Η έκφραση είναι - μόνη αυτή - για έναν καλλιτέχνη ο υπέρτατος και μοναδικός τρόπος ζωής.
Ζούμε γιατί εκφραζόμαστε.

"ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ"


Δεν υπάρχει αληθινή ηδονή, εκτός από εκείνη που δίνει η δημιουργικότητα. Είτε φτιάχνει κανείς μολύβια, είτε μπότες, είτε ψωμί, είτε παιδιά. Χωρίς δημιουργία δεν υπάρχει αληθινή ευχαρίστηση.
"ΛΕΩΝ ΤΟΛΣΤΟΙ"

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Κάστρα & Καστροπολιτείες........


Αφήνεις πίσω σου προβλήματα.... μνημόνια.... συμφωνίες.... παίρνεις τις φωτογραφικές μηχανές ανά χείρας, βάζεις την καλή σου διάθεση, έχεις για συντροφιά μια όμορφη παρέα,  και το ταξίδι ξεκινά.....

..... και ξαφνικά βρίσκεσαι χρόνια πίσω, μέσα από τα ερείπια βλέπεις να ξεπροβάλλουν Φράγκοι και Βυζαντινοί, Αυτοκράτορες και Δεσπότες, Κατακουζηνοί και Παλαιολόγοι και ναι τα βήματα σου σε έχουν οδηγήσει στην  σε έναν βραχώδη λόφο στα βόρεια του Ταΰγετου στην ερειπωμένη σήμερα Καστροπολιτεία   του Μυστρά....





Η ιστορία του Μυστρά αρχίζει από τα μέσα του 13ου αιώνα όταν συμπληρώθηκε η κατάκτηση της Πελοποννήσου από τους Φράγκους. 



Το κάστρο χτίστηκε το 1249, από τον Γουλιέλμο Β΄ Βιλλεαρδουίνο στην κορυφή του λόφου της βυζαντινής καστροπολιτείας και μετά τη μάχη της Πελαγονίας έπεσε στα χέρια των βυζαντινών για να χτιστεί εκεί ο Μυστράς, που ήταν η πρωτεύουσα του Δεσποτάτου. Η καστροπολιτεία είχε συνεχόμενη πορεία έως και το 1953 αποτελώντας κέντρο των γραμμάτων και των τεχνών, κλείνοντας μέσα της σπουδαίους αυτοκράτορες όπως ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος.





Σήμερα ο Μυστράς, κλείνει μέσα από τα τείχη του, τέσσερις εγκαταλειμμένους οικισμούς με σπουδαίες μεταβυζαντινές εκκλησίες, οικίες και παλάτια. Από το 1989 με απόφαση της Unesco, ο Μυστράς εγγράφεται ως πολιτιστικό αγαθό στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.










Μετά από περίπου δύο ώρες δύσκολη πορεία μέσα στην Καστροπολειτεία  αφήνουμε πίσω μας τον Μυστρά και κατηφορίζουμε για την όμορφη  παραλιακή πόλη του Γυθείου με το νησιώτικο χρώμα!!!


 Τα επιβλητικά διώροφα και τριώροφα νεοκλασικά κτίρια μαρτυρούν την αίγλη του παρελθόντος, τα παραδοσιακά σπίτια, οι γραφικές σκάλες και οι ωραίες εκκλησίες, το λιμάνι με την πολυσύχναστη μαρμάρινη προκυμαία, τα καΐκια και οι ψαρόβαρκες συνθέτουν ένα ξεχωριστό οικιστικό σύνολο. 












Στην γραφική αυτή πόλη μια συνάντηση κάνει το όμορφο δειλινό.... ομορφότερο. Άλλη μια blogoφίλη έρχεται να προστεθεί στον κύκλο των γνωριμιών, ένα σπάνιο κορίτσι χαρούμενο και γελαστό.... η Μαίρη, η Μαίρη του Marie-Meraki!!!! 

Και για άλλη μια φορά έρχεται να αποδειχθεί πως πίσω από την άψυχη οθόνη του υπολογιστή.... εκεί στην φανταστική blogoγειτονιά μένουν υπέροχοι άνθρωποι!!!!
Μαιρούλα αισθάνομαι τυχερή που σε γνώρισα, σε ευχαριστώ για το όμορφο απόγευμα που περάσαμε μαζί, για το όμορφο χαμόγελο σου και για το υπέροχο δώρο σου.... το πανέμορφο κερί που τόσο ξεχωριστά ξέρεις να φτιάχνεις!!!! 


Το χάραμα βγαίνεις για να φωτογραφίσεις την ανατολή..... τα σύννεφα όμως δεν σου επιτρέπουν κάτι τέτοιο, διαπιστώνεις όμως πως η φύση είναι ο καλύτερος ζωγράφος...


τα γλαρόνια έχουν ετοιμαστεί για τις πρωινές τους πτήσεις....

ο φάρος στέλνει ακόμα τα σήματα του....

οι βάρκες ξεκινούν για να μαζέψουν τα δίκτυα....

και εσύ απολαμβάνεις το καφεδάκι σου..... 


και ετοιμάζεσαι να αποχαιρετήσεις το γραφικό Γύθειο!!!!




Επόμενος και τελευταίος σταθμός αυτού του ταξιδιού το «πέτρινο καράβι» του Γιάννη Ρίτσου... η πατρίδα του η Μονεμβάσια!!!
«Κυρά Μονοβασιά μου, πέτρινο καράβι μου. 
Χιλιάδες οι φλόκοι σου και τα πανιά σου. 
Κι όλο ασάλευτη μένεις να με αρμενίζεις μες στην οικουμένη» 

Η Καστροπολιτεία της Μονεμβάσιας  στέκει καρτερικά στο νοτιοανατολικό άκρο της Λακωνικής γης, μεταφέροντας τους επισκέπτες σε ένα ονειρικό ταξίδι στο χρόνο και την ιστορία. Κάστρα και τείχη, παλιά αρχοντικά, στενά λιθόστρωτα δρομάκια, εκκλησίες, παλιές χαμηλές καμάρες, αψίδες, οικόσημα, μαρμάρινοι αυτοκρατορικοί θρόνοι, βυζαντινές εικόνες δίνουν την εντύπωση μιας πόλης φανταστικής, που δεν την άγγιξε το πέρασμα του χρόνου.

















Η πιο σημαντική εικόνα του κάστρου είναι "Ο Ελκόμενος Χριστός" που την άγνωστη ιστορία για την κλοπή της και την επιστροφή της μετά από 32 χρόνια στην ομώνυμη εκκλησιά του κάστρου  μπορείτε να διαβάσετε αν πατήσετε εδώ


Κουρασμένοι αφάνταστα από το ανέβασμα και το κατέβασμα των κάστρων.... με φορτωμένες όμως μπαταρίες, υπέροχες εικόνες που όπως μπόρεσε ο καθένας κράτησε στην φωτογραφική του μηχανή και έχοντας όλοι στις αποσκευές μας το "Νέκταρ των Θεών του Ολύμπου" 
όπως ονομάζεται το "Μελιτόκρασο" που παράγεται στην Μονεμβασιά, πήραμε τον δρόμο της επιστροφής......  
Σοφία, Μαίρη, Ιόλη, Φανή, Μανώλη, Χρήστο,Στάμο και Βαγγέλη για άλλη μια φορά περάσαμε όμορφα.... Νικόλ και Γιάννη πραγματικά μας λείψατε πολύ!!!!!
Πιστεύοντας πως για άλλη μια φορά κατάφερα να σας ταξιδέψω με τον φωτογραφικό μου φακό, σας εύχομαι να έχετε μια όμορφη εβδομάδα!!!!

48 σχόλια:

  1. Τί όμορφη βόλτα πήγες και ΜΑΣ πήγες Βίκυ !!!!
    Οι φωτογραφίες σου πολύ ωραίες, μας μετέφεραν κι εμάς στα μέρη αυτά !!!!
    Τι καταπληκτικό να γνωρίσεις από κοντά μία ακόμη μπλογκοφιλενάδα !!!!!
    Πάντα να περνάς τόσο όμορφα !!!!! Φιλιά και καλή εβδομάδα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που απόλαυσες την βόλτα...... έχασες βέβαια την γνωριμία με το Μαράκι, αλλά ποτέ δεν ξέρεις, αν ποτέ πας προς αυτά τα μέρη μην ξεχάσεις να το συναντήσεις!!!! Φιλιά πολλά!!!!

      Διαγραφή
  2. Πωπω, βρε Βίκυ! Ακόμα και όταν δεν δημιουργείς... δημιουργείς!!!
    Δημιουργείς εικόνες και συναισθήματα!
    Δεν έχω βρεθεί σε αυτούς τους τόπους κι όμως ένιωσα να περπάτησα κι εγώ μαζί σας!
    Η απόλυτη ομορφιά! (Η 18η φωτογραφία είναι όνειρο! Ξεπροβάλει άλλος κόσμος!)
    Και χάρηκα πάρα πολύ που είδα και τη Marie μου! Τη βασίλισσα των κεριών και όχι μόνο!
    Καλή εβδομάδα, κορίτσι μου!
    ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά και στη Δημητρούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φωτογραφία η πρώτη μου αγάπη - κρατά γύρω στα 55 χρόνια - και παντοτινή θα σου έλεγα!!!!! Αν σου δοθεί η ευκαιρία να πας σε αυτά τα μέρη..... σε γυρνά ο χρόνος πίσω και θέλεις να μείνεις εκεί!!!!! Η "Βασίλισσα των κεριών" όπως πολύ σωστά την αποκαλείς παιδί υπέροχο!!!!!! Πολλά φιλιά και ευχές για όμορφη εβδομάδα!!!!!

      Διαγραφή
  3. Αν και το έχω επισκεφτεί ήταν λες και το έβλεπα για πρώτη φορά. τι υπέροχες εικόνες σε μία μοναδική ανάρτηση φίλη μου αγαπημένη.Ζήλεψα όσο δεν φαντάζεσαι που αντάμωσες το Μαράκι, την αγαπώ πολύ.Έδωσα φιλάκι στη Δήμητρα και σε περιμένω στα σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και δεν είναι για την ηλικία μας αυτές οι εκδρομές - πτώμα γύρισα - πραγματικά την απόλαυσα!!!!! Το Μαράκι παιδί υπέροχο!!!!! Την άλλη Κυριακή θα είμαι κοντά σου!!!! Πολλά φιλιά και από εμάς φιλενάδα!!!!!

      Διαγραφή
  4. Να είσαι καλά βρε Βίκυ που μας ταξιδεύεις τόσο όμορφα ( και ξεκούραστα) σε τόπους μαγικούς με τις υπέροχες φωτογραφίες σου και τις διηγήσεις σου ....Το χάρηκα ιδιαίτερα αυτό το οδοιπορικό στις καστροπολιτείες.....με γοήτευσαν τα τοπία, η ιστορία της χαμένης εικόνας που ξαναβρέθηκε μετά από 32 χρόνια....Απίστευτα όμορφο και το λιμάνι του Γυθείου, ο φάρος, οι ψαρόβαρκες, τα αρχοντικά...και σε όλα αυτά τα θαυμάσια,.προστέθηκε και η γνωριμία μιάς ξεχωριστής μπλοκοφιλενάδας !!! Πάντα τέτοια εύχομαι, καλή ξεκούραση !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα ήταν ξεκούραστο το δικό σας οδοιπορικό και το δικό μου κουραστικό και επίπονο αλλά ήταν μαγικό!!!! Η Μαρία πράγματι ξεχωριστή...... έκανε πιο ευχάριστη αυτή την εκδρομή!!!! Πολλά φιλιά και ευχές για όμορφη εβδομάδα!!!

      Διαγραφή
  5. Στη Μοναμβάσια πήγα μία φορά πριν πολλά χρόνια και από τότε έχει μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη μου, ερωτεύσιμο μέρος όπως και όλο αυτό το κομμάτι της Πελοποννήσου!!!!
    Η Δημητρούλα ξυπνάει νωρίς και ακολουθεί βλέπω μπράβο!!!!
    Φιλάκια πολλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην Μονεμβάσια έχω πάει πολλές φορές και σίγουρα θα ξαναπάω όπως και στο Γύθεια, Μυστρά όμως δεν βλέπω να ξανά πηγαίνω..... περνούν τα χρόνια και τα πόδια δεν αντέχουν τόση ταλαιπωρία..... όσο για την Δήμητρα, καφέ και βόλτα να έχει και δεν πάει και καθόλου για ύπνο!!!! Φιλιά πολλά!!!!!

      Διαγραφή
  6. Τι ομορφιές!! Δεν έχω πάει σ΄αυτά τα μέρη, και με ταξίδεψες υπέροχα σήμερα.
    Πάντα να περνάτε έτσι όμορφα!
    Φιλιά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλλη μου βάλτα αυτά τα μέρη στα υπ' όψιν...... και με την πρώτη ευκαιρία πήγαινε, είναι υπέροχα!!!!! Φιλιά πολλά, καλή εβδομάδα!!!!

      Διαγραφή
  7. Ax Γύθειο τί μου θύμισες τώρα;Πριν 3 χρόνια είχα πάει και είχα περάσει υπέροχα δυστυχώς δεν πρόλαβα να πάω Μυστρά και έτσι ελπίζω να ξανακατέβω.Είναι όμορφος τόπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου εύχομαι να καταφέρεις να ξαναπάς και σύντομα!!!!!!! Πολλά φιλιά!!!!!

      Διαγραφή
  8. Βίκυ μου αυτά είναι μέρη όμορφα και αγαπημένα και ευτυχώς τα έχω περπατήσει αρκετές φορές.
    Οι φωτογραφίες σου καταπληκτικές.
    Πάντα να περνάς όμορφα.
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ Ελένη μου τα έχω περπατήσει πολλές φορές μια και είναι όμορφοι προορισμοί, όμως κάθε φορά είναι σαν να είναι η πρώτη!!!!!! Φιλιά πολλά!!!!

      Διαγραφή
  9. Πόσο όμορφα μέρη!!
    Σε ευχαριστούμε για την υπέροχη βόλτα!!
    Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που κατάφερα να σας σεργιανίσω...... ήταν πραγματικά υπέροχα!!!!! Φιλιά πολλά!!!!!

      Διαγραφή
  10. Τι όμορφο ταξίδι ήταν αυτό!
    Σε ευχαριστούμε πολύ Βίκυ!
    Χαρούμενη εβδομάδα εύχομαι! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ σας ευχαριστώ που περνάτε από εδώ!!!!!!!!!! Πολλά φιλιά!!!!!

      Διαγραφή
  11. Φανταστικό ταξίδι σε μέρη γνωστά κι αγαπημένα.. Μυστράς, Γύθειο (απ' όπου κρατάνε κι οι ρίζες μου απ' την μεριά της μάνας), Μονεμβασιά...
    Υπέροχες φωτογραφίες Βικάκι, μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζινάκι μου μέρη γνωστά και αγαπημένα που όσες φορές και αν πας νομίζω πως δεν τα χορταίνεις!!!!!! Χάρηκα που σε έναν maitre της φωτογραφίας σαν και εσένα άρεσαν οι φωτογραφίες μου!!!! Πολλά φιλιά!!!!!!

      Διαγραφή
  12. Τι δεν ήρθε ο Γιάννης!!!!!! Τώρα αντί να νοιάζομαι για την αφεντιά μου , ρωτάω για τον Γιάννη που ήξερα ότι δεν θα ερχόταν !!!Φιλενάδα ούτε μπορείς να φανταστείς πόσο ήθελα να είμαι κοντά σας αλλά ας όψονται οι καταστάσεις !!! Να μην επαναληφθει παρακαλώ το διήμερο!!
    Χαίρομαι που περάσατε ωραία , ανέβηκες μέχρι πάνω στο Μυστρά!!!! Εχω πάει δύο φορές αλλά πάλι ήθελα να πάω !!!! Ωραίες φωτογραφίες και χαίρομαι που γνώρισες τη Μαίρη !!!!
    Που είπαμε είναι η επόμενη!!! Σε φιλώ εσένα και τη Δήμητρα με την αγάπη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εμείς σε θέλαμε κοντά μας και πραγματικά μας έλειψες!!!!! Τώρα το παρεάκι σκορπά.... οι συνταξιούχοι πέρνουν τα εγγόνια και πάνε διακοπές.... ραντεβού τον Σεπτέμβριο, εμείς φυσικά θα τα πούμε λίαν συντόμως από κοντά!!!!! Πολλά φιλάκια!!!!!

      Διαγραφή
  13. Βίκυ δεν ξέρω αν κουράστηκες όμως χαλάλι της η κούραση ! Τι όμορφο ταξίδι μας πήγες ,ανάμεσα στα κάστρα ,στον χρόνο ,στα στενά σοκκάκια ! Οι φωτογραφίες σου πραγματικά ΥΠΕΡΟΧΕΣ ! Να είσαι πάντα καλά και να ταξιδεύεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταξίδια και φωτογραφία οι πρώτες μου αγάπες και παντοτινές.... όμως τα χρόνια περνούν και οι δυνάμεις εγκαταλείπουν, αλλά ναι χαλάλι στην κούραση..... το απολαμβάνω!!!!!! Πολλά φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Βίκυ μου όμορφες εικόνες όμορφα μέρη που τα έχω επισκεφτεί τόσες φορές!!!!κι όσες φορές να τα δεις δεν μπορεις να μη θαυμάσεις αυτή την απερίγραπτη ομορφιά!!!!δεν μπορέσαμε να συναντηθούμε αυτή τη φορά ελπίζω να γίνει κάποια στιγμή!!!!
      να πω μόνο το μελιτόκρασο αυτό δεν παράγεται στη Μονεμβασιά το φτιάχνει ένας καλός μας φίλος εδώ στη Νεάπολη όπως έχει και βιολογικό λάδι,κεραλοιφες,μέλι και το μελιτόκρασο απλά στέλνει εκεί στη Μονεμβασιά σε κάποια μαγαζιά.Όποτε θες να ξαναπάρεις πες μου κι εγώ το κανονίζω!!
      Φιλάκια!!!!

      Διαγραφή
    2. Δεσποινάκι μου όσες φορές και αν έρθει κανείς στα μέρη σας.... πάντα θα κάθεται και θα τα θαυμάζει σαν να είναι η πρώτη φορά!!!!! Στεναχωρήθηκα πραγματικά που δεν κατάφερα να φτάσω στην Νεάπολη...... αλλά τελικά η παρέα είχε δίκιο ο χρόνος δεν μας έφτανε!!!!!! Όσο για το Μελιτόκρασο, μας είπαν πως ένας είναι μόνον ο παραγωγός "το αγρόκτημα ΄Σωτήραλι" και διαθέτει την παραγωγή του μόνο στην Μονεμβάσια..... πάντως επειδή μου άρεσε πολύ και μάλλον θα ξαναχρειαστώ, αν είναι θα σου πω!!!!!! Πολλά φιλιά!!!!!!

      Διαγραφή
  15. Ευχαριστούμε Βίκη μου που μας ταξίδεψες με τις υπέροχες φωτογραφίες σου!! Στο Γύθειο είχα πάει κάμποσες φορές στα νιάτα μου και στον Μυστρά είχα πάει πολύ μικρή και δεν θυμάμαι και πολλά. Πραγματικά πανέμορφα μέρη!! Να περνάτε όμορφα, πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θάλεια μου πραγματικά πανέμορφα μέρη που όσες φορές και αν πας δεν θα τα βαρεθείς!!!!! Φιλιά πολλά!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  16. Τα αγαπάμε αυτά τα μέρη, μας θυμίζουν όμορφες καλοκαιρινες διακοπές και σχολικές εκδρομες! Οι φωτογραφίες σου αναδεικνύουν όλη την ομορφιά και το χαρακτήρα αυτών των τόπων που κουβαλούν μακραίωνη ιστορία.
    Να περνάτε καλά, φιλιά πολλά και στις δυο σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ποιος δεν τα αγαπά Νικούλα μου!!!!!!!!! Έχει η Ελλάδα μας τόσες ομορφιές!!!!!!! Πολλά φιλιά και από εμάς!!!!!!!!

      Διαγραφή
  17. Αχ Βικυ μου! Μου βγαζεις και σαν προσωπικοτητα αλλα και σαν δημιουργος καλλιτεχνης μια γενναιοδωρια, ενα μεγαλειο ψυχης που μονο να υποκλιθω μπορω!
    Σ' ευχαριστω που υπαρχεις! Αυτο μονο! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω τι να πω....... Σε ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου!!!!!! Πολλά φιλιά!!!! <3 <3 <3

      Διαγραφή
  18. Αχ ...τη όμορφο ταξίδι Βίκυ μου ... ταξίδεψα μαζί σου ...
    Υπέροχες εικόνες ...χάρηκα που πέρασες καλά ...
    φιλάκια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν έχεις καλή παρέα όπου και αν πας περνάς καλά.... όταν είναι και ο τόπος μαγικός, περνάς ακόμα καλύτερα!!!!!! Πολλά φιλιά!!!!!

      Διαγραφή
  19. Βίκυ μου πολύ όμορφο το ταξίδι σου!!!
    Να χαρείς το δωράκι σου είναι πανέμορφο!!!
    Καλή βδομάδα!!
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ταξίδι πράγματι ήταν υπέροχο και το δωράκι μου μοναδικό σίγουρα θα με συντροφεύσει τις καλοκαιρινές νύχτες!!!!! Φιλιά!!!!!!

      Διαγραφή
  20. Καλά το λέω εγω οτι μας ταξιδευεις καθε φορα.. και με αλλο μεσαον.. και τι καλά που το κανειος φιλεναδα...να απολαυμβανουμε και εμεις μέρη που δεν μπορούμε. να παμε .. μας παιρνεις απο το χέρι και μας δείχνεις πανεμορφα τόπους της χώρας μας..πόσο τυχερή εισαι..!!και τι δεν απολαυσαμε.. στο ταξιδι σου.. ποσο δεμενα η πέτρα μα το πρασινο... !! αλλα . την παρασταση την εκλεψε η ομορφη κοπελια που επινε το καφεδακι της στο λιμανι οπως και το ξημερωμα της φύσης.. απίστευτες φωτό ..γέμισες μπαταρίες.. και τωρα ποιος σε ποιανει..φιλεναδα ...χαιρομαι που περνας καλά ... να έχεις τα καλύτερα σου ευχωμαι...
    πολλα πολλα φιλακιααααααα!!!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να σου κάνω.... μας χωρίζει η θάλασσα βλέπεις αλλιώς θα σε παίρναμε και εσένα με τον Γιωργάκη σου στην Παρέα μας!!!!!! Η κοπελιά της φωτογραφίας σου στέλνει την αγάπη της και τα φιλιά της..... και επειδή δεν προλάβαμε να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας, την παίρνω και πάμε για τον βορρά, συναντήσεις με τις γνωστές άγνωστες και άλλα πολλά!!!!! Φιλάκια πολλά αγαπημένη μου!!!!!

      Διαγραφή
    2. Απο την χαρα μου για το σου πω για το ταξιδι .. ξεχασα να σου πω για ποσο χαρηκα και για την γνωριμία με την φιλη Μαρια... αυτες οι γνωριμίες ειναι που κανουν την παρέα φιλεναδα...περιμενω και τον βορρα τωρα ξερεις ε;...φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
    3. 'Αλλο ένα αστέρι προστέθηκε στον κύκλο των γνωριμιών μου Ρούλα μου.... υπέροχο παιδί το Μαράκι!!!!!!

      Διαγραφή
  21. Είναι από τα λίγα μέρη που, όσες φορές έχουμε αποφασίσει να επισκεφτούμε, κάτι συμβαίνει και αναβάλλεται. Οι φωτογραφίες απίθανες και με τις σκέψεις που τις συνόδευαν ήταν σα να ήμουν εκεί! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύα μου κάποια στιγμή πρέπει να πας....... μέρη που σίγουρα ο φακός σου θα μας τα παρουσιάσει σαν από παραμύθι!!!!! Πολλά φιλιά και ευχές για όμορφο Σαββατοκύριακο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή

Αφήστε ένα σχόλιο.... θα με βοηθήσει να γίνω καλύτερη!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...