Η έκφραση είναι - μόνη αυτή - για έναν καλλιτέχνη ο υπέρτατος και μοναδικός τρόπος ζωής.
Ζούμε γιατί εκφραζόμαστε.

"ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ"


Δεν υπάρχει αληθινή ηδονή, εκτός από εκείνη που δίνει η δημιουργικότητα. Είτε φτιάχνει κανείς μολύβια, είτε μπότες, είτε ψωμί, είτε παιδιά. Χωρίς δημιουργία δεν υπάρχει αληθινή ευχαρίστηση.
"ΛΕΩΝ ΤΟΛΣΤΟΙ"

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Αξίζει να κυνηγά κανείς το όνειρό του....

Πάει καιρός που μια μικρή κολοκύθα γεννήθηκε στην Βόρεια Ελλάδα.....
΄Ηταν  μικρή και στρουμπουλή μα είχε όνειρα μεγάλα για τον εαυτό της ήθελε να γίνει χορεύτρια....
- Μα τι λες τώρα..... της έλεγαν, είσαι χοντρούλα και κοντούλα δεν μπορείς να γίνεις χορεύτρια!!!! 
Μα εκείνη δεν άκουγε κανέναν, το έβαλε σκοπό να κατέβει στην Αθήνα για να πραγματοποιήσει το όνειρο της...  και μια μέρα που είδε ένα χαρτόκουτο που ετοιμαζόταν να πάει στο ταχυδρομείο τρύπωσε σε μια γωνιά και περίμενε να αρχίσει το ταξίδι.... 
- αρκεί να φύγω από εδώ σκέφτηκε, και μετά το να φτάσω στην Αθήνα θα είναι εύκολο.....

Μα τελικά ήταν πολύ τυχερή το χαρτόκουτο έγραφε Κα Β.............. ΑΘΗΝΑ

Και πράγματι σε λίγες μέρες έφτασε στην Αθήνα, το πακέτο πήγε στο σπίτι της Κας Β..... και η μικρή κολοκύθα αισθάνθηκε ότι ήταν πολύ τυχερή, που χωρίς καμία ιδιαίτερη προσπάθεια βρέθηκε στον προορισμό της..... 

Όμως η Κα... δεν της έδωσε καμία σημασία, κάθε μέρα έφτιαχνε ένα σωρό πράγματα αλλά μαζί της δεν έλεγε να ασχοληθεί.....



Πέρασε καιρός.... πολύς καιρός..... και μια όμορφη καλοκαιρινή μέρα η Κα Β..... πήρε την κολοκύθα στα χέρια της.... 
- Είσαι μικρή και στρουμπουλή αλλά εγώ θα σε κάνω κούκλα.... 
- Αχ κυρία σας παρακαλώ.... όχι κούκλα χορεύτρια να με κάνετε, αυτό ήταν το όνειρο μου και γιαυτό έκανα όλο αυτό το ταξίδι....
- Χορεύτρια???????   ίσως και να μπορείς να γίνεις αλλά θα κάτσεις καλά και θα συνεργαστείς... εντάξει????
- Ναι!!!!!! Ναι!!!! ότι μου πείτε.... 

Η Μικρή κολοκύθα κάθισε πάνω στον πάγκο εργασίας και ένα λευκό πράγμα που άκουσε πως το λένε πηλό άρχισε να την αγκαλιάζει και τα δάκτυλα της κυρίας να παίζουν μαζί του..... και μετά κάτι πράγματα ξύλινα σαν κουτάλια, και ύστερα κάτι πινέλα μυτερά και μετά από αρκετή ώρα η μικρή κολοκύθα κοίταξε το εαυτό της στον μικρό καθρέπτη που ήταν μπροστά της και δεν μπορούσε να τα πιστέψει..... έμοιαζε με χορεύτρια!!!!!! 


Και μετά τα πινέλα και τα χρώματα ήρθαν κοντά της και άρχισαν να την χρωματίζουν....


...και λίγο αργότερα πατίνες και δαντέλες ήρθαν για να προσθέσουν κάτι ακόμα στην εμφάνισή της. Όταν οι πατίνες στέγνωσαν το βερνίκι ήρθε να παίσει επάνω της, και τότε άκουσε την κυρία Β.... να λέει πως ήταν έτοιμη!!!!
Και ναι μάλλον πρέπει να είχε δίκιο η κυρία γιατί την έβγαλε από τον πάγκο εργασίας, την πήγε σε έναν άλλο χώρο, την έβαλε μπροστά σε μια όμορφη ισπανική βεντάλια και τα φλας μιας φωτογραφικής μηχανής άρχισαν να αστράφτουν.....
- Απίστευτο.... απίστευτο άρχισε να φωνάζει η κολοκύθα, τα κατάφερα έγινα χορεύτρια, χορεύτρια του φλαμέγκο!!!! 


- Ναι καλή μου κολοκύθα, έγινες χορεύτρια του φλαμέγκο και δεν ξέρεις το σπουδαιότερο....



- Το σπουδαιότερο???? ποιο σπουδαιότερο????
- Σε λίγους μήνες στην πόλη μας θα γίνουν καλλιστεία, καλλιστεία χειροποίητης κούκλας και επειδή εσύ είσαι μια κούκλα, θα πας στα καλλιστεία, να κοίτα το λέει και η Αφίσα, τα οργανώνει η Δράση Ελληνίδων Bloggers και οι Αντωνοπουλίτσες οι Χρυσοχέρες...


- Πω... πω... τελικά "αξίζει να κυνηγά κανείς το όνειρο του"..... ζωντανό παράδειγμα εγώ, από μια μικρή ασήμαντη κολοκύθα, έγινα και χορεύτρια και κούκλα και χρήσιμη, εγώ η μικρή και στρουμπουλή κολοκύθα από την Βόρεια Ελλάδα...... έγινα η Estrella χορεύτρια του φλαμένκο!!!!!  




Πριν πάω στα καλλιστεία, πέρασα από το Άλλαξε το της Αριστέας .....  είναι καιρός τώρα που προσπαθώ να παρουσιαστώ και στο παράθυρο του δικού μου σπιτιού, αλλά μία το ένα και μία το άλλο πάντα η εμφάνισή μου έπαιρνε αναβολή.... σήμερα λοιπόν που κατάφερα να παρουσιαστώ θέλω να σας ευχαριστήσω για τις ψήφους που μου χαρίσατε στον διαγωνισμό!!!!!

Να έχετε όλοι ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!!!!!




46 σχόλια:

  1. Βικυ μου αγαπημένη και πάντα δημιουργική..υπέροχη η μπαλαρίνα σου εγώ να δω τι κούκλα θα κάνω..δεν μου κατεβαίνει ιδέα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένη μου εσύ θα φτιάξεις μια κούκλα ζωγραφιστή στον καμβά.... και να είσαι σίγουρη πως θα γίνει αναρπαστη!!!!!! Πολλά φιλιά και ευχές για όμορφο μήνα!!!!

      Διαγραφή
  2. ονειρεμενη η χορευτρια σου βικυ μου εισαι αστερι!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσπάθειες Σοφάκι μου για να πετύχει και αυτός ο σκοπός!!!! Φιλάκια!!!!

      Διαγραφή
  3. Estrella, είσαι αυτό ακριβώς που λέει το όνομά σου: Αστέρι!!!
    Χαίρομαι που το όνειρό σου πήρε σάρκα και οστά και χαίρομαι ακόμα περισσότερο που η Κυρία Β. πίστεψε σε εσένα!
    Να δεις που θα περάσεις υπέροχα στα καλλιστεία και θα κάνεις πολλά μουτράκια ευτυχισμένα!
    Να δώσεις πολλά ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ στη δημιουργό σου!!!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συριανάκι μου η κυρία Β. πιστεύει σε ότι είναι ικανό να βοηθήσει έναν σπουδαίο σκοπό!!!!! Δεν ξέρω αν είμαι """Αστέρι""" πιστεύω όμως ότι θα είμαι και εγώ ένα μικρό λιθαράκι σε αυτή την όμορφη προσπάθεια!!!!! Πολλά φιλιά, να έχεις έναν όμορφο μήνα!!!!!

      Διαγραφή
  4. Από πασαρέλα σε πασαρέλα πάει η όμορφη χορεύτρια. Μια στο "άλλαξέ το" μια στο Αντωνοπούλειο ίδρυμα σταματημό δεν έχει.
    Καλή της επιτυχία!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου μάλλον πήραν τα μυαλά της αέρα.... πιστεύω βέβαια να σταματήσει να γυρίζει από εδώ και από εκεί!!!!! ΠΟλλά φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  5. Συγχαρητήρια θερμά για τη δημιουργία σου και κυρίως για το συμβολισμό που περνάς με τον τίτλο σου και με την ιστορία της κολοκύθας. Ένας μικρός φόρος τιμής σε όλες τις "κολοκύθες" που έχουν όνειρα και τα διεκδικούν. Ακόμα κι αν κάποιοι τους κόβουν τα φτερά και τις αποθαρρύνουν.
    Καλή επιτυχία στα καλλιστεία, αν και νομίζω πως οι "καλλονές" είστε όλες εσείς που συμμετέχετε με τις δημιουργίες και την αγάπη σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμα και "οι κολοκύθες" Μαριώ μου κατάλαβαν ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να σου κόψει τα φτερά.... να σε κάνει να σταματήσεις να ονειρεύεσαι!!!! Πολλά φιλιά και ευχές για όμορφο μήνα!!!!

      Διαγραφή
  6. Θερμά συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σου Βίκυ αλλά και για την υπέροχη συμβολική παρουσίαση του ονείρου της κολοκύθας.
    Ευχόμαστε καλή επιτυχία στα καλλιστεία και σε κάθε ευγενική προσπάθεια που κάνετε όλες οι bloggers που συμμετέχετε με την αγάπη και το ταλέντο σας!
    Έχεις το θαυμασμό και την αγάπη μας
    Μαρίνα - Όλγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέμα είναι κάθε φορά να μπορούμε όσο το δυνατόν περισσότερο να βοηθάμε το Ίδρυμα για το οποίο κάνουμε την εκδήλωση!!!! Πολλά φιλιά και ευχές για όμορφο μήνα!!!!

      Διαγραφή
  7. Υπέροχη Βικούλα μου !!! καλή επιτυχία στον διαωνισμό γλυκιά μου!!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι Φανούλα μου όλες οι εκθέσεις να έχουν επιτυχία γιατί τα ιδρύματα στενάζουν την σημερινή εποχή!!!!!

      Διαγραφή
  8. Μου άρεσε εξ αρχής η όμορφη Estrella, από την πρώτη της εμφάνιση στο 'Αλλαξέ το.
    Καλή επιτυχία να έχει και στα καλλιστεία!!
    Φιλιά και καλή Κυριακή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι Marie-Anne να μπορέσουν "οι κούκλες" να εκπληρώσουν τον σκοπό τους και να δώσουν χαρά στους παραλήπτες τους μα και στους ανθρώπους του Αντωνοπούλειου!!!! Πολλά φιλιά Καλό μήνα!!!!

      Διαγραφή
  9. Τι έμπνευση ήταν αυτή!!!εύχομαι να διαπρέψει.Καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι κολοκύθες πάντα μου άρεσαν όταν μπορούσαν να μετατραπούν σε κούκλες.... πιστεύω να καταφέρει και η δικιά μου να βοηθήσει το ίδρυμα!!!! Πολλά φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  10. Γιαυτό κι εγώ δεν το βάζω κάτω και κυνηγώ το όνειρο μου.
    Θέλω να γίνω μπαλαρίνα, όπως η κούκλα σου, μετά τα 70.
    Χαχα!
    Πολύ ωραία μας παρουσίασες την κούκλα σου Βίκυ μου.
    Της αξίζει να πάει στα καλλιστεία.
    Και ναι, τα όνειρα μας πρέπει να τα κυνηγάμε.
    Να είσαι καλά.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλίμονο Ρένα μου αν δεν κυνηγήσουμε τα όνειρα μας..... η ηλικία δεν παίζει ρόλο, ο στόχος είναι το σημαντικό να επιτευχθεί!!!!! Φιλιά και ευχές για όμορφο μήνα!!!!

      Διαγραφή
  11. Καλή επιτυχία στα καλλιστεία για την όμορφη χορεύτριά σου Βίκυ !!!
    Καλό μήνα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το στέμμα τόχει σίγουρο, Βίκυ μου, η φανταστική χορεύτρια σου.
    Κι' εγώ χορεύτρια ήθελα να γίνω. Κυνήγησα κι' εγώ το όνειρο μου αλλά δε.....
    Να έρθω στο εργαστήρι σου; Πού ξέρεις... μπορεί να κάνω και όψιμη καριέρα!!!!
    Καλό και δημιουργικό μήνα, καλή μου
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλία μου δεν πάει για το "Στέμμα".... σημασία έχει η συμμετοχή, ελπίζω να καταφέρει να εκπληρώσει τον σκοπό της!!!! Όσο για το "εργαστήρι μου" μακάρι να είχα και να ερχόσουν να το παλεύαμε μαζί..... όμως ποτέ δεν ξέρεις, όλο και κάτι μπορεί να γίνει!!!! Φιλιά πολλά, να έχεις έναν όμορφο μήνα!!!!

      Διαγραφή
  13. Τι περιπέτεια.... και τι όνειρο..!! μπραβο σου Εστελλα..εκανες το ονειρο σου πραγματικοτητα... ομως αυτό εγινε χαρη στα μαγικα δάχτυλα της Βικούλας που σε καλοπισε.. σε αναγέννησε ...και απο απλη κολοκυθα σε εκανε μπαλαρινα του φλαμενκο....και εγω τέτοια χορευτρια ηθελα να γινω.. του φλαμενγκο. μην γελας καλέ; αλήθεια το λέω.... αλλα για μενα εμεινε ονειρο..... τυχερουλα που εσύ το ζεις...!!καλη επιτυχία... στα καλλιστεία...
    Αχ!! φιλεναδα επιασα την κουβεντα με την Εστελλα σου... και σε αφησα εσενα... εμεις θα τα πουμε μια αλλη φορα.. τωρα ηταν η σειρα της. ναι; να έχεις ενα ομορφο μηνα αγαπη μου να μου φιλησεις την Δήμητρουλα πολλα πολλα φιλακιααααα..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντε για σήμερα στο συγχωρώ που με άφησες σε δεύτερη μοίρα και έπιασες κουβέντα με την Estrella.... επειδή είναι η τιμητική της δηλαδή αλλιώς θα θύμωνα!!!χα!χα!χα! Πολλά πολλά φιλιά και από εμάς αγαπημένη μου και ευχές για όμορφο μήνα!!!!

      Διαγραφή
  14. Πάντα πρέπει να κυνηγάμε τα όνειρά μας και να μην τα παρατάμε ποτέ! Παράδειγμα και για εμάς η μικρή κολοκύθα και της ευχόμαστε καλή επιτυχια και στα καλλιστεια!!
    Φιλιά πολλά και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλίμονο Νικούλα μου αν δεν κυνηγούσαμε τα όνειρά μας.... θα χάναμε και την ελπίδα μας!!!!! Πολλά φιλιά και ευχές για καλή μέρα... καλή εβδομάδα... και καλό μήνα!!!!

      Διαγραφή
  15. Όλες οι κούκλες σου είναι ξεχωριστές , η κάθε μια με την δική της χάρη !!!! Καλή επιτυχία στα καλλιστεία.
    Πολλά φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μια στρουμπούλω που έγινε μπαλαρίνα!
    Τέλειος ο συμβολισμός!
    Άξια έγινε αισθητή η παρουσία της στο Άλλαξέ το Βίκυ μου!
    Σε ευχαριστώ και πάλι για τη συμμετοχή σου.
    Χωρίς εσάς τις χρυσοχέρες δεν θα υπήρχε διαγωνισμός!
    Φιλάκια πολλά και καλό μήνα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ευχαριστώ είναι δικό μου..... για όλο το κόπο που κάνεις για να πετύχει το ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ!!!! Πολλά φιλιά και ευχές για καλό μήνα!!!!

      Διαγραφή
  17. Τι όμορφη ανάρτηση και πόσο πετυχημένη είναι η χορεύτρια!!!!Μπράβο σου για την ιδέα,αλλά και για την υλοποίηση της!!! Της εύχομαι καλή επιτυχία στα καλλιστεία!!!
    Καλό και ευλογημένο μήνα !!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!! Καλό μήνα γεμάτο από όμορφες δημιουργίες σου εύχομαι!!!!

      Διαγραφή
  18. Δεν γίνεται Βίκυ μου ζωή χωρίς όνειρα, άσχετα το πόσα από αυτά πραγματοποιούνται. Το όνειρο όμως της κολοκύθα σου να γίνει μπαλαρίνα πραγματοποιήθηκε με τον πιο όμορφο τρόπο. Καλο μήνα να έχεις γεμάτο ομορφιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν σταματήσουμε να τα κυνηγάμε Κατερίνα μου.... χαθήκαμε!!!!! Σε ευχαριστώ πολύ!!!! Καλό και ευλογημένο μήνα σου εύχομαι!!! Πολλά φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  19. Ποτέ μην πάψεις να κυνηγάς τα όνειρά σου !!! Είναι μεγάλη αλήθεια και κάτι νομίζω ότι κατάλαβα ότι είναι δική σου !!!Μοναδική χορεύτρια , καλοπούλητη !!!
    Καλό και δημιουργικό μήνα/!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα το κυνηγάμε Νικόλ μου και που ξέρεις κάποια στιγμή μπορεί να το τσακώσουμε!!!!! Αν υποψιάστηκες ότι είναι δικό μου έργο πάει να πει πως πλέον με ξέρεις πολύ καλά!!!! Πολλά πολλά φιλιά και ευχές για όμορφο μήνα και καλή εβδομάδα!!!!!

      Διαγραφή
  20. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΒΙΚΥ,ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΕΓΙΝΕ,ΓΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ!!!!
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες Αννούλα μου οι κολοκύθες σου..... μέχρι και σε καλλιστεία φτάσανε!!!! Σε ευχαριστώ πολύ για το όμορφο δώρο σου για άλλη μια φορά!!!!! Πολλά φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  21. υπεροχη!!!
    οπως ολα τα εργα σου!
    και παντα η προσφορα σου δειχνει το μεγαλειο της ψυχης σου!

    καλό μήνα και καλή εβδομάδα να έχουμε αγαπημένη μου φίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ακόμα ένα όμορφο έργο από τα χεράκια σου Βίκυ μου !!!!
    πολύ όμορφο έγινε μπράβο σου ....
    καλο μηνα ..και πολλα ,πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Βύκι μου τι όμορφη που έγινε η κούκλα σου και έκανες και το όνειρό της πραγματικότητα ,να παει και στα καλλιστεία !!!εχεις κάνει υπέροχα πράγματα με πολύ φαντασία και μεράκι ,να είσαι καλά φίλη μου ,πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Και η όμορφη χορεύτρια δικαιολογημένα ξεχώρισε!!
    Και θα ξεχωρίσει και στα καλλιστεία γιατί ξέρει να κυνηγά το όνειρο!!
    Πάρα πολύ όμορφη!!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Με δημιουργο την κ.Β...... και την πνοή ζωής που της χάρισαν τα χρυσά αεικίνητα και ακαματα χεράκια της είμαι σίγουρη ότι το όνειρό της δεν θα κουραστεί να το κυνηγά αλλά σίγουρα θα διακριθεί επειδή το επιθυμεί!! Γεια στα χέριασου Βίκυ μου Σε αγαπώ!!! φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Υπέροχη, καταπληκτική η μπαλαρίνα σου Βίκυ μου!! Τι όμορφη ανάρτηση!! Συγχαρητήρια για την συμμετοχή σου σε όλες αυτές τις δράσεις!! Φιλάκια πολλά και καλή επιτυχία σε όλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε ένα σχόλιο.... θα με βοηθήσει να γίνω καλύτερη!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...