Η έκφραση είναι - μόνη αυτή - για έναν καλλιτέχνη ο υπέρτατος και μοναδικός τρόπος ζωής.
Ζούμε γιατί εκφραζόμαστε.

"ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ"


Δεν υπάρχει αληθινή ηδονή, εκτός από εκείνη που δίνει η δημιουργικότητα. Είτε φτιάχνει κανείς μολύβια, είτε μπότες, είτε ψωμί, είτε παιδιά. Χωρίς δημιουργία δεν υπάρχει αληθινή ευχαρίστηση.
"ΛΕΩΝ ΤΟΛΣΤΟΙ"

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

Η Κιβωτός..... "ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ"

Ο Κύριος φανερώθηκε στον Νώε και του είπε: 
- Σε ένα χρόνο θα ρίξω βροχή και θα σκεπάσω ολόκληρη τη Γη με νερό και θα καταστρέψω τα πάντα. Αλλά θέλω εσύ να σώσεις τους δίκαιους και ευσεβείς ανθρώπους και δύο ζώα από κάθε είδος που υπάρχει στη Γη. Σε προστάζω να χτίσεις μία Κιβωτό. 
Και ο Θεός παραδίδει στον Νώε τα σχέδια για την Κιβωτό. 
Με φόβο Κυρίου ο Νώε παίρνει τα σχέδια και συμφωνεί να φτιάξει την Κιβωτό. Θυμήσου, είπε ο Κύριος, Πρέπει να έχεις τελειώσει την Κιβωτό και να έχεις μαζέψει όλα τα ζώα σε ένα χρόνο. 





Ένα χρόνο αργότερα, αρχίζει να σχηματίζεται μια καταιγίδα και όλες οι θάλασσες της Γης έχουν φουρτούνα. Ο Θεός κοιτάει τι γίνεται και βλέπει τον Νώε να κάθεται στην αυλή του και να κλαίει. 
- Νώε! Ανακράζει, Που είναι η Κιβωτός; 
- Συγχώρεσε με Κύριε, παρακαλά ο Νώε, έκανα ό,τι μπορούσα αλλά αντιμετώπισα μεγάλα προβλήματα. Πρώτα-πρώτα έπρεπε να πάρω άδεια για την κατασκευή και τα σχέδια που μου έδωσες δε συμφωνούσαν με τον ισχύοντα κανονισμό. Χρειάστηκε να προσλάβω ναυπηγό και να ξαναγίνουν τα σχέδια από την αρχή. Μετά βρέθηκα σε διαμάχη με το Λιμενικό για το αν χρειαζόταν η Κιβωτός σύστημα πυρασφάλειας, βάρκες και σωσίβια. 
Μετά μου έκανε καταγγελία ο γείτονας μου, γιατί παραβίαζα λέει τα όρια δόμησης χτίζοντας την Κιβωτό στην αυλή μου, και έτσι χρειάστηκα άδεια και από την Πολεοδομία. 
Είχα πρόβλημα και να βρω ξύλα για την Κιβωτό γιατί υπήρχε απαγόρευση υλοτόμησης για την προστασία της Πιτσιλωτής Κουκουβάγιας. Τελικά κατάφερα να πείσω την Υπηρεσία Προστασίας Δασών πως χρειαζόμουν το ξύλο για να σώσω τις κουκουβάγιες. 
Αλλά όμως ο Οργανισμός Προστασίας Ζώων δεν με άφηνε να πιάσω κουκουβάγιες. Και έτσι δεν έχουμε κουκουβάγιες. 
Μετά οι ξυλουργοί κατέβηκαν σε απεργία, αλλά κατάφερα να έρθω σε συμφωνία με το σύλλογο τους. Τώρα έχω 16 ξυλουργούς να δουλεύουν στην Κιβωτό, αλλά δεν έχω κουκουβάγιες. 
Όταν άρχισα να μαζεύω τα υπόλοιπα ζώα, μου έκανε μήνυση μία ομάδα ακτιβιστών, γιατί θα έπαιρνα μόνο δύο από κάθε είδος. 
Όταν ξεμπέρδεψα με αυτή τη μήνυση με ενημέρωσαν από το ΥΠΕΧΩΔΕ ότι δεν γινόταν να συνεχιστούν οι εργασίες αν δεν κάνω δήλωση για την επίδραση στο περιβάλλον του σχεδιαζόμενου κατακλυσμού. Δεν τους αρέσει η ιδέα ότι δεν έχουν αρμοδιότητα στις αποφάσεις του Δημιουργού του Σύμπαντος. 
Μετά οι τοπογράφοι τους Στρατού απαίτησαν χάρτη της προτεινόμενης ροής των υδάτων του κατακλυσμού. Εγώ τους έστειλα μία υδρόγειο. 




Αυτές τις μέρες προσπαθώ να λύσω ένα ζήτημα με την Επιτροπή Ισότητας, που λένε ότι κάνω διακρίσεις επειδή δεν θα πάρω ανθρώπους που δεν πιστεύουν σε Εσένα, Κύριε. 
Μου έστειλαν και αυτή την ειδοποίηση με δικαστικό επιμελητή ότι οφείλω φόρο και πρόστιμο γιατί δεν δήλωσα την Κιβωτό ως σκάφος αναψυχής. 
Τώρα η εφορία έχει παγώσει τις καταθέσεις μου γιατί πιστεύουν ότι φτιάχνω την Κιβωτό για να φύγω από την χώρα για να μην πληρώσω φόρους. 
Και ακόμη δεν έχει αποφασίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας αν ο Κατακλυσμός είναι αντισυνταγματικός, αφού πρόκειται για θρησκευτική πράξη. 
Πραγματικά, δεν υπάρχει περίπτωση να τελειώσω για τουλάχιστον 5 χρόνια. 
Και τότε άρχισε να καθαρίζει ο ουρανός, να λάμπει ο ήλιος και να ηρεμούν οι θάλασσες. Το ουράνιο τόξο στόλισε τον ορίζοντα. 
Ο Νώε κοίταξε τον Θεό με ελπίδα. 
- Κύριε, αυτό σημαίνει ότι δεν θα καταστρέψεις τη Γη; 
Και απάντησε ο Θεός: 
- Μπα, δε βαριέσαι. Ας το κάνει η κυβέρνηση!!!!!!


Πηγή: ΑSTEIAKIA




Ευτυχώς  εγώ και οι συμμαθήτριες μου με τις οδηγίες της μοναδικής Μαρίας Κάντζαλη, κλειστήκαμε μέσα στο εργαστήρι της Misirlou ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο, αψηφήσαμε την τρέλα των ημερών και τον πανικό και δημιουργήσαμε......  φτιάξαμε  την δική μας ΚΙΒΩΤΟ ένα μοναδικό πλεούμενο από πηλό, που εγώ το ονόμασα "ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ'' για να το κάνω δώρο στον δικό μου Μιχάλη που σε λίγες μέρες έχει τα γενέθλια του..... 

Να έχετε μια όμορφη εβδομάδα.... και που θα πάει και αυτό θα περάσει!!!!!

47 σχόλια:

 1. Πολύ ωραία η κιβωτός σου Βίκυ !!!!
  Να τα εκατοστήσει ο καπετάνιος σου και καλά ταξείδια σε ήρεμες θάλασσες !!!!!
  Τα φιλιά μου !!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ελπίζω να έχουμε καλό ταξίδι και να μην βρούμε ξέρα....... Πολλά φιλιά!!!!!!!!!

   Διαγραφή
 2. Αυτά τα εργαστήρια που χανόμαστε μέσα τους τελικά είναι η δική μας κιβωτός!
  Τέλειο για μια ακόμα φορα το έργο σας!
  Φιλιά και χρόνια πολλά στον εορτάζοντα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευτυχώς που υπάρχουν και τα εργαστήρια και απασχολούμε νού και χέρια γιατί αλλιώς θα είχαμε σαλτάρει!!!!!!!!! Πολλά φιλιά!!!!!!!!!

   Διαγραφή
 3. Φιληνάδα μαζί σου! Δώσε τους χαιρετισμούς μου στη Μαρία και ζηλεύω τη παρέα σας! Άρχισα το ..έργο για τη Βέρροια!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπημένη μου δεν υπάρχουν λόγια για να πω ευχαριστώ!!!!!!!!!!!!!!!!!! Η Μαρία ήρθε Θεσσαλονίκη...... ραντεβού το φθινόπωρο τώρα!!!!!!!!! Τα φιλιά μου και την αγάπη μου!!!!!!

   Διαγραφή
 4. Καταπληκτική η ΚΙΒΩΤΟΣ σου Βίκυ μου, ταιριαστό δώρο για τα γενέθλια του καπετάνιου σου !!! Θαύμασα την ιδέα , αλλά και το άψογο ;αποτέλεσμα, μακάρι ο συμβολισμός της σωτηρίας που έχει η κιβωτός, να ισχύσει και στην περίπτωσή μας , τώρα που ζούμε αυτές τις ζοφερές περιστάσεις ,λόγω του "κατακλυσμού" που έφεραν οι πολιτικές και οι πωλητικοί στη χώρα μας με τις επιλογές τους εδώ και χρόνια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μακάρι Κλαυδία μου να βρεθεί και γι αυτόν τον τόπο μια "ΚΙΒΩΤΟΣ"....... Πολλά φιλιά!!!!!

   Διαγραφή
 5. Φιλενάδα μου καλή τόσο η κιβωτός σου ,όσο και το κείμενό σου , είναι καταπληκτικά.Να χαίρεσαι και τον καπετάνιο σου.
  Φιλάκια πολλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Νικολίτσα μου σε ευχαριστώ πολύ..... το κείμενο δεν είναι δικό μου καλή μου!!!!! Πολλά φιλιά!!!!!!!!!!

   Διαγραφή
 6. Χάχα χα!
  Ακόμη κι ο Θεός ο ίδιος, σήκωσε τα χέρια ψηλά.
  Ευτυχώς που έχουμε τα εργαστήρια Κιβωτός και παίρνουμε μια ανάσα.
  Φιλάκια πολλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευτυχώς που υπάρχουν και τα εργαστήρια δεν θα πει τίποτα........ Όσο για τον Θεό... τι να πρωτοκάνει και αυτός, τρελάθηκε με εμάς που έμπλεξε!!!!!!!!!!

   Διαγραφή
 7. Πολύ όμορφη η Κιβωτός σου.
  Φιλάκια ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Φανταστική η κιβωτός σου, εξαιρετική δουλειά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Είναι απίστευτα συγκινητικό ως εικόνα...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (εννοείται ότι είναι εξαιρετικής εργασίας αποτέλεσμα κι εστιάζω στο "τι" μου γέννησε ως "εικόνα")
  ΕΥΓΕ και πάλι ΕΥΓΕ!!!!!!
  ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κορινάκι μου πόσο σε αγαπώ..... μου λείπεις!!!!!!!!!!! Σε ευχαριστώ!!!!!!! Πολλά φιλιά!!!!!

   Διαγραφή
 10. Αυτή δεν ηταν περιγραφή φιλεναδα.. για την κιβωτό .. ηταν το πιο ωραιο κειμενο που έχω διαβασει... βρε τι περειπετειες περασες για να την φτιάξεις..!!! ευτυχως που ο ηλιος προβαλε.. οπως κανει παντα σε περπτωσεις καταστροφής..στο εργαστήριο της Μισιρλουσμισιρλους με δασκαλα την Μαρία η κιβωτός σου Καπεταν Μηχαλης είναι ετοιμη να σαλπαρει ότι και να γινει..φιλεναδα ο Θεος αγαπα την Ελλάδα..και δεν θα την αφήσει να χαθεί....!!!
  Σιγουρα θα χαρεί ο Μηχαλης σου τι ολοκληρη κιβωτό του έφτιαξες... και με τόσα εμπόδια...!! να είσαι καλά ματια μου ..σιγουρα και αυτό θα περασει...!!!! φιλακιαααααα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το κείμενο Σμαραγδάκι μου δεν είναι δικό μου, τώρα γιατί το συνέδεσα με την δημιουργία μου ένας Θεός ξέρει.... ναι ναι αυτός ο Θεός που αγαπά την Ελλάδα, αλλά εγώ επιμένω πως κουράστηκε να ασχολείται μαζί της!!!!! Όσο για το Μιχάλη.... ναι χάρηκε, άμα ήθελε δηλαδή ας έκανε και αλλιώς!!!!!!!!! Πολλά φιλιά φιλενάδα!!!!!!!

   Διαγραφή
 11. Τέλειο για μια ακόμα φορα το έργο σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Η εικόνα από μόνη της μου γεννά πολλά συναισθήματα!!! Στον καπετάν-Μιχάλη λοιπόν η κιβωτός σου που είναι έργο μοναδικό !!
  Θα περάσει και αυτό !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μας έλειψες...... περάσαμε μοναδικά!!!!!!!!!! Πολλά φιλιά!!!!!!!!!!!

   Διαγραφή
 13. Πανέμορφη η κιβωτός σου!!!Υποκλίνομαι για άλλη μια φορά...Έχω μια λατρεία σε καράβια, θαλασσινά τοπία και τα συναφή και εσύ έχεις έναν μοναδικό τρόπο να με καθηλώνεις στον υπολογιστή!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ευχαριστώ για τα υπέροχα λόγια σου κοριτσάκι!!!!! Πολλά φιλιά!!!!!!!!

   Διαγραφή
 14. Καταπληκτικός ο καπετάν Μιχάλης. Καλό και ήρεμο καλοκαίρι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ελπίζω να έχει ο Καπετάν Μιχάλης ήρεμα ταξίδια....... Καλό Καλοκαίρι φίλη μου!!!!

   Διαγραφή
 15. Βικυ μου ευχομαι πάντα ο ουρανός να είναι καθαρος , ο ήλιος να λάμπει και να μη χρειαστει η κιβωτος σου να ταξιδέψει σε καταστροφες παρα μόνο στη καρδια του Μιχάλη που νομίζω οτι πρέπει να του άρεσε παρα πολύ γιατί, ο Καπεταν Μιχάλης σου δεν έχει ψεγάδι!!!
  Βεβαια μας έδωσες την ευκαιρία και το απολάυσαμε και εμείς (μου άρεσε πολύ) !!!! Να μεταφέρεις τις ευχές μου στο Μιχάλη,να τα εκατοστήσει και να του πεις οτι είναι πολύ τυχερός που σ εχει!!!Απόλαυσα την ανάρτηση σου και φαντάστηκα ποσο ωραία περάσατε με το Μαράκι!Πολλα φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η κιβωτός μου ήδη ταξιδεύει στην καρδιά του Μιχάλη.... που αν και πάντα είναι αυστηρός κριτής για μένα για "το δώρο του" είπε τα καλύτερα!!!! Μακάρι τα πάντα να είναι καλά για όλους μας και να καταφέρουμε να περάσουμε τους σκοπέλους που βρίσκονται μπροστά μας με επιτυχία!!!! Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου!!!! Πολλά πολλά φιλιά!!!!!!!!!

   Διαγραφή
 16. Μας χωράει όλους μέσα μπας και μας πάει σε πιο ήρεμα νερά;;;;;;;
  Δασκάλα και μαθήτρια τα δώσατε όλα!!!!!!!!!
  Βίκυ μου!!!!!!! Φιλάκια πολλά!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ρένα μου ήταν πραγματικά ένα φανταστικό Σαββατοκύριακο.... δημιουργικό και χαρούμενο, από αυτά που σε κάνουν να πιστεύεις πως όσο δύσκολα και αν είναι τα πράγματα υπάρχουν κάτι μικρές λεπτομέρειες που μπορούν να σε κάνουν ευτυχισμένο!!!!!!! Πολλά φιλιά!!!!!!!!!

   Διαγραφή
 17. Καλημέρα και καλό μήνα. Ελπίζω να σε βρίσκω καλά. Μου λείψατε.
  Αν θέλεις , διάβασε αυτό
  http://delfinaki-sunset.blogspot.com/2015/07/blog-post.html

  όμορφο το καράβι σου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλό μήνα θαλασσινό πλάσμα!!!!! Και εσύ μας έχεις λείψει!!!!!!!!!! Σε ευχαριστώ που πέρασες από το λιμανάκι μου!!!!

   Διαγραφή
 18. για άλλη μια φορά..μεγαλούργησες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Τι συμβολική κατασκευή!!! Και υπέροχη επίσης!
  Το χάρηκα πολύ το κείμενό σου Βίκυ μου και μοιραία με παραπέμπει στην καταστροφολαγνεία των ημερών. Μια κιβωτό να φύγουμε από τούτον δω τον τηλεοπτικό κατακλυσμό;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κάποια πράγματα από σύμπτωση γίνονται την πιο κατάλληλη στιγμή!!!!! Έτσι και η κιβωτός..... μακάρι να είναι μια κιβωτός σωτηρίας!!!!! Τα φιλιά μου!!!!!

   Διαγραφή
 20. Πραγματικά συμβολική κατασκευή αλλά κι άλλο ένα έργο τέχνης από τα χεράκια σου! Ας είναι λοιπόν η Κιβωτός σου αυτή που θα μας ταξιδεύσει σε άλλες θάλασσες πιο ήρεμες !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ας ελπίσουμε πως θα μας ταξιδέψει και θα καταφέρει να μας περάσει από τα δύσκολα!!!!!!!!! Σε ευχαριστώ!!!!!!!!!

   Διαγραφή
 21. Απόλαυσα την ανάρτηση!!!!! Φιλιά πολλά γλυκειά μου Βίκη!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Να ζήσει χίλια χρόνια ο καπετάν-Μιχάλης σου Βικάκι μου!
  Χαίρομαι πάρα πολύ που περάσατε τόσο δημιουργικά τις δύσκολες για όλους μας μέρες κι ειλικρινά απόλαυσα το κείμενο.

  Φιλάκια αγάπης πολλά!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δημιουργία = η καλύτερη ψυχοθεραπεία, παίρνει στους κόλπους της το μυαλό και το οδηγεί σε κόσμους μαγικούς!!!!!! Ευχαριστούμε για τιε ευχές σου για τον καπετάνιο!!!!! Πολλά φιλιά!!!!!

   Διαγραφή
 23. Απολαυστικότατο το κείμενό σου Βίκυ μου και επίκαιρο! Η κιβωτός σου είναι φανταστική!! Εχω ξετρελαθεί!! Να τα εκατοστήσει ο κύριος Μιχάλης , να τον χαίρεσαι!! Πολλά φιλιά και να περνάτε όμορφα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το κείμενο όμορφο.... το βρήκα στο διαδίκτυο!!!! Η Κιβωτός πραγματικά υπέροχη, βλέπεις όταν έχεις δασκάλους σαν την Μαρία Κάντζαλη φτιάχνεις πράγματα ξεχωριστά!!!! Ο Καπετάν Μιχάλης σε ευχαριστεί για τις ευχές σου!!!!! Τα φιλιά μας!!!!

   Διαγραφή

Αφήστε ένα σχόλιο.... θα με βοηθήσει να γίνω καλύτερη!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...