Η έκφραση είναι - μόνη αυτή - για έναν καλλιτέχνη ο υπέρτατος και μοναδικός τρόπος ζωής.
Ζούμε γιατί εκφραζόμαστε.

"ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ"


Δεν υπάρχει αληθινή ηδονή, εκτός από εκείνη που δίνει η δημιουργικότητα. Είτε φτιάχνει κανείς μολύβια, είτε μπότες, είτε ψωμί, είτε παιδιά. Χωρίς δημιουργία δεν υπάρχει αληθινή ευχαρίστηση.
"ΛΕΩΝ ΤΟΛΣΤΟΙ"

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Καμπανούλα....

Δεν ξέρω αν αυτή είναι η επίσημη ονομασία αυτού του φυτού....



ξέρω όμως πως είναι ένα υπέροχο φυτό στις αποχρώσεις του φούξια - μοβ!!!

Το θυμάμαι από παιδί, τότε που το σπίτι της γιαγιάς ήταν γεμάτο από γλάστρες φορτωμένες με καμπανούλες!!!!  Τα υπέροχα χρώματα αυτού του φυτού με έκαναν να το λατρεύω και να το χαζεύω για ώρες ατέλειωτες!!!!

Ο ανθός δεν κρατούσε πολύ... γρήγορα έπεφτε και αν έκανες το λάθος να τον πατήσεις τα χρώματα του άφηναν τα σημάδια τους....   έτσι στο σπίτι μας δεν υπήρχε ποτέ αυτό το φυτό, μια και η μητέρα μου δεν άντεχε να βλέπει τα πέταλα να πέφτουν και να λερώνουν τα λευκά μάρμαρα του πατρικού σπιτιού....

Μπορώ να πω ότι εδώ και σχεδόν πενήντα χρόνια αυτό το φυτό δεν έτυχε να το ξανασυναντήσω.... μέχρι που λίγο πριν το Πάσχα το είδα σε ένα μικρό φυτώριο και φυσικά το αγόρασα και το έβαλα να στολίζει τα παραθυράκια της εισόδου  του σπιτιού μου...



Τα χρώματά του δεν είναι εκείνα που θυμόμουν από παιδί.... σαν παιδί όμως το χαίρομαι και πάλι που το βλέπω ανθισμένο κάθε φορά που ανοίγω την πόρτα μου!!!

Σκέφτηκα όμως πως αυτά τα μοβ - φούξια χρώματα της καμπανούλας θα ήθελα να στολίζουν όλο το χρόνο το σπίτι μου.... και έτσι κάποια στιγμή αποφάσισα να αρχίσω να ζωγραφίζω το άνθος της!!!



Τα softpastel μου και τα pastel μου μολύβια, άρχισαν να αγκαλιάζονται και να χαϊδεύουν απαλά το pastelmat χαρτί - για ώρες πολλές, μάλλον για μέρες αρκετές - μέχρι που στο τέλος εμφανίστηκε η μοβ - φούξια καμπανούλα.... 





 που θα στολίζει το καθιστικό μου και να μου θυμίζει το αγαπημένο λουλούδι των παιδικών μου χρόνων!!!!!

Εύχομαι σε όλους σας να έχετε μια όμορφη εβδομάδα!!!!!!



37 σχόλια:

  1. Καλημέρα και καλή εβδομάδα Βίκυ μου !!! Με τα μαγικά μολύβια σου και το αληθινό ταλέντο σου ζωγράφισες πραγματικά υπέροχα τα λουλούδια της Φούξιας ή Σκουλαρικιάς (διάβασε εδώ πολύ ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία για το φυτό και την καταγωγή του (http://www.fytokomia.gr/permalink/3361.html)που τόσες αναμνήσεις σου έχει χαρίσει από τα παιδικά σου χρόνια !!! Μοναδικά χρώματα, εξαιρετικό αποτέλεσμα στον όμορφο πίνακά σου που θα τον χαίρεσαι ολοχρονίς !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα αγαπημένη μου..... τι θα γίνει με εσένα η Πάπυρος Larousse είσαι!!!!!! Για τα πάντα έχεις έτοιμη την απάντηση!!!!!! Πραγματικά πήγα στην σελίδα και είδα τα ενδιαφέροντα στοιχεία για το αγαπημένο μου φυτό και..... μάλλον πρέπει να αλλάξω τον τίτλο της ανάρτησης!!!!!! Πολλά φιλιά και ευχές για μια όμορφη εβδομάδα!!!!!

      Διαγραφή
  2. Πολύ όμορφη η καμπανούλα Βίκυ και υπέροχες οι μοβ της αποχρώσεις!!!
    Καλή σου εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξάνδρα μου καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!!! Σε ευχαριστώ πολύ!!!!! Φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  3. Υπέροχο κ το ζωντανό κ το ζωγραφιστό! μπράβο Βικυ !καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από τα λουλούδια που όλοι θυμόμαστε από παιδιά και αγαπάμε!
    Το έργο σου είναι εξαιρετικό, ζωγραφίζεις τέλεια!!!
    Καλή ανοιξιάτικη εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω πολύ δρόμο Νίκη μου για να φτάσω στο τέλεια!!!!! Καλή εβδομάδα... πολλά φιλιά!!!!!

      Διαγραφή
  5. Τί έφτιαξες πάλι, Βικούλα μου?!
    Είναι πραγματικά πανέμορφο το έργο σου, όπως βέβαια εκπληκτικό είναι και το λουλούδι!
    *Εμείς εδώ το λέμε σκουλαρίκι της βασίλισσας... Η αυλή μας παλαιότερα είχε πολλές γλαστρούλες με αυτό! Τώρα είναι σαφώς λιγότερα, αλλά εξίσου όμορφα!
    ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία η ονομασία "Σκουλαρίκι της Βασίλισσας".... του δίνει μια μεγαλοπρέπεια!!!! Όσο για το το έφτιαξα πάλι.... για άλλη μια φορά κάτι που αγαπώ, τόσο απλά!!! Πολλά φιλιά!!!!!!!!! Καλή εβδομάδα!!!!

      Διαγραφή
  6. Πραγματικά είναι ένα λουλούδι που υπήρχε σχεδόν σε όλα τα σπίτια κάποτε κι εσύ με το ταλέντο σου το "ζωντάνεψες" θαυμάσια !!!!!! Μπράβο Βίκυ !!!!!!
    Καλή εβδομάδα και πολλά φιλιά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι όμορφα που ήταν όλα κάποτε.... όπως και αν τα έλεγαν!!!! Πολλά φιλιά Ράνια μου και σε ευχαριστώ!!!!! Καλή εβδομάδα!!!!!!

      Διαγραφή
  7. Κι εγώ σαν σκουλαρίκι της βασίλισσας το ξέρω !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ειναι πανεμορφη!καλη εβδομαδα γλτυκια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο πίνακας υπέροχος!!! Με το όνομα φούξια το ξέρω το λουλούδι αυτό και είναι από τα αγαπημένα μου!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου σε ευχαριστώ!!!!!!!! Πάνε πολλά χρόνια όπως είπα από τότε και την ονομασία του μάλλον την είχα τελείως ξεχάσει!!!! Πολλά φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  10. Ρε συ Βίκυ, πόσο όμορφα τα κάνεις όλα; (και συμφέρεις! χαχα!) Φιλιά πολλά και καλή λουλουδιαστή εβδομάδα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα κάνω συμπαθητικά, αλλά δεν συμφέρω και τόσο..... πολλά χαλάω για χρώματα!!!! χα!χα!χα! Καλή εβδομάδα.... γεμάτη από ομορφιές!!!! Φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  11. Βίκυ μου γειά σου.
    Η καμπανούλα σου, ησκουλαρικιά η όπως αλλιώς τη λένε είναι από τα ωραιώτερα λουλούδια της άνοιξης. Και συ με τα μολύβια σου το ανέδειξες ακόμη περισσότερο.Τώρα εσύ θα το χαίρεσαι όλο το χρόνο, εμείς κάθε άνοιξη μόνο.Στην Πάτρα το λέμε φούξια.
    Φιλλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικολίτσα μου πράγματι είναι από τα ωραιότερα λουλούδια..... αν και είχα χρόνια πολλά να το δω!!!!! Εγώ με τα μολύβια μου προσπαθώ να αποτυπώνω αυτά που μου αρέσουν και αγαπώ!!!!! Πολλά φιλιά!!!!!!

      Διαγραφή
  12. Λατρεύω τα λουλούδια!!!!!οι καμπανούλες είναι πανέμορφες και κάθε αυλή στο χωριό είχε αυτό το λουλούδι!!!Βίκυ μου το ζωγράφισες τέλεια!!!είναι κάτι που δεν κάνεις;απορώ!!!
    φιλιά και καλή σου εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολλά αυτά που δεν κάνω,,,,, άλλα γιατί δεν θέλω και άλλα γιατί δεν μπορώ!!!! Αυτά όμως που έχω επιχειρήσει να κάνω απλά τα αγαπώ και προσπαθώ για αυτά!!!! Πολλά φιλιά... να έχεις μια όμορφη εβδομάδα!!!!!

      Διαγραφή
  13. Πανέμορφη η ζωγραφιά σου Βίκυ!
    όταν ήμουν μικρή οι καμπανούλες και τα ρολόγια από τα φυτά μου έκανα τρομερή εντύπωση!
    Και κοίτα σύμπτωση: σήμερα είδα κι εγώ μετά από χρόνια καμπανούλες, σε ένα φιλικό σπίτι που είχα πάει!
    Φιλιά♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Αριστέα μου!!!! Η ρολογιά είναι πράγματι επίσης ένα πολύ όμορφο και εντυπωσιακό φυτό.... και αυτήν έχω χρόνια να την δω!!!! ΠΟλλά φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  14. Τι μου θύμισες τώρα!
    Και η δική μας αυλή ήταν γεμάτη σκουλαρικές!
    Το ζωγράφισες πολύ όμορφα Βίκυ μου!
    Έτσι θα το καμαρώνεις όλο το χρόνο.
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά όλες αγαπούσατε αυτό το φυτό, καιρός όσες ξέρετε.... λέω εγώ τώρα.... να προσπαθήσετε να το ζωγραφίσετε!!!!! Φιλιά πολλά!!!!

      Διαγραφή
  15. Κι εγώ το αγαπώ αυτό το λουλούδι, είχα παλιά σε μια γλαστρούλα, αλλά δεν άντεξε...
    Το αποτύπωσες υπέροχα στον πίνακά σου!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εμένα δυστυχώς δεν άντεξε.... ήδη έφυγε από το παραθυράκι μου!!!!! Πολλά φιλιά και σε ευχαριστώ!!!!!!

      Διαγραφή
  16. Νομίζω πως τα ζωγράφισες πιο όμορφα κι από όσο πραγματικά είναι τα λουλούδια της καμπανούλας...έτσι την ξέρω κι εγώ...καμπανούλα!
    Τις θυμάμαι κι εγώ από παιδί, αλλά δεν απέκτησα ποτέ μία και τώρα που το λες, χρόνια είχα κι εγώ να τις δω...με ξεσηκώνεις γλυκά!! χαχα!!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιο όμορφα από τα αληθινά δεν γίνεται..... η παλέτα της φύσης είναι μαγική!!!! Και εγώ είχα πολλά χρόνια να το δω αυτό το φυτό.... ίσως φταίει και το ατελείωτο καυσαέριο αυτής της πόλης!!!! Πολλά φιλιά!!!!!

      Διαγραφή
  17. Τι ομορφα που ζωγραφιζεις..!!τι εφτιαξες παλι....!!!! θα αναφωνησω και εγώ οπως το Συριανακι πιο πανω Βικούλα μου....ανοιγει παρενθεση..(αχ τι μου θυμηζεις ..ασχετο καθε φορα που ερχομαι εδώ.. την εγγονη μου που την λεμε Βικούλα ......αλλά απο αλλη αφετηρια το ονομα..χι.χι. ) κλεινει παρενθεση......
    Υπερχη η αίσθηση φανταζομαι να περνεις τα μολιβια σου και να αρχιζει να παιρνει σχήμα στο χαρτι η στον καμβα.. αυτό που βλέπουν τα ματια σου και να το αποδιδεις με τόση λεπτομερεια... μπραβο σου φιλη μου καμαρώνω τοσο για το ταλεντο σου... !!! να έχεις μια ομορφη εβδομαδα .. ματια μου φιλακιαααααα!!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρουλίτσα μου γλυκιά και αγαπημένη υπερβάλλεις και εσύ όπως και το Συριανάκι.... εσύ βέβαια έχεις την δυνατότητα να ξεκινήσεις να φτιάξεις ένα μικρό πινακάκι σιγά - σιγά!!!!! Πολλά πολλά φιλιά!!!

      Διαγραφή
  18. Αχ τι μου θύμησες και μένα Βίκυ μου! Εμείς τα λέγαμε σκουλαρίκια και η γιαγιά μου είχε πάρα πολλά στον κήπο της σε λευκό, ροζ και μωβ χρώμα. Τώρα η μαμά μου έχει ελάχιστες μωβ ρίζες που μειώνονται κάθε χρόνο. Με το έργο σου ξετρελάθηκα!! Είναι τόσο όμορφο που θα ήθελα να το κοιτάζω με τις ώρες!! Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε ένα σχόλιο.... θα με βοηθήσει να γίνω καλύτερη!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...