Η έκφραση είναι - μόνη αυτή - για έναν καλλιτέχνη ο υπέρτατος και μοναδικός τρόπος ζωής.
Ζούμε γιατί εκφραζόμαστε.

"ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ"


Δεν υπάρχει αληθινή ηδονή, εκτός από εκείνη που δίνει η δημιουργικότητα. Είτε φτιάχνει κανείς μολύβια, είτε μπότες, είτε ψωμί, είτε παιδιά. Χωρίς δημιουργία δεν υπάρχει αληθινή ευχαρίστηση.
"ΛΕΩΝ ΤΟΛΣΤΟΙ"

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Η Σοφούλα......

Σήμερα που γιορτάζει, σκέφτηκε να βάλει τα καλά της "Η Σοφούλα" και να κάνει την εμφάνιση της.....

πια καλά της δηλαδή που τα έχει κρυμμένα στις ντουλάπες της πάνω από τριάντα χρόνια..... ρούχα ραμμένα από μοδίστρες της εποχής εκείνης από μεταξωτούς ταφτάδες και ακριβές δαντέλες!!!!
Βλέπετε όλα αυτά τα χρόνια δεν θέλησε να τα πετάξει.... κρίμα έλεγε, τόσο ακριβά ρούχα να πάνε χαμένα... δεν ξέρεις μπορεί να ξανάρθουν στην μόδα, και εδώ που τα λέμε στα ίδια κιλά είμαι όλα αυτά τα χρόνια γιατί να μην τα ξαναβάλω???

Έτσι σήμερα ημέρα της γιορτής της, τα φόρεσε και αποφάσισε να πάει μια μεγάλη βόλτα.....  δεν περίμενε βλέπεις κανέναν να πάει να της ευχηθεί, όλοι οι φίλοι και οι γνωστοί εδώ και χρόνια την είχαν σχεδόν ξεχάσει....

Τα βήματα της την οδήγησαν σε ένα όμορφο πάρκο, με ωραία λουλούδια και δέντρα πλατύφυλλα.... και  ενώ νόμιζε πως εκεί θα βρει ησυχία και θα μπορούσε να κάτσει να απολαύσει  το όμορφο περιβάλλον, ξαφνικά άκουσε πολλές γυναικείες φωνές.... είδε φλας να αστράφτουν.... και κάποιον να της φωνάζει....

- Γρήγορα... ελάτε γρήγορα κυρία μου, η φωτογράφιση έχει αρχίσει....

Δεν κατάλαβε πως βρέθηκε να παίρνει πόζες.... αυτό που κατάλαβε όμως ήταν πως χωρίς να το επιδιώξει βρέθηκε να είναι υποψήφια σε καλλιστεία.... τι καλλιστεία???? μα φυσικά καλλιστεία για κούκλες (ούτε καν είχε δει την Αφίσα που ήδη είχε κολληθεί σε διάφορα σημεία της πόλης της) !!!! 



Αργά το απόγευμα... λίγο πριν δύση ο ήλιος, γύρισε σπίτι της κουρασμένη μα και χαρούμενη.... η ιδέα της να φορέσει τα ταφταδένια της ρούχα την έκανε να βγει από την απομόνωση.... να βρεθεί και πάλι ανάμεσα σε κόσμο, να πάρει μέρος σε καλλιστεία - στα καλλιστεία που τόσο πολύ ήθελε να πάει όταν ήταν νέα!!!!!!



48 σχόλια:

  1. Δεν υπάρχει Βίκυ μου! Είναι τόσο υπέροχο, μου έκοψε την ανάσα! Και φυσικά χρόνια της πολλά και καλή της τύχη! Τα φιλιά μου και καλό φθινόπωρο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρα μου ελπίζω να την βρουν υπέροχη και στα καλλιστεία ώστε να καταφέρει η καημένη "η Σοφούλα" να εκπληρώσει τον σκοπό της!!!!! Καλό φθινόπωρο, φιλιά πολλά!!!!

      Διαγραφή
  2. Καλέ Βίκυ, τι όμορφη είναι αυτή η Σοφούλα !!!
    Κούκλα !!!!
    Μπράβο μεγάλη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι η αλήθεια είναι πως από μικρούλα ήταν ομορφούλα και κομψή, αλλά στο "ράφι" έμεινε όπως κατάλαβες η καημενούλα!!!!χα!χα!χα! Ελπίζω αυτή την φορά να αλλάξει η τύχη της!!!!! Φιλιά πολλά!!!!!

      Διαγραφή
  3. Xρόνια της πολλά και καλή επιτυχία στα καλλιστεία αγάπης!
    Μεγαλούργησες πάλι Βίκυ μου! Κούκλα σε βρίσκω ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι Μαριθώ μου να καταφέρει να βοηθήσει...... αυτός εξάλλου είναι και ο σκοπός της!!!!! Πολλά φιλιά!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  4. Τι όμορφη ανάρτηση!!!Χρόνια Πολλά,στην Σοφούλα και καλή επιτυχία,στα καλλιστεία!!!
    Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την είδα τη Σοφούλα, την είδα χθές αργά,
    στον κήπο να βαδίζει και να χαμογελά.
    Θαύμασα τη φινέτσα και την κομψότητά της,
    την αρχοντιά, το στυλ της , μα και το φόρεμά της
    σίγουρα της αξίζουν , θαυμασμός και βραβεία
    και μία πρώτη θέση στα κουκλοκαλλιστεία !!!!



    Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στη μαμά της
    και στη νονά που διάλεξε τ΄ωραίο όνομά της.
    Χρόνια πολλά ευχόμαστε στην όμορφη Σοφούλα,
    των καλλιστείων κόσμημα, γλυκιά και ομορφούλα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο εύκολο το έχεις να γράφεις στίχους????? Πραγματικά σε θαυμάζω και εγώ και η Σοφούλα και σου στέλνουμε την αγάπη μας και τα φιλιά μας!!!!!

      Διαγραφή
  6. Αμάν Αμάν..... που να πρωτοσχολιάσω !!!και πως να προφτάσω να είμαι συνεπής;Κάτσε καλέ σε ένα μέρος να έρθω να σε δω να θαυμάσω ταχύτητα ομορφιά φαντασία και αγάπη για ότι δημιουργείς να κεραστώ το κατι τις μου και να αποχωρήσω ήρεμα και ωραία.Ζωηρούλα και δραστήρια η πανταχού βοηθούσα αγαπημένη φίλη που με κάνει χαρούμενη με την τόση ζωντάνια που την διακρίνει!!! Πολλα φιλάκια αγάπης καληνύχταααααααααααααααααααααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου Έφη ο καλός σου ο λόγος για μένα πάντα είναι έτοιμος!!!!!!!! Εφάκι μου τρέχω να προφτάσω να φτιάξω ότι μπορώ για αυτούς που το έχουν ανάγκη.... βλέπεις οι καιροί δύσκολοι και οι ανάγκες πολλές, ταυτόχρονα όμως δημιουργώντας κάνω και την ψυχοθεραπεία μου, βλέπεις εγώ δεν έχω την χαρά να φροντίζω τα εγγόνια μου μα ούτε καλά τα έχω και με τις δουλειές του σπιτιού γενικότερα, οπότε κρατώ όλες τις δυνάμεις μου για την δημιουργία!!!!!!!!!!! Πολλά πολλά φιλιά!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  7. Χρονιά της πολλα .......είναι πανέμορφη...
    Μπραβο σου βικυ μου.... δημιούργησες μια κούκλα ...
    καλο βραδυ ..φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια και βαριέμαι να κάτσω να φτιάξω κούκλες από ύφασμα, είπα να κάνω ότι άλλο μπορώ!!!!!!!!!! Πολλά φιλάκια Ειρήνη μου!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  8. Κυρία σωστή, καμαρωτή και αγέρωχη. Με ύφος ντίβας όπως της αρμόζει. Υπέροχο έργο για άλλη μια φορά! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να κάνει η καημένη, άνοιξε την ντουλάπα της φόρεσε ότι βρήκε και βγήκε στους δρόμους...... και σε διαβεβαιώ πως τώρα είναι ευτυχισμένη που είδε τόσο κόσμο να την θαυμάζει!!!! Πολλά φιλιά!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  9. Δεν θα μπορούσε να βρει καλυτερη μερα απο την μερα της γιορτής της για να κανει την εμφανιση της η πανεμορφη Σοφουλα..που βρεθηκε να είναι μια σταρ με τόση ομορφια...που σιγουρα θα την βαλει στο βάθρο... !!! μπραβο και στην Σοφούλα μπραβο και στα χεράκια που την εφτιαξαν...!!!!!!! κουμπαρούλα μου καλα να περνάς.. ... φιλακιαααααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα κουμπαρούλα!!!!!!!! Εμ αφού δεν είχε που αλλού να πάει η καημένη τα κότσαρε τα μετάξια της και τις δαντέλες της και να τη συνάμενη - λυγάμενη βγήκε την βόλτα της..... που να φανταστεί ότι θα πέσει πάνω σε καλλιστεία!!!!!χα!χα!χα! Πολλά φιλιά!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  10. Τι όμορφη ιδέα και ξεχωριστή! Κούκλα σε πίνακα! Κάτι που δεν είχα σκεφτεί με τίποτα! ☺
    Υπέροχη η Σοφούλα!
    Φιλάκια πολλά Βίκυ μου!
    (ελπίζω να μη ν έχεις ξεχάσει το Άλλαξέ το 2!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α... Αριστέα μου η αναγγελία των καλλιστείων το έλεγε καθαρά.... κούκλες από χαρτί, κούκλες ζωγραφιστές κλπ κλπ...... Όπως λοιπόν κατάλαβες προμελετημένο το έγκλημα!!!! χα!χα!χα! Το Άλλαξε το 2 δεν το ξεχνώ αλλά δεν ξέρω αν θα προλάβω!!!! Πολλά φιλιά!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  11. Η Σοφούλα σκέτη χάρη αγαπημενη μου , να δω εγώ τι κούκλα θα φτιάξω..Όλο ιδέες μου έρχονται μα σκοντάφτουν στην...εφαρμογή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχτιδούλα μου κούκλες ζωγραφιστές θα φτιάξεις..... τα χέρια σου μόνο θαύματα φτιάχνουν!!!!! Πολλά φιλιά!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  12. Το έχω ξαναπεί. Η ταχύτητα που φτιάχνεις αριστουργήματα άψογα και προσεγμένα, μου είναι εντελώς άπιαστη!!!
    Αντιθέτως, εμένα η δυστοκία μου στη χειροτεχνία με απογοητεύει και όλο αναβάλω να ξεκινήσω κάτι.
    Η Σοφούλα φανταστική!!!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλία μου σε ευχαριστώ για όλα, αλλά αριστουργήματα δεν φτιάχνω.... απλά καταναλώνω πολλές ώρες για να φτιάξω όσο το δυνατόν πιο προσεγμένα πράγματα μπορώ τα οποία θα καταφέρουν να βοηθήσουν τις εκάστοτε ανάγκες!!!! Η Σοφούλα - ένας μικρός πίνακας από ανακυκλώσιμα υλικά - πιστεύω να καταφέρει να βοηθήσει αυτή την εκδήλωση για το Αντωνοπούλειο!!!! Πολλά πολλά φιλιά!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  13. Χρόνια Πολλά στη Σοφούλα και Καλή επιτυχία στα καλλιστεία!
    είμαι σίγουρη ότι θα σκίσει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίτσα μου ελπίζω να τα πάει καλά, αλλιώς...... δεν θα ξαναδεί το φως της μέρας!!!!χα!χα!χα! μαζί με τα παλιά της τα ρούχα στην ντουλάπα θα μπει και αυτή!!!! Φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  14. Η Σοφούλα είναι εκπληκτική! Καλή της επιτυχία!
    Εσύ είσαι μια καταπληκτική γυναίκα που με τα έργα σου με μαγεύεις κάθε φορά!
    Η χρυσή σου η καρδιά που φαίνεται κάθε φορά στα λόγια σου με αιχμαλωτίζει να ξερεις!
    Σε αγαπω πολύ!

    Φιλακια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοριτσάκι μου σε ευχαριστώ πολύ, πραγματικά με κάνεις και ντρέπομαι..... ένας συνηθισμένος άνθρωπος είμαι και εγώ με τα πάθη μου και τις αδυναμίες μου, που έχω βρει διέξοδο στην δημιουργία και αφού με αυτήν μπορώ να προσφέρω, το κάνω με χαρά!!!!! Πολλά πολλά φιλιά!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  15. Καλή επιτυχία στην Σοφούλα που είμαι σίγουρη ότι θα σκίσει! Είναι πραγματικά όμορφη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλίμονο της αν δεν τα πάει καλά.... για έναν σκοπό γεννήθηκε, αν δεν τον πετύχει κάηκε!!!!!χα!χα!

      Διαγραφή
  16. Bίκυ μου που την είχες κρυμμένη τόσο καιρό αυτή την καλλονή? Ομορφιά, χάρη, φινέτσα ωραία ρούχα,κοσμήματα.Μιά γνήσια Αθηναία αριστοκράτισσα! Οι άλλες επαρχιώτισες που δηλωσαν συμμετοχή, θα ντρέπονται.
    Μπράβο καλή μου φιλενάδα με τα ωραία σου.
    Πολλά φιλιά και καλό Σ\Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια γνήσια Αθηναία αριστοκράτισσα δεν κυκλοφορεί και πολύ στους δρόμους και τα σοκάκια.... έχε χάρη που εχθές ήταν η γιορτή της και είπε να πάει μια βόλτα στους κήπους του Ζαππείου και της Βουλής!!!! Χαρά της να βρεθεί πάντως με τις επαρχιώτισσες..... έχει σκάσει από την μοναξιά η δόλια!!!!χα!χα!χα! Πολλά φιλιά!!!!!

      Διαγραφή
  17. Βικυ μου ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ η Σοφούλα σου!!! Τι όμορφα χρώματα,σχέδια ,συνδιασμος!!!!1
    Χίλια μπράβο σου!!! Καλή επιτυχία στα καλλιστεία!!
    φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγαλοκοπέλα η καημένη η Σοφούλα..... φόρεσε το χρωματιστά της και μάλλον άνοιξε η τύχη της!!!!χα!χα!χα! Ελπίζω Μαριώ μου και αυτή η εκδήλωση να έχει επιτυχία!!!!! Πολλά φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  18. Η Σοφούλα σου, μου μοιάζει μου φαίνεται.
    Αφού κρατάει ρούχα 30 χρονών .
    Είναι υπέροχη μπράβο Βίκυ.
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα μου μπορεί και να σου μοιάζει - δεν ξέρω - αν και υπάρχουν πολλές σαν και εσένα που φυλάνε ρούχα ετών, σε εμένα πάντως δεν μοιάζει...... το θέμα βέβαια είναι να καταφέρει να πετύχει τον σκοπό της!!!!!!!!!!!! Πολλά φιλιά!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  19. Καμαρωτή-καμαρωτή η Σοφούλα!!!
    Καλή επιτυχία στα καλλιστεία και σίγουρα θα εκπληρώσει το σκοπό της! Μην αμφιβάλλεις καθόλου!
    Φιλί γλυκό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το καλό που της θέλω Συριανάκι μου, αλλιώς....... Πολλά φιλιά!!!!!!!!

      Διαγραφή
  20. Τι γλυκειά ανάρτηση Βίκυ μου. Κούκλα η Σοφούλα σου. Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τέλεια η Σοφούλα σου Βίκυ μου! Χρόνια της πολλά και καλά!!! Με τί ωραίο κείμενο συνόδευσες και αυτή την δημιουργία σου!!! Καλοτάξιδη να είναι στα καλλιστεία!!!!
    Φιλάκια και καλή Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνω ότι μπορώ Marie-Anne για να πετύχει και αυτός ο σκοπός..... οι καιροί δύσκολοι και οι ανάγκες μεγάλες!!!!! Πολλά φιλιά!!!!!

      Διαγραφή
  22. Η Σοφούλα σου Βίκυ μου ειναι πανέμορφη και θα κανει σίγουρα μεγάλη εντύπωση στα καλλιστεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα και καλή εβδομάδα Κατερίνα μου!!!!! Σημασία έχει να πετύχει τον σκοπό της για να ενισχυθεί το ίδρυμα!!!! Πολλά φιλιά και ευχές για όμορφη εβδομάδα!!!!!

      Διαγραφή

Αφήστε ένα σχόλιο.... θα με βοηθήσει να γίνω καλύτερη!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...