Η έκφραση είναι - μόνη αυτή - για έναν καλλιτέχνη ο υπέρτατος και μοναδικός τρόπος ζωής.
Ζούμε γιατί εκφραζόμαστε.

"ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ"


Δεν υπάρχει αληθινή ηδονή, εκτός από εκείνη που δίνει η δημιουργικότητα. Είτε φτιάχνει κανείς μολύβια, είτε μπότες, είτε ψωμί, είτε παιδιά. Χωρίς δημιουργία δεν υπάρχει αληθινή ευχαρίστηση.
"ΛΕΩΝ ΤΟΛΣΤΟΙ"

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Ώρα για τσάι......

Ναι... ναι, πολύ καλά διαβάσατε...." Ώρα για τσάι" 




και αν νομίζετε πως επειδή έπιασαν οι ζέστες, το τσάι δεν ταιριάζει "πλανιέστε πλάνη οικτρά", γιατί το τσάι ξεδιψάει πραγματικά, συνεισφέροντας ουσιαστικά στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών του σώματος σε υγρά.... δεν είναι τυχαίο ότι οι Βεδουίνοι στις αντίξοες συνθήκες της ερήμου έπιναν ζεστό τσάι για να ξεδιψάσουν!!!!!

Φωτογραφία από το Internet

Σύμφωνα όμως και με τον θρύλο το τσάι ανακαλύφθηκε καλοκαίρι, από τον από τον κινέζο αυτοκράτορα Σεν Νουνγκ, το 2737 π.Χ.

Μία καλοκαιρινή ημέρα o αυτοκράτορας, αποφάσισε να επισκεφθεί μια μακρινή γωνιά της αυτοκρατορίας του. Κάποια στιγμή διέταξε την ακολουθία του να σταματήσει, και οι υπηρέτες ξεκίνησαν να βράζουν νερό για να πιουν οι διψασμένοι ταξιδιώτες. Ο αυτοκράτορας πίστευε ότι το νερό έπρεπε να βράζεται πριν από την πόση, για λόγους υγιεινής. 

Φωτογραφία από το internet

Την ώρα, όμως, που έβραζε το νερό, ένα ρεύμα αέρα παρέσυρε φύλλα από κάποιο γειτονικό θάμνο και αυτά κατέληξαν στο ξεσκέπαστο τσουκάλι. Πριν προλάβει κανείς να αντιδράσει, τα φύλλα άρχισαν να βράζουν και να χρωματίζουν το νερό. Ο Σεν Νουνγκ μύρισε το γλυκό άρωμα του «μείγματος», και τη στιγμή που το δοκίμασε ανακάλυψε τις αναζωογονητικές του ιδιότητες.



Οι Ιατρικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι το τσάι έχει θεραπευτικές ιδιότητες και  η κατανάλωση του, όταν αυτό το πίνουμε συστηματικά, βοηθά σε διάφορες παθήσεις:


•    Προλαμβάνει τον καρκίνο

•    Ενεργοποιεί το μεταβολισμό και βοηθά να χάσουμε κιλά

•    Προλαμβάνει την Αρθρίτιδα

•    Αυξάνει την πυκνότητα των οστών

•    Προλαμβάνει καρδιακά επεισόδια

•    Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
•    Στοματική Υγιεινή

Ώρα για τσάι λοιπόν......

Πίνακας με την τεχνική Mixed Media

....ας το βάλουμε στην ζωή μας σαν τους Βρετανούς ( το απογευματινό τσάι τους το σερβίρουν  3-5 και θεωρείται ως ένα από το βασικά τους γεύματα) που αν και ήταν ίσως οι τελευταίοι που το γνώρισαν - μια και το τσάι έφτασε στο Λονδίνο το 1839 από τις αγγλικές αποικίες στην Ινδία - αποτελούν τους πιο φανατικούς οπαδούς του ροφήματος.




46 σχόλια:

  1. Εξαίρετη πρόταση "Ποδηλάτισσα".......! ειδικά όταν το τσάι είναι παγωμένο η πρόταση είναι πάρα πολύ καλή..... Ευχαριστούμε και καλή σου βδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ σε ευχαριστώ που πέρασες από εδώ!!!!! Καλή εβδομάδα!!!!!

      Διαγραφή
  2. Μου αρέσει το τσάϊ !!! Το χειμώνα ρίχνω ένα ξύλο κανέλλας στο νερό που βράζει, ενίοτε και λίγο σιρόπι από γλυκό περγαμόντο.... λατρεύω όμως και τα φλυτζάνια και τις τσαγιέρες, όπως αυτή η υπέροχη που ζωγράφισες, λευκή πορσελάνη με ρόζ μπουκέτα λουλουδιών...κάποτε ήθελα να δημιουργήσω συλλογή από τσαγιέρες.....πάντως όπου δω τσαγιέρα και ωραία φλυτζάνια τσαγιού αισθάνομαι την επιθυμία να τα αποκτήσω !!! Φιλιά, καλή εβδομάδα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ρωτάω εγώ τώρα.... υπάρχει κάτι παλιό που δεν θέλεις να το αποκτήσεις!!!! Όσο για το τσάι καλό κάνει μάλλον χωρίς το σιρόπι από το περγαμόντο!!!!!! Φιλιά πολλά!!!!!

      Διαγραφή
  3. Μ αρέσει το τσάι και μέχρι λικέρ το έχω κάνει !! ναι, ναι !!!!
    Και βέβαια έχω και κάτι τσγιέρες παλιές. Η δική σου πάντως καταπληκτική !!!!!
    Μ αρέσει πολύ η σύνθεση της εικόνας !!!! Πολύ επιτυχημένη !!!!!
    Καλή εβδομάδα !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε η σύνθεση!!!! Λικέρ τσάι δεν το έχω ξανα ακούσει.... πιστεύω θα είναι ενδιαφέρουσα γεύση!!!!! Καλή εβδομάδα!!!!!

      Διαγραφή
  4. Δηλαδή να αντικαστήσω τη φραπεδιά με τσάι; Λογικό μου ακούγεται. Τώρα τελευταία το έχω ρίξει κι εγώ στα μαντζούνια με τσάι βουνού και μαλωτήρα απ' την πατρίδα και ομολογώ πως είναι κλάσεις ανώτερα απ' τον καφέ...
    Εντάξει... η κατασκευή σου μυρίζει τσάι από Ποδηλάτισσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε καλά δεν είπαμε να κόψουμε και τελείως τον καφέ, αν και λένε πως η Φραπεδιά είναι ότι χειρότερο υπάρχει!!!!! Πολλά φιλιά... καλή εβδομάδα!!!!!

      Διαγραφή
  5. Το τσάι Βικυ μου κρύο ή ζεστό είναι πάντα ευπρόσδεκτο και πίνετε όλο τον χρόνο .Ο πίνακα σου όμορφος και ρομαντικός, ταιριάζει τέλεια με τις πληροφορίες που μας έδωσες για το τσάι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι πληροφορίες τέριαξαν με τον πίνακα μια και δεν ήξερα πως να τον παρουσιάσω!!!!χα!χα!χα! έτσι και δημιουργία και γνώση!!!!! Φιλιά πολλά!!!!!

      Διαγραφή
  6. Δε μπορώ να μη θαυμάζω τη δύναμή σου, την πολύπλευρη προσωπικότητά σου, την ακούραστη δημιουργικότητά σου, τις αναζητήσεις σου σε όλα τα επίπεδα κτλ κτλ κτλ
    Πέρασα να υποβάλω το σεβασμό μου και να αφήσω φιλί και αγκαλιά.
    ΧΧΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένο μου πλάσμα να ήξερες πόσο μου λείπεις!!!!!!! Πολλά φιλιά και αγκαλίτσα σφιχτή!!!!!!

      Διαγραφή
  7. Αγαπάμε τσαγάκι!!!
    Τον πίνακά σου... λάθος...
    Το διορθώνω: Τον ΥΠΕΡΟΧΟ πίνακά σου, τον φαντάζομαι ως εξώφυλλο σε cd... Xmmm, βρετανικού συγκροτήματος, γιατί όχι?!
    ;-)
    Φιλί γλυκό, Βίκυ μου! Και στη Δημητρούλα!
    Καλή εβδομάδα!
    ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συριανάκι λες να τον προοθήσουμε????? χα!ΧΑ!ΧΑ! πλάκα θα έχει!!!!! Φιλιά πολλά!!!!!

      Διαγραφή
  8. Κορίτσι μου αγαπημενο καθε φορα..περνοντας απο εδώ όλο και κατι θα μαθουμε ακομα και για ενα τόσο απλο ταγακι.. το τι μας προσφέρει...δεν έμεινες μονο στις πληροφορίες αλλα εξέλιξες και τον πίνακα σου σε ακρως ωρα του τσαγιού......ετσι πληροφοριακα ... πινω λουίζα που έχει μια γευση λεμονατη οπως και τρελενομαι με την μυρωδια απο του τσαι του βουνου εδω το λενε ( μαλοτηρα ) αντε στην υγεια μας Βικακι μου φιλακιααααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες Ρουλάκι..... γεμάτο ευεργετικές ιδιότητες το τσαγάκι!!!!!! Η Λουίζα είναι επίσης ευεργετική.... πρόσεξε όμως γιατί ρίχνει πολύ την πίεση!!!!! Φιλιά καληνύχτας!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Χι..χι... οτι πρέπει ειναι να μου την ρίξει... γιατί ολο και έχει παρει την ανηφορα.. Φιλεναδα..δεν το ηξερα αυτό με την πίεση.... θα το δώ... ευχαριστω .. φιλακιααα!

      Διαγραφή
  9. Μου αρέσει πολύ το τσάϊ και γενικά τα ροφήματα. Five o'clock δεν θα το έλεγα, αλλά δεν περνάει βράδυ χωρίς να πιούμε από 1-2 κούπες από διάφορα μείγματα - πριν λίγο τελείωσα το δικό μου και σήμερα ήταν λουϊζα και τσάϊ του βουνού, ή μαλοτήρα, όπως λέει η Ρούλα μας!
    Τέλειο έγινε το πινακάκι σου, Βίκυ μου!!!
    Φιλάκια και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Marie-Anne μου σε ευχαριστώ!!!!! Τα αφεψήματα είναι πραγματικά υπέροχα και ευεργετικά σε αντίθεση με τον καφέ που δεν έχει να σου προσφέρει και κάτι ιδιαίτερο!!!!! Πολλά φιλιά!!!!!

      Διαγραφή
  10. ΑΑΑΑ καλά κάνω και πινω μόνο τσαι ο καφές με πειράζει ...
    ο πινάκας είναι τελεια.... οπως όλοι η ανάρτηση .....
    καλη εβδομαδα ...φιλάκια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα φιληνάδα μου. Την ιστορία του τσαγιού την ήξερα από μία φίλη που έκανε μία τόσο αναλυτική ανάρτηση που ένοιωθα ότι ήμουν σε τάξη σχολείου!! Έχω μανία με τα φυσικά ροφήματα αν και προτιμώ το καφέ. Λοιπόν από πέρσι έχω βάλει όλα σχεδόν τα φυτά που κάνουν τσάι για ιαματικούς λόγους.Έχω και τη γειτόνισσα που είναι φαν του είδους! Λοιπόν θα σου φυλάξω Λουίζα δική μου από το κτήμα και θα δεις πόσο θα μοσχοβολάει όλο το σπίτι όταν θα το βράζεις.Καλημέρα όλη μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχτιδούλα μου το είπαμε.... όχι ότι το κάνουμε κιόλας!!!!! Χα!χα!χα! Εγώ για να πιο τέτοια ροφήματα πρέπει να είμαι άρρωστη!!!! Λουίζα όμως από το κτήμα σας σίγουρα θα δοκιμάσω!!!!! Πολλά φιλιά!!!!!!

      Διαγραφή
  12. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του τσαγιού είναι πολλές και μιας και πλησιάζει και το καλοκαίρι εκτός από ένα πρώτης τάξεως δροσιστικό είναι και αντιοξειδωτικό οπότε bye bye ρυτίδες από τον ήλιο αλλά και λιποδιαλυτικό οπότε πολλά καλά μάζι.Οπότε όταν το ξεχνάμε θα έρχεται η όμορφος πίνακας σου και θα μας το θυμίζει.Μια υπέροχη δημιουργία γεια στα χέρια σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να το κάνω το λιποδιαλυτικό όταν δεν αφήνω τα παγωτά στην ησυχία τους!!!!!χα!χα!χα! Σε ευχαριστώ!!!! Φιλιά<!!!!!!

      Διαγραφή
  13. λατρεύω και το τσάι κ τον πίνακα σου!!!συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Άσε με γιατί το σιχάθηκα φέτος! Πρέπει να έχω πιει πάνω από 100 τσάγια! Σοβαρολογώ : Περγαμόντο, που μου αρέσει! Αλλά το λατρεύω το άτιμο. Εσύ ζωγραφίζεις ε; Άτιμο! Φιλάκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ δεν το πίνω το τσάι..... και όσο και αν φανεί περίεργο ούτε τον καφέ!!!!! Και ναι ζωγραφίζω, ή μάλλον γενικώς δημιουργώ..... λάθος προσπαθώ να δημιουργήσω και κάνω και μικρές αποδράσεις, έτσι για να σπάει η ρουτίνα!!!!! Φιλιά πολλά!!!!!!!

      Διαγραφή
  15. 5.25 μ.μ.Ωρα γιά τσάι.Θα τόπινα ευχαρίστως αν κάποιος μου το προσέφερε από την ωραία σου τσαγιέρα.Δεν υπάρχει όμως,οπότε μου μένει να θαυμάζω τον πίνακά σου.Καλά εσύ δεν σταματάς καθόλου?Δεν σε προλαβαίνω!
    Φιλιά και καλή συνέχεια.



















    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάλι αυτή την ώρα θα ήθελα ένα σπέσιαλ παγωτό.... χα!χα!χα! Και ναι προς το παρών δεν σταματώ.... σε ένα μήνα θα κατεβάσω ρολά!!!!!! Φιλιά πολλά!!!!!!

      Διαγραφή
  16. Το χειμώνα μου αρέσει πολύ.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάλι θα έλεγα πως παγωμένο είναι πιο ωραίο!!!!!! Φιλιά!!!!!!

      Διαγραφή
  17. Βικυ-παίδεια να είσαι καλά τιποτα δεν ήξερα αλλά τώρα ξέρω!!!! Καλή μου γυριστρούλα στο δρομο της επιστροφής το εκανες.... Εισαι απίστευτα γρήγορη και αποτελεσματική Εχεις γνώσεις και γρηγορες εφαρμογές !!! Δεν σε σταματά τίποτε...... Εκεινο το ταξίδι για Κων/πολη μέσω Θράκης που λέγαμε;;;;;;;;;;; Καλό βραδάκι με ενα φιλάκι στην γυριστρούλα μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το βρήκες..... με το που γύρισα το έφτιαξα!!!!!χα!χα!χα! Το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη πήρε αναβολή για τον Σεπτέμβρη..... η παρέα δεν συμφωνούσε στις ημερομηνίες!!!!!! Πολλά φιλιά Εφάκι μου.... θα μιλήσουμε!!!!!

      Διαγραφή
  18. Μπορώ να θαυμάσω το πινακάκι χωρίς να πάρω το τσάι;χαχαχα. Βικούλα μου δεν τα πάω πολύ καλά μ'αυτά τα ροφήματα...είναι μια απλή λάτρης του καφέ. Το έργο σου όμως μου άρεσε πολύ. Τα φιλιά μου και την αγάπη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ μαζί σου..... τσάι δεν πίνω αλλά ούτε καφέ!!!!!!!!!!!! Χαίρομαι που σου άρεσε το πινακάκι μου..... το επόμενο έχει και ζωγραφική!!!!!!!!!!! Φιλιά πολλά!!!!!!

      Διαγραφή
  19. Καλό το τσάι ,αλλά καλύτερος ο πίνακας που δημιούργησες.
    Υπέροχο background,καταπληκτικός ο συνδυασμός ρολογιού και Big Ben!
    Τσάι με λεμόνι στο μπαλκόνι,λοιπόν, και...στην υγειά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κι εγώ του τσαγιού είμαι, οπότε θα το τιμήσω το δικό σου.
    Το πινακακι πολύ όμορφο.
    Το δε ταξίδι, το ζήλεψα.
    Εφέτος ήμασταν εσώκλειστοι και δεν πήγαμε πουθενά.
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα μου σε ευχαριστώ πολύ!!!! Τι να κάνουμε άλλος κάνει κόμπους και άλλος πινακάκια, όσο για το ταξίδι...... αυτό με την Ευγενίτσα μάλλον θα είναι το ωραιότερο της ζωής σου!!!!!!!! Πολλά φιλιά!!!!!!

      Διαγραφή
  21. Ω... ναι παρακαλώ... ένα φλυτζάνι τσάι βγαλμένο από το πινακάκι σου θα το έπινα ευχαρίστως!!! Θαυμάσια δουλειά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κανονίζουμε λοιπόν..... ραντεβού για τσάι με λεμόνι στο μπαλκόνι!!!!! Φιλιά:!!!!!!!

      Διαγραφή
  22. Βίκη μου δεν είμαι λάτρης του τσαγιού αλλά τον πίνακά σου τον λάτρεψα! Είναι υπέροχος με τη ρομαντική τσαγιέρα και το αχνιστό φλυτζάνι!! Δεν τα ήξερα όλα αυτά για το τσάι και μάλλον πρέπει να αρχίσουμε να το πίνουμε οικογενειακώς. Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α και εγώ το τσάι δεν μπορώ να πω ότι το αγαπούσα, ο πίνακας όμως έγινε η αφορμή και μπήκε στην καθημερινότητά μου.!!!!!! Φιλιά!!!!!

      Διαγραφή

Αφήστε ένα σχόλιο.... θα με βοηθήσει να γίνω καλύτερη!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...