρήνη, την υγεία και την αγάπη προσμένει ο κόσμος και μακάρι αυτά τα Χριστούγεννα, να εισακουσθούν οι ευχές των ανθρώπων και να αποκτήσουνε όλοι δικαίωμα στ΄ονειρο και τα παιδιά να ζήσουνε σ΄έναν κόσμο καλλίτερο, ασφαλέστερο, ειρηνικό... Οι υπέροχες κουδούνες σου ,μαγικά στολισμένες, μακάρι να ξορκίσουνε τα κακά του κόσμου !!!Φιλιάαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι.... πολλά μακάρι γιατί τα παιδιά δεν πρέπει να πάψουν να ονειρεύονται!!!! Φιλιά πολλά!!!!!

      Διαγραφή
  9. Μακάρι, Βικούλα μου! Ενώνω την ευχή μου με τη δική σου, με την ελπίδα να μας ακούσει ο Άγιος Βασίλης!
    Και οι υπέροχες κουδούνες σου, ας αντηχήσουν χαρά και αφύπνιση...
    ΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, γλυκιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς τα πράγματα από λεπτό σε λεπτό γίνονται χειρότερα..... ας ελπίσουμε πως αυτά τα Χριστούγεννα οι ήχοι των κουδουνιών θα σημάνουν παντού την Ειρήνη..... Πολλά φιλιά Συριανάκι μου!!!!!

      Διαγραφή
  10. Τι να πρωτοθαυμάσω δεν ξέρω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Τις άψογες δημιουργίες????????
    Την ιδέα?????????
    Τις επιλογές????
    Τη φωτογράφηση???????
    Τη δοτικότητά σου?????????
    Την ευαισθησία σου??????
    Λάμπεις στη γειτονιά, ακριβή μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΦΕΓΓΟΒΟΛΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΧΧΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο αυτά είχες να μου πεις...... Εγώ τότε τι πρέπει να πω για σένα!!!!!! Απλά πως Σ'αγαπώ πολύ!!!!!! Ζεστή αγκαλιά και δυνατό φιλί αγαπημένη μου!!!!!

      Διαγραφή
  11. Μοναδικές οι κουδούνες σου !!!Καταπληκτικές!
    Χτύπα τες δυνατά να φύγουν ολα τα κακά μακριά!
    Πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου σε ευχαριστώ!!!!! Εγώ θα τις χτυπήσω με όση δύναμη έχω...... Πολλά πολλά φιλιά!!!!!

      Διαγραφή
  12. Βίκυ μου ας ευχηθούμε και μη χειρότερα.
    Η ιδέα σου καταπληκτική με τις κουδούνες.
    Σαν μπάμπω και γω θέλω μιά κουδούνα γιά τα εγγόνια μου.
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω Νικολίτσα μου να μην έρθουν και άλλα χειρότερα!!!!! Οι κουδούνες έχουν φύγει για το παζάρι της Πρωτοβουλίας, αν βρώ όμως άλλες και βέβαια θα φτιάξω για τα εγγόνια σου μπάμπω μου!!!! Φιλιά πολλά!!!!

      Διαγραφή
  13. Πάντα θα μας εκπλήσσεις ευχάριστα με τις δημιουργίες σου!!!!!!!!!!!!!!!
    Χάρι σε σένα πάντως κάποια παιδιά θα ονειρευτούν και φέτος!!!!!
    Να 'σαι καλά Βικάκι και να μοιρλάζεις αγάπη και θετική ενέργεια όπως μόνο εσύ ξέρεις!!!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλω να πιστεύω ότι βοηθώ όσο μπορώ για τα παιδιά....γιατί χωρίς τα παιδιά η Ελπίδα θα πεθάνει!!!! Σε ευχαριστώ πολύ για όλα!!! Πολλά φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  14. Είναι σαν να ακούω τις μεταλλικές τους κλαγγές, να μας ξεσηκώνουν με τα χαρμόσυνα νέα. Υπέροχο το μήνυμά σου και οι δημιουργίες σου!
    Να'σαι καλά Βίκυ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς τα νέα είναι μόνο δυσάρεστα..... ας ελπίσουμε πως δεν θα έρθουν και άλλα χειρότερα!!!!! Σου στέλνω την αγάπη μου και τα φιλιά μου!!!!

      Διαγραφή
  15. Αν σωθουνε τα παδιά υπάρχει ελπίδα!Εσυ καλή μου Βίκυ κάνεις τα πάντα με πολύ αγάπη για τα παιδιά .Είναι πανέμορφες οι κουδούνες σου και εύχομαι να φέρουν μηνυμα χαράςκαι αισιοδοξίας.Τα παιδιά αξίζουν μια καλλίτερη ζωή!Να είσαι καλά!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι Μεταξία μου.... μόνον αν τα παιδιά σωθούν θα σωθεί και η Ελπίδα!!!! Πολλά φιλιά και μια αγκαλιά σου στέλνω!!!!

      Διαγραφή
  16. Απ το στόμα σου και στου Θεού τ αυτί Βίκυ !!!!
    Καλά ότι θα δω και κουδούνες τόσο όμορφα μεταμορφωμένες, δεν το περίμενα !!!!
    Είναι απίθανες ..... Μπράβο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι οι ευχές όλων μας να φτάσουν στα αυτιά Του.... και ας βάλει το χέρι Του!!!! Τώρα για τις κουδούνες τι να πω.... χαίρομαι που αρέσουν!!!! Πολλά φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  17. Παιδιά! Η ελπίδα του κόσμου τούτου!!! Πανέμορφες οι κουδούνες σου Βίκυ μου, φέρνουν κάτι από την μαγεία των Χριστουγέννων. Φιλιά και καλή συνέχεια σε ότι κάνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα πάντα για τα παιδιά Χριστίνα μου.... για να μπορούν να ζήσουν την μαγεία των Χριστουγέννων, για να μπορούν να ονειρεύονται!!!! Πολλά φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  18. Κρατάω την ευχή σου σαν φυλαχτό!!Όσο για τις κουδούνες τι να πω...ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ....φέρτε μου κουδούνες!!!Έγιναν πανέμορφες Βίκυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντίνα μου σε όλα τα παιδιά του κόσμου αρέσουν οι κουδούνες και ο ήχος τους, το ίδιο και σε σένα!!!!! Πολλά φιλιά καλή μου και με το καλό να δεχτείς την πιο γλυκιά ύπαρξη της ζωής σου!!!!!

      Διαγραφή
  19. Βίκυ μου...έμεινα με ανοιχτό το στόμα!
    Υπέροχες!!!
    Μπράβο για τη σκέψη , τα μηνύματα, όλα!
    Κι εγώ τρέχω να προλάβω ... έστω το Front από τους μακρινούς προορισμούς γιατί από κοντά, αύριο και μεθαύριο δημιουργώ για το Χαμόγελο του παιδιού στον Πύργο!
    Φιλάκια πολλά :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστέα μου σε ευχαριστώ!!!! Τρέχουμε να προλάβουμε τι να κάνουμε...... βλέπεις τα παζάρια πολλά, αλλά για τα παιδιά αξίζουν θυσίες!!!! Ευχαριστώ που στο πρόγραμμά σου έχεις και το FRONT!!!! Να είσαι καλά να δημιουργείς και να προσφέρεις!!!!! ΠΟλλά φιλιά!!!!!

      Διαγραφή
  20. Ας ελπίσουμε και ας το ευχηθούμε, Βίκυ μου!
    Υπέροχες οι δημιουργίες σου!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πολύ πρωτότυπη ιδέα να κάνεις decoupage στις κουδούνες!!!!
    Έγιναν πανέμορφες!!!
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τις είχα κάνει και στο παρελθόν Στέλλα μου και άρεσαν, είπα λοιπόν να τις επαναλάβω!!! Σε Ευχαριστώ!!! Φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  22. Αχ πόσο τις ζηλεύω τις κουδούνες που έφτιαξες χαράς στα χεράκια που θα τα κρατήσουν για τα κάλαντα.Καλές γιορτές να έχεις και του χρόνου με Υγεία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσια πόσο θα ήθελα να φτιάξω για όλες σας από μια κουδούνα..... έτσι για να μην ζηλεύετε, αλλά βλέπεις ούτε δική μου δεν έχω κρατήσει, τα bazaar τις έχουν μεγαλύτερη ανάγκη... έτσι δεν είναι??? Καλές γιορτές και σε σένα κορίτσι μου!!!! Πολλά φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  23. Σαν την Αχτίδα θα σε ρωτήσω κι' εγώ... Πού τις βρήκες τις κουδούνες μαρή φιλενάδα;;;;;
    Και είναι και κούκλες, με το δερμάτινο κρεμαστάρι...
    Άσε, για τη διακόσμηση τι να λέμε πάλι τώρα... Τα χεράκια σου τις έκαναν Θεϊκές!
    Σήμερα έστειλα κι' εγώ ένα πακέτο με διάφορα απ' τα δικά μου. Ελπίζω να φτάσουν σώα!
    Σε φιλώ γλυκά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην Γλυφάδα Φιλία μου τις βρήκα... σε μαγαζί με ήδη decoupage!!! Εσύ τι φαντάστηκες πως τις έκλεψα από κανένα μαντρί??? χα!χα!χα! όχι πως δεν είμαι ικανή αλλά λέμε τώρα!!! Σε ευχαριστώ που συνεχίζεις να βοηθάς αυτή την προσπάθεια.... αξίζει πραγματικά!!!! Πολλά πολλά φιλιά και μια σφιχτή αγκαλιά!!!!

      Διαγραφή
  24. Τι να πω τώρα εγώ;είσαι φοβερή!!!πανέμορφες έγιναν!!!μπράβο Βίκυ μου!!!
    να σαι καλά πάντα!!!
    φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πανέμορφες και πρωτότυπες!!!!!!Μπράβο σου!!!!!!!!!!!!
    Να έχεις ένα όμορφο βράδυ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλά, είναι απίστευτες!Μου αρέσει που αποπνέουν ένα vintage στιλ!
    Σ'ευχαριστώ για τη συμμετοχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ σε ευχαριστώ Δέσποινα που μέσα από το blog σου παρουσιάζεις την δουλειά μου!!!! Φιλιά !!!!!!

      Διαγραφή
  27. Καλα βρε Βικάκι τι ομορφιες είναι αυτες παλι; πως τις εφτιαξες τις κουδούνες ; τέλειες εγιναν αυτες χτυπούσαν δυνατα αλλα τα δικα μου αυτια και ματια δεν ακούσανε τιποτα και ούτε ειδανε..καθυστεριμένο και χαμενο κορμί εγινα αυτην την εβδομαδα... για να προλαβω και εγω ...την Δευτέρα φευγουν και τα δικά μου ...την επόνη φορα φιλεναδα να τις χτυπας πολύ δυνατα να φτασουν μεχρι την Κρητη... μακρυα είμαι μαλλον γι αυτό δεν τις ακουγα..!!
    να είσαι καλά μάτια μου και να δημιουργεις ο΄τι σε κανει χαρούμενη...τα παιδια θα ονειρευτούν και φετος... να είσαι σιγουρη... τα φιλια μου και την αγαπη μου έχεις... θα τα πουμε ναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Ρουλάκι μου και εγώ τρέχω με χίλια και ούτε βλέπω ούτε ακούω τι γίνεται γύρω μου..... θα περάσουν οι γιορτές θα τελειώσουν τα παζάρια και τότε θα ξαναμπούμε στους κανονικούς μας ρυθμούς και θα ακούμε τι γίνεται στην γειτονιά!!!!! Φιλενάδα σε ευχαριστώ για όλα!!!! Πολλά πολλά φιλιά!!!!!

      Διαγραφή
  28. Δεν είναι απλά όμορφες, είναι φανταστικές οι κουδουνες σου Βίκυ μου, γεια στα χέρια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου σε ευχαριστώ πολύ!!!! Πολλά φιλιά και ευχές για όμορφη εβδομάδα!!!!

      Διαγραφή
  29. Τι ομορφα που ειναι ολα! ειδικα οι κουδουνες με ξετρέλαναν! μπραβο Βικυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά ναι.... ήταν πολύ καλή επιλογή το στόλισμα της κουδούνας!!!! Φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  30. Πανέμορφες οι κουδούνες Βίκυ μου!! Μπράβο!! Μακάρι η ευχή σου για τα παιδάκια στον κόσμο να έβγαινε αληθινή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε ένα σχόλιο.... θα με βοηθήσει να γίνω καλύτερη!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...