Η έκφραση είναι - μόνη αυτή - για έναν καλλιτέχνη ο υπέρτατος και μοναδικός τρόπος ζωής.
Ζούμε γιατί εκφραζόμαστε.

"ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ"


Δεν υπάρχει αληθινή ηδονή, εκτός από εκείνη που δίνει η δημιουργικότητα. Είτε φτιάχνει κανείς μολύβια, είτε μπότες, είτε ψωμί, είτε παιδιά. Χωρίς δημιουργία δεν υπάρχει αληθινή ευχαρίστηση.
"ΛΕΩΝ ΤΟΛΣΤΟΙ"

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Ζωγραφίζοντας....... και στοκάροντας!!!!!!!!

Επηρεασμένη για άλλη μια φορά από ένα πίνακα της Faiza Maghni, πήρα τα ακρυλικά μου και άρχισα να ζωγραφίζω πάνω στο ξύλο..... όχι ότι ήταν το καλύτερο μου (θα προτιμούσα να ζωγράφιζα με τα pastel  μου σε χαρτί ) αλλά είπα να το προσπαθήσω.....

Και ενώ σιγά - σιγά το "αινιγματικό βλέμμα" που έχουν τα έργα της Αργερινής ζωγράφου άρχισε να φαίνεται..... 



είπα να συνεχίσω τον Πίνακα με Μικτές Τεχνικές, όχι γιατί βαρέθηκα, μα απλά επειδή πίστεψα πως χρησιμοποιώντας πηλό για τα μαλλιά και στόκο με stencils για την μαντήλα το έργο θα γινόταν καλύτερο......  



Όταν πηλός και στόκος  στέγνωσαν για τα καλά, ασταρώθηκαν, και τα ακρυλικά άρχισαν να παίζουν και πάλι τον ρόλο τους......



Μετά από αρκετές ώρες δουλειάς, το αποτέλεσμα ήταν αυτό......




και θέλω να πιστεύω πως σας αρέσει!!!!

Να έχετε μια όμορφη μέρα και ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!!!!


67 σχόλια:

  1. Καλημέρα Βίκυ μου!΄πήγα στην παραπομπή σου να δω το βλέμμα, όπου επικεντρώνεσαι, αλλά θα σε συγχαρώ για όλο το έργο!
    όταν ασχολούμαστε με πολλές και νέες τεχνικές, το αποτέλεσμα μας δικαιώνει!
    ΝΑΙ!!! ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ!!!!!!!!!
    Υ.Γ.
    σαμπως μπορούμε να πούμε για κάποιο έργο σου οτι δεν μας αρέσει; αφού δίνεις τη ψυχή σου και αποτυπώνεται στα υλικά που χρησιμοποιείς, όποια και αν είναι!
    φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ...... όμως ναι υπάρχουν έργα μου που δεν είναι καλά ή τουλάχιστον δεν είναι αυτά που εγώ θα μπορούσα να φτιάξω!!!! Η αλήθεια παντως είναι πως πάντα πιο πολύ δουλεύω με την ψυχή μου..... !!!!! Πολλά φιλιά!!!!!

      Διαγραφή
  2. Τέλειο....έχω κολλήσει με τα σχέδια που έκανες με το στόκο και τον πηλό..όσες φορές το προσπάθησα, ήταν μια αποτυχία...Μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ!!!!!!!! Δεν είναι τόσο δύσκολο να δουλέψεις τον πηλό και τον στόκο..... Στο συγκεκριμένο πίνακα άφηνα να στεγνώσει το ένα υλικό για να πάω στο άλλο, και τα σχέδια της μαντίλας΄έγινα με stencils!!!!

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου..Και μόλις μου έδωσες τη λύση στο πρόβλημα που είχα, δεν άφηνα τα υλικά να στεγνώσουν...Σε ευχαριστώ και πάλι!!

      Διαγραφή
    3. Αν από το ενα επίπεδο τα υλικά δεν στεγνώσουν είναι αδύνατον να δουλέψεις.... τώρα που κάνει ζέστη αρκεί να τα βγάλεις για "ηλιοθεραπεία"!!!!!! Ότι θέλεις στην διάθεσή σου!!!!

      Διαγραφή
    4. Σε ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σου!!

      Διαγραφή
  3. Εντάξει! Εξαιρετικό!
    Έμεινα με ανοιχτό το στόμα!
    Μπράβο Βίκυ μου!
    Την καλημέρα μου και τα φιλιά μου!
    (δες κι έναν διαγωνισμό που έχω σήμερα και σε αφορά κι εσένα ☺)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστέα μου σε ευχαριστώ!!!!!!!!!! Την είδα τον διαγωνισμό σου.... ωραία ιδέα, δεν ξέρω όμως αν θα προλάβω να πάρω μέρος!!!!! Φιλιά πολλά!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  4. Εγώ δεν θα είχα την υπομονή να "πετύχω" καν το βλέμμα και εσύ έκανες όόόλο αυτό??!
    Μπράβο, βρε Βίκυ!!!
    Μεγαλούργησες πάλι!!!
    ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά-πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν Ταύρος που είμαι στο ζώδιο διαθέτω φοβερή υπομονή και επιμονή όσο δύσκολος και αν είναι ο στόχος μου!!!!!!!! Φιλιά πολλά Συριανάκι μου!!!!!

      Διαγραφή
  5. ειναι υπεροχο το εργο σου! πραγματικα μου αρεσε παρα παρα πολυ! συγχαρητηρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!ΑΦΩΝΗΗΗΗΗΗ!!!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!για το πως καταφερες και εδωσες ψυχη σε τετοια υλικα!!!μπραβο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν ξέρω αν θα το πιστέψεις, αλλά μου άρεσε σε όλα τα στάδια! Φιλιά πολλά Βικάρα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βρε Βικάκι, κάθε φορά δεν βρίσκω λόγια....
    εξαιρετικό !!!!!
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Σοφάκι μου..... πάντα με τον καλό τον λόγο!!!! Φιλάκια!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  9. Εξαιρετικό , όχι μόνο καλό.
    Πέτυχες και το βλέμμα και το μαλλί.
    Του έδωσες μια άλλη μορφή.
    Η ιδέα με τον πηλό και το στοκο, τέλεια.
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Ρένα μου!!!!! Γηράσκω αεί διδασκόμενη...... έτσι σιγά σιγά μαθαίνω τα υλικά και τα χρησιμοποιώ στις δημιουργίες μου!!!!!! Φιλιά πολλά!!!!!!!

      Διαγραφή
  10. Πανεμορφο το εργο σου Βικυ! Το προσωπο, η μαντιλα τα μαλλια ολα φανταστικα. Δεν γνωριζω αυτη την τεχνικη ουτε και την ζωγραφο απο την οποια εμπνευστηκες αλλα αυτο που βλεπω ειναι πραγματικα εξαιρετικο! Να εισαι καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννα μου σε ευχαριστώ πολύ!!!!!! Η Ζωγράφος είναι από την Αλγερία και ζει και εργάζεται στο Παρίσι!!!!! Φιλιά πολλά!!!!

      Διαγραφή
  11. Το χέρι σου συνεργάστηκε τόσο τέλεια με την ψυχή σου, που το αποτέλεσμα είναι ένα αριστούργημα !!!!! Μπράβο Βίκυ για το απόθεμα ψυχής που διαθέτεις !!!!!!!!!!!!!!
    Σε φιλώ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλά φιλιά και από εμένα Ράνια μου και πολλές ευχαριστίες!!!!!!

      Διαγραφή
  12. Είναι πανέμορφο Βίκυ μου, γεια στα χεράκια σου τα όμορφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ηρθα!!!!!!!!!!!!! Χωρίς ιό !!! Πότε σκέφτεσαι εσύ κάτι και δεν το φτιάχνεις υπέροχο !!! Πότε !! Από παλιά σε το έλεγα και μου έλεγες ότι υπερβάλω!!!Πωπω Τέλειο έργο !!!!
    Σε φιλώ πολύ δυνατά , σας πεθύμησα , χωρίς υπολογιστή νόμιζα ότι ήμουν στο χωριό!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την..... σαν να βγήκες από την απομόνωση φαντάζομαι πως θα νιώθεις!!!!! Φιλενάδα μου σε ευχαριστώ πολύ που πάντα κάτι καλό έχεις να πεις για τα έργα μου, αλλά εξακολουθείς να υπερβάλλεις!!!!! Ελπίζω πως ο υπολογιστής σου γιατρεύτηκε και δεν θα χρειαστεί να σε ξαναχάσουμε!!!!! Πολλά πολλά φιλιά!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  14. Φοβεροοοοοοο Βικυ μου!!!ειναι απιστευτο!!τι να πω? τελειο!!!!πολλα πολλα πολλα μπραβο για τις απιστευτες δημιουργιες σου!!!!να εισαι παντα καλα και να φτιαχνεις ολα αυτα τα αριστουργηματα!!! αχ γιατι δεν εισαι πιο κοντα να μου κανεις κανενα μαθημα??? :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου σε ευχαριστώ πολύ!!!! Αριστουργήματα σίγουρα δεν φτιάχνω αλλά το παλεύω μια και συνεχώς πρέπει κάτι να φτιάχνω για να περνώ τον ελεύθερο χρόνο μου!!!! Όντως είναι κρίμα που είμαστε τόσο μακριά..... όχι γιατί δεν μπορώ να σου κάνω μαθήματα (ότι θέλεις μπορείς να ρωτάς) μα γιατί χάνω από την παρέα σου!!!! Πολλά πολλά φιλιά!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  15. Πάαααρα πολύ ωραίο Βίκυ!!!!! Μου αρέσει τόσο η τεχνική που έκανες και οι λεπτομέρειες των μαλλιών, πάνω στο μαντήλι!!!! Μπράβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!!!!! Η αλήθεια είναι ότι με τον στόκο και τα stencils μπορείς να φτιάξεις πολλά πράγματα!!!!!!!!! Φιλιά!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  16. Δεν την ξερω φιλεναδα την ζωγραφο... πηγα και ειδα το έργο της...επειδή μς έστηλες... αλλα να μου επιτρέψεις...και ξερεις οτι λεω αληθεια... οτι μπορεί να έβλεπες την εικονα απο εκει αλλα εσύ στον δικο σου πίνακα έχεις βαλει τα δια σου στοιχεία που απο μακρυα φωναζουν Βικυ....το βλέμμα της κοπελας που.... αυτο είναι που σε επηρέασε.. οπως λες.. εκπεμπει μια γαλήνη και μια αφαιρετικότητα.. και εναι αυτό που γεμίζει τον πίνακα... οπως και να τον έχεις κανει... !!!!.. εγινε υπέροχος...με τον στοκάρισμα του..!!! .. Μπραβο σου !!! ο τολμών νικα..!!! καλο σου Σαββατοκυριακο Βικούλα μου... μου φιλακιαααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρουλάκι μου ακριβώς όπως το είπες..... έχω βάλει τα δικά μου στοιχεία, και εκεί είναι που ο πίνακας είναι διαφορετικός!!! Πάντα όμως κρατώ το "αινιγματικό βλέμμα" των γυναικών που ζωγραφίζει η Maghni!!!! Πολλά πολλά φιλιά!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  17. Απο τις φορές εκείνες που τα λόγια είναι λίγα, οι δε λέξεις εντελώς ανούσιες!!!
    Είναι απίθανο , Βίκυ!!!!!!!! Χίλια μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τι να πω τώρα γι΄αυτό το υπέροχο δημιούργημά σου......πήρες τα αγαπημένα σου υλικά, εμπνεύσθηκες από την Αλγερινή ζωγράφο και εφτιαξες το "δικό" σου υπέροχο πορτραίτο με το ξεχωριστό βλέμμα και τις καταπληκτικές λεπτομέρειες....ένας ονειρεμένος πίνακας που δεν χορταίνω να θαυμάζω !!! Βίκυ μου νομίζω ότι κι εσύ, έχεις εισπράξει τη μέγιστη ικανοποίηση με αυτό το έργο σου, είναι πραγματικά εξαιρετικό !!! Καλό Σ/Κ και πολλά φιλιάααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλαυδία μου σε ευχαριστώ!!!!! Από όλα τα έργα επιτυχημένα ή αποτυχημένα εισπράττω ικανοποίηση, από τα με γιατί όντως έχω καταφέρει να φτάσω τον στόχο μου και από τα δε γιατί και από τα λάθη μου μαθαίνω.... και νομίζω πως αυτό είναι το πιο σημαντικό!!!! Πολλά φιλιά και ευχές για όμορφο Σαββατοκύριακο!!!!!

      Διαγραφή
  19. Τα λόγια είναι περιττά Βίκη... ότι και να πω θα είναι λίγο μπροστά στο έργο σου... Με έχεις αφήσει άφωνη... Πολλά φιλιά και καλό Σαββατοκύριακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου σε ευχαριστώ πολύ!!!! Σίγουρα έχω κάνει μία καλή προσπάθεια.... σίγουρα όμως δεν είναι και για να σας αφήσει άφωνους!!!!! Πολλά φιλιά και ευχές για Καλό Σαββατοκύριακο!!!!!

      Διαγραφή
  20. Σήμερα στην κυριολεξία ζωγράφισες.... με όλες τις έννοιες της λέξης.
    Με γοήτευσε το έργο σου.
    Συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φυσικά και μας αρέσει!!!
    Θέλει και ρώτημα?
    Εξαιρετικός!!
    Φιλιά πολλά και καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ!!!!!!!!!! Εξαιρετικός η μία.... υπέροχος η άλλη.... άντε ας πάω για το επόμενο έργο μου!!!!! Φιλιά πολλά!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  22. Έχω μείνει κάγκελο!!!δεν έχω λόγια!!!πανέμορφο Βίκυ μου!!!κι αυτό το βλέμμα!!!υπέροχο!!!φιλάκια!!!καλή εβδομάδα να χεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεσποινάκι μου σε ευχαριστώ!!!!!!!!!!! Αυτό το βλέμμα που είναι αινιγματικό και χαρακτηρίζει όλα τα έργα της Maghni είναι που με τράβηξε.... και προσπαθώ να το φτάσω!!!!! Πολλά φιλιά και ευχές για όμορφη εβδομάδα!!!!!

      Διαγραφή
  23. Μ΄αρέσει που λες ότι δεν είναι το καλύτερό σου η ζωγραφική στο ξύλο... πού να ήταν δηλαδή!!!
    Υπέροχο το έργο σου, δεν έχω λόγια!
    Φιλιά και καλή σου εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το λέω και το πιστεύω ΄Ελλη μου!!!! Ζωγραφίζω πολύ πιο εύκολα στο χαρτί με τα μολύβια ή τα pastel μου και σίγουρα θα έκανα πολύ καλύτερη δουλειά (στο πρόσωπο εννοώ) αν δεν το είχα κάνει με τα ακρυλικά!!!! Φιλιά Πολλά!!!!

      Διαγραφή
  24. Είναι υπεροχο Βίκυ,με πολύ υπομονή και καλαισθησία,ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!
    Φιλιά πολλά και στις δυό σας (τη Δήμητρα καλέ, όχι την Αλγερινή)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Χαρούλα!!!! Χαίρομαι που σου αρέσει μα και που πέρασες από εδώ!!!!! Πολλά φιλιά και από εδώ!!!!!

      Διαγραφή
  25. Βίκυ μου πότε θα πας διακοπές? Θα μου πεις γιατί σε ρωτάω? Φιλενάδα μου καλή ,δεν βρίσκω άλλα΄λόγια να σου πω γιά τους ωραίους σου πίνακες ,που κάθε τρεις και λίγο μας ξεφουρνίζεις.Δεν την ξέρω τη ζωγράφο,εγώ θαυμάζω το πίνακα διά χειρός Βίκυς.Και είναι θαυμάσιος έτσι που πάντρεψες όλα τα υλικά.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α ώστε βιάζεστε να με ξεφορτωθείτε....... αλλά φιλενάδα φέτος θα αργήσω να φύγω, έχω βλέπεις μαθήματα μέχρι τέλος Ιουνίου μια και "γηράσκω αεί διδασκόμενη", οπότε μέχρι τότε θα με υποστείς βλέποντας βέβαια κάθε τόσο και καινούργιες δημιουργίες μου!!!!!!! Πολλά πολλά φιλιά αγαπητή μου!!!!!

      Διαγραφή
  26. Άψογο!!!! η τεχνική σου το απογείωσε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Εξαιρετικό έργο Βίκυ μου !! Η καταπληκτική τεχνική που εφάρμοσες του ταίριαξε πάρα πολύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ!!!!!!!! Πιστεύω και εγώ πως αυτή η τεχνική του πήγαινε τελικά πολύ!!!! Φιλιά!!!!!

      Διαγραφή
  28. εντάξει!!!έμεινα με το στόμα ανοιχτόοοοοοοοο............
    ακόμη και άβαφτο να το άφηνες ήταν τέλειο,αλλά εσύ το απογείωσες!
    συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!! Αν έμενε άβαφτο νομίζω πως δεν θα έδειχνε η μαντίλα.... όλος ο πίνακας θα ήταν μόνο τα μάτια!!!!!

      Διαγραφή
  29. Μας αρέσει και μάλιστα πολύυυυυυυυυυυυ!!!! Καλά έκανες και πάντρεψες τις τεχνικές!!!! Εβγαλες καταπληκτικό αποτέλεσμα!!! Εισαι αστέρι Βικυ μου!!! Μπράβο σου!!!!!!!
    φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου σε ευχαριστώ!!!!!!!!!! Αστέρι δεν είμαι..... απλά προσπαθώ!!!!!!!!!!! Πολλά φιλιά!!!!!

      Διαγραφή

Αφήστε ένα σχόλιο.... θα με βοηθήσει να γίνω καλύτερη!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...