Η έκφραση είναι - μόνη αυτή - για έναν καλλιτέχνη ο υπέρτατος και μοναδικός τρόπος ζωής.
Ζούμε γιατί εκφραζόμαστε.

"ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ"


Δεν υπάρχει αληθινή ηδονή, εκτός από εκείνη που δίνει η δημιουργικότητα. Είτε φτιάχνει κανείς μολύβια, είτε μπότες, είτε ψωμί, είτε παιδιά. Χωρίς δημιουργία δεν υπάρχει αληθινή ευχαρίστηση.
"ΛΕΩΝ ΤΟΛΣΤΟΙ"

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Η πρώτη μας έκθεση!!!!


Όταν ήμουν παιδί ζωγράφιζα, όχι κάτι σοβαρό μην φανταστείτε.... απλά μπορούσα να φτιάξω κάτι καλύτερο από τα άλλα παιδιά της ηλικίας μου....
Όταν έφτασε η ώρα να διαλέξω τι θα σπουδάσω, με πείσμα έλεγα, αρχιτεκτονική ή καλών τεχνών, όμως δεν τα κατάφερα....  και η αποτυχία ήταν η αιτία μολύβια... κάρβουνα.... λάδια και ακρυλικά να κλειστούν σε ένα ντουλάπι και να ξεχαστούν εκεί.......

Πέρασαν χρόνια από τότε.... μπλέχτηκα με τους αριθμούς, τους ισολογισμούς, τα εισηγητικά, τις χορηγήσεις, τους καλούς και τους κακούς πελάτες, και η τέχνη ξεχάστηκε..... που χρόνος να ασχοληθείς με αυτήν.

Και ο χρόνος της σύνταξης έφτασε.... και τώρα τι κάνουμε???? πως περνάμε τον ελεύθερο χρόνο μας??? βλέπετε μέχρι αυτή την στιγμή δεν ήξερα τι θα πει ελεύθερος χρόνος..... κοιτούσα πως θα πετύχω στον εργασιακό μου χώρο και ξέχασα ότι χρειαζόμουν χώρο και χρόνο και για μένα, και για την οικογένεια μου... αλλά αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο στο οποίο δεν υπάρχει λόγος να αναφερθώ!!! 

Τον ελεύθερο χρόνο μου λοιπόν αποφάσισα να τον αφιερώσω στην δημιουργία.... στην δημιουργία που ήταν η αιτία να ανοίξω αυτό το blog και έτσι να γνωρίσω την Μαρία και όλους εσάς  !!!

Το έχω ξαναπεί, και το έχω ξαναγράψει, όταν πρωτοείδα πίνακα της Μαρίας πραγματικά δεν πίστευα στα μάτια μου, δεν μπορεί να είναι ζωγραφισμένο με μολύβια σκεφτόμουν,  πως είναι δυνατόν με απλές ξυλομπογιές να μπορείς να φτιάχνεις πίνακες που να μιλούν.... 

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που πρωτοείδα τους πίνακες της,  και η Μαρία έγινε δασκάλα μας (μια και στην τάξη υπήρχαν και άλλες bloggers μαθήτριες - η γνωστή συμμορία)...  και αφού μας έδειξε προοπτική και φωτοσκιάσεις, άρχισε να μας βάζει στον δρόμο των χρωματιστών μολυβιών!!!!

Τα χρωματιστά μολύβια  με  μάγεψαν, συνέχισα να ασχολούμαι  μαζί τους και αυτά συνέχισαν να μου προσφέρουν ατέλειωτες ώρες απόλαυσης και να με οδηγούν σε χώρους μαγικούς.....


Η δασκάλα μου ήταν πάντα εκεί πυξίδα στο ταξίδι στην χώρα της μαγείας.... πάντα έτοιμη να μου δείξει τον δρόμο, να με διορθώσει, να με επαινέσει, να μου πει μυστικά.... και τώρα να μου κάνει  την τιμή να με συμπεριλάβει στην Έκθεση των μαθητριών της, γιατί ναι η δασκάλα αποφάσισε να μας κάνει ένα μεγάλο δώρο την "ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΕΚΘΕΣΗ"!!!!



Η δασκάλα σας κάλεσε όλους σε αυτή την μεγάλη για όλες εμάς στιγμή, το ίδιο θα κάνω και εγώ, θα είναι μεγάλη η χαρά μου να σας δω εκεί... και μια ευκαιρία να ταξιδέψετε και εσείς για λίγο στον μαγικό κόσμο των χρωματιστών μολυβιών!!!!!
Πολλά φιλιά σε όλους σας και καλή μας αντάμωση!!!!


59 σχόλια:

  1. καλημερα αγαπημενη μου!
    καλη επιτυχια να εχετε!
    φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, σε ευχαριστώ για την αγάπη και τις ευχές σου!!!! Φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  2. Η δασκάλα έκανε φοβερη δουλειά, αλλά μάλλον είχε και πολύ καλό ''υλικό'' στη διάθεσή της!!!
    Καλή επιτυχία σας εύχομαι, είμαι σίγουρη ότι θα περάσετε τέλεια αυτές τις μέρες ,όπως και στα μαθήματα!!
    Φιλιά πολλά σε όλες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν δεν κρατάς πράγματα για τον εαυτό σου.... όταν δεν φοβάσαι μήπως και γίνει ο άλλος καλύτερος από εσένα... τότε βγάζεις καλούς μαθητές!!!!! Φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  3. Kαλη επιτυχία Βικούλα μου, έτσι κι αλλιώς ειναι πανέμορφα όλα όσα ζωγραφίζετε, ξεχειλίζει το μεράκι και η αγάπη σας γι αυτό, και το βλέπουμε κι εμείς!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν αγαπάς αυτό που πας να κάνεις είναι δύσκολο να τα καταφέρεις!!!!! Φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  4. Η δασκάλα σίγουρα έκανε πολύ καλή δουλειά ,αλλά είχε πρόσφορο έδαφος και έπιασαν τόπο οι γνώσεις της!!! Να έχετε καλή επιτυχία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι σημαντικό το έδαφος, αλλά και ο σπόρος παίζει σοβαρό λόγο.... και αυτός που έσπειρε η Μαρία ήταν καλός!!!! Σε ευχαριστούμε!!!!

      Διαγραφή
  5. Πώ..πώ....μάλλον θα το χάσω εγώ αυτό το σημαντικό γεγονός, δυστυχώς, αλλά χαίρομαι πάρα πολύυυυ....είναι υπέροχο αυτό που κάνει η Μαρία για εσάς..αλλά και εσείς για εκείνη !!!! Αστέρια όλες !! Το χειρότερο είναι ότι είμαι αρρωστούλα και σήμερα είμαι στο πίκ του συναχιού, οπότε, δέν λέει να έρθω και να σας κολλήσω κιόλας, άστο καλύτερα.
    Εύχομαι να έχει μεγάλη επιτυχία η έκθεση !! Να έρθει πολύς κόσμος και να θαυμάσει τα έργα σας και την υπέροχη Δασκάλα σας !!!!
    Σκεφτόμουν, μιά μέρα, στο κοντινό μέλλον να βρισκόμασταν για ένα καφεδάκι οι τρείς μας! Πολύ θέλω να σας δώ, μου έχετε λείψει !!! Αγκαλίες και φιλιά πολλά !! 😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μυρσινάκι μου περαστικά σου.... θέλω να πιστεύω πως μέχρι το τέλος της έκθεσης θα έχεις γίνει καλά οπότε θα καταφέρεις να την δεις!!!! Για τον καφέ.... όποτε θέλεις!!!! Φιλάκια πολλά!!!!

      Διαγραφή
  6. Σήμερα διάβασα με πολλή προσοχή(οχι οτι άλλες φορές δεν πρόσεχα),τη πορεία ζωής, που κάπως έτσι κυλάει για τις περισσότερες φίλες!
    Δεν θα γράψω κάτι άλλο παρά μόνο ότι είστε τυχερές που έχετε ....απο κοντά με κάθε έννοια, τη ΜΑΡΊΑ,και το αποτέλεσμα δικαιώνει την προσπάθεια!
    με τόσες ευχές........ε! δεν μπορεί! η ΕΚΘΕΣΗ θα σκίσει!!!!
    και μεις οι μακρινές φίλες θα περιμένουμε έκτακτα δελτία ειδήσεων ως το τελευταίο πλήρως ενημερωμένο δελτίο των εξελίξεων! Βίκυ μου σε ΄σένα προσωπικά και σε όλα τα κορίτσια ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!!!
    ΦΙΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά έχουν Βαρβάρα μου η εργαζόμενες γυναίκες...... Το ότι είμαστε τυχερές δεν το αμφισβητεί κανείς...... προσπαθήσαμε όμως και εμείς πολύ!!! Όσο για τα δελτία των εξελίξεων.... πιστεύω πως θα κυκλοφορήσουν!!!!! Σε ευχαριστώ για τις ευχές!!!!

      Διαγραφή
  7. Μπράβο στη δασκάλα για την πρωτοβουλία και στις επιμελείς μαθήτριες για τα θαυμάσια έργα σας !!!!!! Καλή επιτυχία στην πρώτη σας έκθεση, κι εύχομαι να ακολουθήσουν πολλές !!!!!
    Θα σας δω κι εκεί και θα τα πούμε !!!!!
    Φιλιά !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που θα βρεθείς κοντά μας.... η παρουσία των φίλων μας θα είναι η ανταμοιβή μας!!!! Φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  8. Εκθεση μεγατόνων λέω εγώ και βεβαίως δεν το χάνω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγατόνων δεν θα πει τίποτα..... χαίρομαι που θα είσαι εκεί!!!! Πολλά φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  9. Εκτός από την καλή επιτυχία που εννοείται πως σας εύχομαι, να περάσετε και τέλεια, Βικούλα μου!
    Φιλάκια πολλά-πολλά σε μαθήτριες και δασκάλα!
    ΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σημαντικότερο Συριανάκι μου είναι το ότι θα το απολαύσουμε.... θα ανταμώσουμε... θα δούμε φίλους!!!! Πολλά φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  10. Βίκυ μου ούτε εγώ δεν πιστεύω πως ξεκινήσαμε και που φτάσαμε! Το σίγουρο είναι πως μέσα απ'αυτή τη διαδικασία περνάμε τέλεια και χαιρόμαστε σαν μικρά παιδιά. Η δική μου χαρά είναι Χ 16 γι'αυτό που θα ξεκινήσουμε αύριο να στήνουμε και από το Σάββατο θα μπορούν κι άλλοι να θαυμάσουν. Είμαι περήφανη για σας και σας ευχαριστώ για την αγάπη σας και την εμπιστοσύνη σας. Έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε...βρισκόμαστε μόνο στην αρχή. Καλή αντάμωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς σε ευχαριστούμε που μας έμαθες τον υπέροχο αυτό χρωματιστό δρόμο.... που θέλω να πιστεύω πως ακόμα είμαστε στην αρχή του!!!! Φιλιά... τα λέμε σε λίγες ώρες!!!

      Διαγραφή
  11. Καλή επιτυχία Βίκυ μου,εύχομαι αυτή η έκθεση να είναι η αρχή για όλες τις επόμενες ατομικές σου εκθέσεις!!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα μου ατομικές δικές μου εκθέσεις δεν νομίζω πως θα δείς.... θα χαρώ όμως αν καταφέρεις να έρθεις κοντά μας σε αυτή την πρώτη μας εμπειρία!!! Φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  12. Σας θαυμάζω και σας χαίρομαι καλή επιτυχία σε όλες και να ξέρετε ότι νοητά θα ειμαι εκεί στη χαρά και στην επιτυχία σας.Συγχαρητήρια στη δασκάλα σας και στην δική σας επιμονή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένη μου σε ευχαριστώ.... θα ήθελα να ήσουν και εσύ εκεί!!!! Πολλά φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  13. Καλή επιτυχία!!!!! Ελπίζω να σας δω από κοντά. Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ!!!! Θα χαρώ αν καταφέρεις να έρθεις.... μια καλή ευκαιρία για να γνωριστούμε!!!! Φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  14. Πώς θα ήθελα να είμαι εκεί να σας καμαρώσω και πόσο θα ήθελα να είχα την ευκαιρία να μπω σε αυτό τον υπέροχο κόσμο των χρωματιστών μολυβιών!
    Καλή επιτυχία!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εμείς θα σε θέλαμε κοντά μας.... είναι υπέροχο να μοιράζονται ευτυχισμένες στιγμές με φίλους!!!! Όσο για τον υπέροχο κόσμο των χρωματιστών μολυβιών, δεν είναι τόσο δύσκολο να βρεις την πόρτα για να μπεις μέσα του.... ΠΟλλά φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  15. Ζηλεύω! Να κάτι τέτοια χάνω μένοντας επαρχία και στενοχωριέμαι!
    Βίκυ μου και σε επόμενες εκθέσεις!
    Φιλιά πολλά!

    (εγώ να δεις πόσο θα ήθελα να μάθω από τη Μαρία να ζωγραφίζω έτσι ... σαν αληθινές φωτό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι όμορφο να μένεις στην επαρχία.... γλυτώνεις από τα άγχη της πόλης, και η Μαρία πάει εύκολα στην επερχία.... για δές το, μπορεί να έρθει και προς τα εκεί!!!! Πολλά φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  16. Καλή σας επιτυχία γλυκιά μου Βίκυ και Μαρία !!! φιλάκια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΄Πόσο θα χαρούμε με την χαρα σας δεν λέγεται..Βικυ μας.. η ιδέα της Δασκάλα σας να κανετε μια έκθεση με τα έργα σας.. και να το δείτε να πραγματοποιήται...δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερη... εμεις απο τα μακρινά θα στήλουμε την σκέψη εκει να είναι μαζι σας... να καμαρώνει που σας εχουμε φίλες...και σας αγάπαμε... ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..ΚΟΡΙΤΣΙΑ..!!!!!!! σε όλες γλυκά φιλακιαααααααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο θα ήθελα να ήσουν κοντά μας πιστεύω πως το ξέρεις!!!!! Πολλά φιλάκια και ευχαριστώ για τις ευχές σου, θα με συντροφεύουν!!!!!

      Διαγραφή
  18. Καλημέρα Βίκυ μου!!!!εύχομαι κάθε επιτυχία!!!!!μακάρι να μπορούσα να τα δω κι από κοντά!!!έλα να πάρεις τους τελευταίους χαρταετούς!!!!φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Δεσποινάκι μου!!!! Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου.... είναι κρίμα που δεν μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί - τουλάχιστον στις εκδηλώσεις!!!! Τους χαρταετούς σου τους παίρνω και για άλλη μια φορά σε ευχαριστώ πολύ!!!!

      Διαγραφή
  19. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!στην Εκθεση!
    !υπέροχη ιδεα!!!
    να το απολαυσετε.....και να κανετε πολλες..πολλες ακομα!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω αν θα κάνουμε άλλες, αλλά αυτή θα την απολαύσουμε Ίριδα μου!!!!! Φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  20. Καλή επιτυχία Βικάκι !!!!
    Θεού θέλοντος και με οποιοδήποτε καιρό
    θα είμαι εκεί !!!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Σοφάκι μου..... ελπίζω να τα πούμε και από κοντά!!!! Φιλάκια!!!!

      Διαγραφή
  21. καλησπέρα Βίκυ ....Καλή επιτυχια στην Έκθεση !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλή επιτυχία στην Εκθεση Βίκυ μου ,όλα τα έργα σου είναι υπέροχα!!!συγχαρητήρια και στη δασκάλα σου,εύχομαι να περάσετε καλά !!!!πολλά πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεταξία μου σε ευχαριστώ για τις ευχές σου!!!!! Η εμπειρία ήταν μοναδική!!!! Πολλά φιλιά και από εμένα!!!!

      Διαγραφή
  23. Αχ!!!τυχερούλε μου, κάνετε και την πρώτη σας έκθεση!!!Τι ωραία βρε Βικάκι μου!!!Είμαι σίγουρη πως θα περάσετε τέλεια και φυσικά η έκθεση δεν θα έχει προηγούμενο!!! Πάντα τέτοια σας εύχομαι, φιλιά πολλά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κικίτσα μου πραγματικά περάσαμε τέλεια..... η εμπειρία μοναδική!!!! Πολλά πολλά φιλάκια και από εμένα!!!!!

      Διαγραφή
  24. Μπράβο στη δασκάλα και στις άξιες μαθήτριες!Καλή επιτυχία στην΄εκθεση, σε όλες σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ευχομαι μέσα από την ψυχή μου με τούτη την έκθεση να εισπράξεις μεγάλη ικανοποίηση πολύ χαρά και δικαίωση διότι το αξίζεις.Τολμάς και πετυχαίνεις σε θαυμάζω για όλα αλλά περισσότερο για το ταπεραμέντο και την αποτελεσματικότητά σου!!!! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !! φιλάκια πολλά και ευχές για έναν όμορφο και δημιουργικό Μάρτη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν έχω φίλους σαν και εσένα να με εμψυχώνουν.... μπορώ να τολμώ!!!! Σε ευχαριστώ πολύ για όλα... μα περισσότερο που είσαι φίλη μου!!!! Καλό μήνα φιλενάδα μου με το καλό να δεχτείτε το αγγελούδι σας!!!! Πολλά φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  26. Υπέροχοι οι πίνακες σου Βίκυ!!!!!!. Πολύ τους χάρηκα χθες μαζεμένους. Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ!!! Λυπάμαι πολύ που ήσουν εκεί και δεν γνωριστήκαμε.... γιατί???? Πολλά φιλιά!!!!

      Διαγραφή

  27. Καλή επιτυχία Βίκυ μου, να είσαι καλά και να κάνεις πάντα αυτό που αγαπάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε ένα σχόλιο.... θα με βοηθήσει να γίνω καλύτερη!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...