Η έκφραση είναι - μόνη αυτή - για έναν καλλιτέχνη ο υπέρτατος και μοναδικός τρόπος ζωής.
Ζούμε γιατί εκφραζόμαστε.

"ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ"


Δεν υπάρχει αληθινή ηδονή, εκτός από εκείνη που δίνει η δημιουργικότητα. Είτε φτιάχνει κανείς μολύβια, είτε μπότες, είτε ψωμί, είτε παιδιά. Χωρίς δημιουργία δεν υπάρχει αληθινή ευχαρίστηση.
"ΛΕΩΝ ΤΟΛΣΤΟΙ"

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Χρωματιστά Μολύβια....

Μπήκαν στην ζωή μου πριν από μερικά χρόνια.... τότε που με μεγάλο δισταγμό ξεκίνησα να κάνω μαθήματα ζωγραφικής με την Μαρία .... ούτε που περνούσε από το μυαλό μου ότι θα κατάφερνα να φτιάξω με αυτά πίνακες....

Και όμως όταν τα γνωρίσεις καλά, όταν καταλάβεις ότι πρέπει να τα αγαπάς, αυτά είναι έτοιμα να σου προσφέρουν ατέλειωτες ώρες απόλαυσης.... είναι έτοιμα να τρυπώσουν στα χέρια σου, να σε βγάλουν από τα δύσκολα και να σε οδηγήσουν σε χώρους μαγικούς.... αρκεί να τα φροντίζεις!!!!


Η δασκάλα από την άλλη είναι έτοιμη να σου δείξει τον δρόμο για να ταξιδέψεις στην μαγεία.... είναι εκεί δίπλα σου για να σε διορθώσει, να σου πει μυστικά, να σε επαινέσει, και  να σε εμπιστευτεί...

ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΜΟΛΥΒΙΑ Ζωγραφική με μολύβια ακουαρέλας σε χαρτί pastelmat

.... να σε εμπιστευτεί και να αποφασίσει να σε εκθέσει!!!!

Ω! ναι η Δασκάλα αποφάσισε να μαζέψει τα έργα μας και να μας κάνει την πρώτη μας ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ.....


39 σχόλια:

  1. Τέλειο το έργο σου, Βίκυ μου!!!!! Κοντά στην άξια δασκάλα σου, έχεις φοβερή εξέλιξη στην ζωγραφική! Μπράβο της Μαρίας και για την έκθεση που αποφάσισε να διοργανώσει. Θα χαρούμε πολύ να θαυμάσουμε τις δημιουργίες σας από κοντά!!!!!
    Πολλά φιλάκια και καλή συνέχεια με τα αγαπημένα μολύβια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Marie-Anne σε ευχαριστώ!!!! Η δασκάλα κάνει ότι μπορεί.... αν και εγώ είχα αποφασίσει να ασχοληθώ λίγο περισσότερο, σίγουρα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα!!!! Πολλά φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  2. Aνυπομονώ να θαυμάσω τις υπέροχες δημιουργίες με τα χρωματιστά μολύβια !!!Το έργο σου πραγματικά με εντυπωσίασε , τόσο "ζωντανό" τόσο τέλειο !!! Τα αγάπησες το μολύβια και σ αγαπήσανε τρελά κι αυτά.......καλή συνέχεια και καλή εβδομάδα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλαυδία μου με ότι και αν ασχολούμαι το αγαπώ.... αλλιώς δημιουργία σωστή δεν βγαίνει!!!! Τα μολύβια τα αγαπώ λίγο περισσότερο.... αλλά ασχολούμαι λιγότερο από όσο θα έπρεπε μαζί τους!!!! Πολλά φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  3. Υπέροχο το έργο σου Βίκυ! Δεν τολμώ να πω τίποτ 'αλλο...τι να πω άλλωστε σε κάποιον που ξέρει να ζωγραφίζει; Θα ήθελα πάρα πολύ να μπορέσω να δω αυτή την έκθεση κι εσας όλες, από κοντά! Θα γίνω πράσινη απ' τη ζήλια μου, το γνωρίζω αλλά το αποδέχομαι. Βικάκι μου, για μένα η ζωγραφική είναι ένα θαύμα και οι ζωγράφοι, αγαπημένοι του Θεού σα τους ποιητές και τους τραγουδοποιούς. Εύχομαι μόνο να καταφέρω να έρθω Αθήνα τότε που πρέπει....... σταυρώνω τα δάχτυλα! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγγελική μου δεν είναι και τόσο δύσκολο όσο νομίζεις να μάθεις να ζωγραφίζεις..... τον σωστό δάσκαλο αν έχεις σίγουρα θα τα καταφέρεις!!!! Θα χαρώ να καταφέρεις να έρθεις στην έκθεση για να σε γνωρίσω και από κοντά.... μόνο πες μας την ημέρα για να είμαι εκεί!!!! Πολλά φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  4. Πραγματικά τα μολύβια με τις οδηγίες της δασκάλας κάνουν θαύματα. Καλή επιτυχία στην έκθεση των μαθητριών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έπρεπε να χιονίσει για να εμφανιστείς!!!!! Εύχομαι σύντομα να δούμε και δική σας έκθεση!!!! Φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  5. Άξιες !!!! Και δασκάλα και μαθήτρια !!!!!
    Πολύ επιτυχημένο το έργο σου Βίκυ ..... Μπράβο !!!!!
    Θα χαρώ να τα δω και από κοντά .... !!!!!
    Καλή εβδομάδα και πολλά φιλιά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι!!! Θα σας εκθέσω ανεπανόρθωτα!χαχαχα... Βικούλα χαίρομαι που φτάσαμε ως εδώ, που απολαύσαμε αυτό το ταξίδι και συνεχίζουμε να το απολαμβάνουμε με την ίδια ευχαρίστηση και λαχτάρα, που τα ''μπα'' και τα ''σιγά μη'' έγιναν πίνακες και μπήκαν σε κορνίζες και περισσότερο για την χαρά που παίρνουμε όλοι μέσα απ' αυτό. Καλή μας αντάμωση και καλή μας επιτυχία! Σ'ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι σε ευχαριστώ που είσαι "δασκάλα" μου,
      σε ευχαριστώ που με έμαθες να αγαπώ τα χρωματιστά μολύβια,
      σε ευχαριστώ που με έβαλες σε αυτό το δρόμο...
      σε ευχαριστώ που έχω φτάσει εδώ!!!!

      Διαγραφή
    2. Να εκτεθήτε άπαντες ανεπανόρθωτα.. αγαπημένες μου .. εγω να δουμε πότε θα εκτεθώ....!!!! κανόνισε να κατέβεις και ...Κρήτη ΚΥΡΊΑ ...ΔΑΣΚΑΛΑ .. γιατί ζήλεψα ....εν τάξει;

      Διαγραφή
    3. Που θα πάει το καλοκαίρι θα ξανάρθει και η Δασκάλα θα ξανάρθει στην Κρήτη.... ξύσε τα μολύβια σου και περίμενε!!!!!!!

      Διαγραφή
  7. Kαλη επιτυχια.Παντα να εχεις ορεξη και εμπνευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απαντήσεις
    1. Απλά το παιδεύω λίγο..... δεν είμαι τόσο ταλαντούχα!!!!! Σε ευχαριστώ!!! Πολλά φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  9. Βικούλα μου.. οταν έχεις τέτοια δασκάλα μόνο τέλειες ζωγραφικές δημιουργίες μπορεί να κανεις αγγελους...τα μολιβια σου στον πίνακα ειναι ετοιμα να βγουν απο εκει και να αρχίσουν να ζωγραφιζουν αγάπη μου...να ηξερες ποσο θα ηθελα να έρθω.. !! ομως ειναι ακατορθωτο εως αδυνατο θα περιμενω ομως αναρτησεις με την εκθεση .. εστω και ετσι θα είμαι κοντα σας.. σας ευχωμαι καθε επιτυχία φιλεναδα .....να είσαι καλα και να περνας ακομα καλύτερα... φιλακιααααα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρουλάκι μου σε ευχαριστώ..... το παλεύω το πράγμα!!!! Και εμείς θα σε θέλαμε κοντά μας άλλα ξέρουμε πως αυτό είναι το πολύ δύσκολο..... θα σε έχουμε όμως στην σκέψη μας και στην καρδιά μας να μας συντροφεύεις!!!!! Πολλά πολλά φιλιά!!!!!

      Διαγραφή
  10. Υπέροχο το έργο σου, μου άρεσαν πολύ οι αντιθέσεις των χρωμάτων του! Μπράβο και σε εσένα αλλά και στη δασκάλα σου και σας εύχομαι καλή επιτυχία στην έκθεση!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ όμορφο το έργο σου Βίκυ μου!!!! Καλή επιτυχία στην έκθεση.
    Φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΙ ΟΜΟΡΦΟ ΕΡΓΟ ΒΙΚΥ ΜΟΥ ,,,ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΣΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΑΣΚΑΛΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΝΕΑ ΓΕΜΑΤΑ ΧΡΩΜΑ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗ!!!
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ!! ΦΙΛΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα μονοπάτια των χρωματιστών μολυβιών είναι δύσκολα αλλά συγχρόνως και φανταστικά.... σε γοητεύουν και σε εθίζουν!!!!! Σε ευχαριστώ πολύ!!!! Πολλά φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  13. Πολύ όμορφο το έργο σου Βίκυ....
    καλή επιτυχια στην έκθεση ..καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλέ πόσο πίσω έχω μείνει!
    Κάθε δεύτερη ανάρτηση σχολιάζω,πως το έπαθα αυτό;
    Σόρρυ Βικάκι και θα πάω και στη Δημητρούλα, που αυτή νόμιζα οτι ήταν ακόμα
    Τα μολύβια σου ΜΙΛΑΝΕ και είμαι σίγουρη οτι κρύβεις κι άλλους τέτοιους άσσους στο μανίκι...
    Ανυπομονώ να βρεθούμε φιλενάδα
    Χάρηκα που τα είπαμε,έστω κι αν ήταν στεναχωρα...
    Φιλιά κι απο εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πίσω μένεις Χαρούλα μου γιατί εγώ τρέχω.... τρέχω να τα προλάβω όλα!!! Και εγώ χάρηκα που τα είπαμε..... και τα στενάχωρα είναι μέσα στην ζωή, μάλλον για να μας θυμίζουν ότι υπάρχει και η άλλη της πλευρά!!!! Άσσους στο μανίκι δεν κρύβω.... κάποιο "Περήφανο Άτι" καλπάζει, αλλά πιστεύω πως δεν θα καταφέρει να τερματίσει!!!! Φιλιά πολλά!!!!!

      Διαγραφή
  15. Αυτά τα μολύβια είναι μαγικά.
    Αν είναι και στα κατάλληλα χέρια, ε, τότε κάνουν αριστούργημα.
    Καλή επιτυχία στην έκθεση!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα τα χέρια είναι κατάλληλα.... όταν εκπαιδεύονται από καλό δάσκαλο, αρκεί και αυτά στην συνέχεια να συνεχίζουν την προσπάθεια!!! Εύχομαι σύντομα να δούμε και δική σας έκθεση!!!! Φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  16. Καλημέρα Βίκυ μου!!!!πολύ όμορφο!!!καλή επιτυχία στην έκθεση!!!
    έλα από το σπιτάκι μου!!!!φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Βικυ ολοζωντανο το εργο σου! Με προκαλει να βαλω το χερι και να τραβηξω ενα!
    Πολυ θα ηθελα να δω την εκθεση σας με τα υπεροχα εργα σας! Καλη επιτυχια!!!
    φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου αρέσει.... το πιο απλό πράγμα είναι να δεις την έκθεση από κοντά!!! Έρχεσαι Αθήνα.... να μου δώσεις και την ευκαιρία να σε φιλοξενήσω και εγώ!!!!! Φιλάκια πολλά!!!!

      Διαγραφή
  18. ω!ω!υπεροχα!!!!!και το εργο.....και η εκθεση!!συγχαρητηρια!!!!καλη επιτυχια!!!!καλημερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε ένα σχόλιο.... θα με βοηθήσει να γίνω καλύτερη!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...