Η έκφραση είναι - μόνη αυτή - για έναν καλλιτέχνη ο υπέρτατος και μοναδικός τρόπος ζωής.
Ζούμε γιατί εκφραζόμαστε.

"ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ"


Δεν υπάρχει αληθινή ηδονή, εκτός από εκείνη που δίνει η δημιουργικότητα. Είτε φτιάχνει κανείς μολύβια, είτε μπότες, είτε ψωμί, είτε παιδιά. Χωρίς δημιουργία δεν υπάρχει αληθινή ευχαρίστηση.
"ΛΕΩΝ ΤΟΛΣΤΟΙ"

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

3η Μέρα στην Ναύπακτο!!!!!!

Γειά σας φίλοι μου...

Η μέρα μας εχθές ήταν λίγο διαφορετική.... 
Μια πρόταση της Μπέττης μας,  μας οδήγησε σε ένα τόπο ιερό  για προσκύνημα, και είπα να σας ταξιδέψω και  εσάς και να σας προτείνω αν φτάσετε κάποια στιγμή σε αυτά τα μέρη να επισκεφτείτε την Ιερά Μονή "Παναγιάς Βαρνάκοβας"



Η μονή είναι κτισμένη στο νοτιοδυτικό  άκρο του νομού Φωκίδας πάνω από το Ευπάλιο 30 χιλιόμετρα από την Ναύπακτο σε υψομέτρο 800 μέτρων μέσα σε ένα πυκνό δάσος!!!



Το μοναστήρι της Παναγιάς της Βαρνάκοβας είναι το πέμπτο αρχαιότερο μοναστήρι της χώρας, ένα μόλις χρόνο νεώτερο από το Μεγάλο Μετέωρο. Ιδρύθηκε το 1077 από τον Όσιο Αρσένιο που ασκήτεψε σε μια σπηλιά, κοντά στο μοναστήρι.


Η Μονή γνώρισε τη μεγαλύτερη της ακμή στη δυναστεία των Κομνηνών οι οποίοι και την ενίσχυσαν σημαντικά. 



Στην Μονή δεσπόζει η εικόνα της Παναγίας, η οποία χρονολογείται από κτίσεως του ναού. Η εικόνα έχει εμφανές ράγισμα κατά μήκος του προσώπου της Θεοτόκου, που δημιουργήθηκε στις 15 Αυγούστου 1940 την ώρα του τορπιλισμού της Έλλης στην Τήνο.

Φεύγοντας από την Μονή τραβήξαμε για Πάτρα... το ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ για το οποίο πέρυσι κάναμε το bazaar με τους Κουμπαράδες με Μήνυμα είχε το Πασχαλινό του bazaar και είπαμε να το επισκεφτούμε...


Το απογευματάκι επιστροφή στην Ναύπακτο... καφεδάκι.... άλλη μια επίσκεψη στο Φετιχέ Τζαμί στο οποίο τα πράγματα είχαν λιγοστέψει και οι εισπράξεις μέχρι εκείνη την στιγμή είχαν δώσει χαρά και χαμόλεγα στην ΦΛΟΓΑ!!!!

Η ημέρα σήμερα θα είναι ημέρα αποχωρισμού.... μα και υπόσχεσης πως και για την επόμενη Πρόσκληση Αγάπης και προσφοράς θα κάνουμε ότι μπορούμε!!!!

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που περάσατε από εδώ.... πήρατε μια γεύση από την μαγική ατμόσφαιρα της Ναυπάκτου και να σας ζητήσω συγνώμη που δεν μπόρεσα να απαντήσω στα σχόλια όλων σας!!!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Άσπα για τον αγώνα δρόμου που έκανε για να πετύχει αυτό το bazaar, για την φιλοξενία της, για τις ώρες που εγκατέλειψε τα τέσσερα υπέροχα παιδιά της για να είναι συνεχώς μαζί μας!!!!
Επίσης τις εθελόντριες της ΦΛΟΓΑΣ για όσα έκαναν για εμάς.... και τέλος τους υπέροχους μαθητές της Άσπας  του Α4 τμήματος Γεωπονίας-Τροφίμων & Διατροφής του 1ου ΕΠΑΛ Ναυπάκτου που όλες αυτές τις ημέρες ήταν μαζί μας, και που θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μου!!!!


Καλή μέρα σε όλους και Καλή Κυριακή!!!!!!!







21 σχόλια:

  1. Καλή μου Βίκυ, ξενυχτάς για μας !!!!!!! Η βόλτα σας πρέπει να ήταν πάρα πολύ ωραία, μια και τα μέρη όλα εκεί πάνω είναι φανταστικά !!!!! Μπράβο σε όλους όσους βοήθησαν στο παζάρι και μπράβο και σε σένα για την ενημέρωση !!!! Να είσαι καλά !!!!! Σε φιλώ και καλή ξεκούραση !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βίκη μου ανατρίχιασα όταν διάβασα για την ιστορίας της εικόνας με τη ρωγμή.
    Χαίρομαι πολύ που πήγε καλά το bazaar.
    πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημερούδια!!!
    Βλέπω κι υπέροχες ταξιδιωτικές προτάσεις!!!! Να 'σαι καλά, αγκαλίτσα μου, πάντα τόσο ενεργητική και δοτική!
    Χίλια μπράβο σε όλους σας κι εύχομαι,ανεξάρτητα από το bazaar, ο τελικός απολογισμός για τα πλασματάκια της Φλόγας να 'ναι
    ΥΓΕΙΑΑΑΑΑ, ΧΑΡΑΑΑΑΑ ΚΙ ΕΥΤΥΧΙΑΑΑ !!!!!!!!!!!
    ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βίκυ μου, ευχαριστούμε για την ωραία βόλτα!
    Στο Ευπάλιο είχα πάει πριν από 40 χρόνια (!) δεν θυμάμαι όμως τιποτα για την μονή - μα να μην μας το πεί κανένας??? Κρίμα! Ελπίζω κάποτε να ξαναβρεθώ σ'αυτά τα μέρη!
    Πολύ χαίρομαι για την επιτυχία που είχε το μπαζάρ, νά'στε καλά όσες μπορέσατε να βρεθείτε εκεί και συγχαρητήρια στην 'Ασπα για την διοργάνωσή του.
    Καλή επιστροφή και πολλά φιλιά σε όλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αεικίνητη Βίκυ, κάνεις ανάρτηση ενώ εμείς ακόμη κοιμόμαστε.
    Σε λίγο αναχωρούμε απο τη Ναύπακτο και ήδη με έχει πιάσει νοσταλγία.
    Περάσαμε όμορφα και γεμάτες υπέροχα συναισθήματα θα αρχίσουμε να σχεδιάζουμε για το επόμενο.
    Καλό δρόμο να έχουμε.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κρίμα που δεν ήμουν μαζί σας όμως..κουράστηκα γλυκιά μου έστω και αν δεν σας το είπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πραγματικά αξίζει η επίσκεψη στη μονή!
    Παρακολούθησα τις διαδρομές σας στη Ναύπακτο και πολύ σας χάρηκα!
    Να είστε καλά να προσφέρετε πάντα!
    Φιλιά πολλά και καλή Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα Βίκυ μου!!! Πανέμορφα μέρη μας δείχνεις και σ' ευχρριστο'υμε πολύ!!!
    Χίλια μπράβο σε όλες σας για την επιτυχία του bazaar και μακάρι να μην ξαναχρειαστει, ειδικά για παιδιά να γίνει τέτοια εκδήλωση!! Να είναι όλα γερά και χαρούμενα!!!
    Φιλιά πολλά Κυριακάτικα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. χαιρομαι που το μπαζαρ ειχε επιτυχια και μεσω της αχτιδας εφτασε και η δικη μου προσφορα .Στελα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλη Κυριακή και πάντα χαρές!!!! Με το καλό η επόμενη δράση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είσαι η καλύτερη ανταποκρίτρια. Οι περιγραφές σου είναι πολύ ζωντανές. Ξαναέζησα μέσα από το μπλογκ σου όλα όσα ζήσαμε εκεί. Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και η σκέψη σου μόνο να μας δείξεις εμας τις μακρινές τι βλέπετε.. εκεί επάνω.. και μέσα απο σένα να τα απολαυσουμε και εμείς δείχνει το δόσιμο της ψυχής σου Βικούλα μου.. καλητερη ρεπόρτερ.. δεν θα μπορούσαμε να έχουμε να είσαι καλά μάτια μου και να κάνεις πάντα αυτό που αγαπας.. σε ευχαριστούμε.. πολύ...φιλάκιαααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εμείς κοιμόμαστε και εσύ έκανες όλες αυτές τις αναρτήσεις !!!!!!!!!!!!!
    Σε φιλώ εσένα και την Δήμητρα και σας αγαπώ πολύ
    Καλή εβδομάδα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. συγχαρητηρια για ολα σε ολους σας!
    φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Βίκυ μου χαίρομαι που είχε επιτυχία το μπαζάρ !!!! Συγχαρητήρια σε όλες σας ,να είστε καλά που βοηθήσατε .
    Καλή εβδομάδα >Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Νομίζω πως το ευχαριστώ πηγαίνει από εμάς σε εσένα και σε όλα τα υπέροχα πλάσματα που για μία ακόμη φορά, κάνατε τα πάντα για να επιτευχθεί ο στόχος αγάπης!
    (Όμορφη η βόλτα, Βίκυ μου!)
    Φιλάκια πολλά!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Με τις τόσο κατατοπιστικές αναρτήσεις σου ήταν σα να ήμασταν κι εμείς εκεί!
    Πολλά συγχαρητήρια και καλή ξεκούραση τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γειά σου Βίκυ μου !! Συμφωνώ με τη φίλτατη Έυα απο πάνω, τόσο κατατοπιστικές και ταξιδιάρικες οι αναρτήσεις σας..ήμουνα και στης Αχτίδας πρίν...που είναι σά´να ήμασταν κι εμείς εκεί !!! Υπέροχη είναι η Νάυπακτος και η Έκθεση πολύ όμορφη και γεμάτη απο καλή ενέργεια....και φυσικά υπέροχες δημιουργίες !!!!
    Πολύ χάρηκα και τις βόλτες σας και τις όμορφες συνάξεις σας !!!
    Μπράβο σας και καλή συνέχεια για τις μελλοντικές δράσεις !!! Είσαστε όλες υπέροχες !!! Να είστε και να περνάτε όλες καλά !!!
    Πολλά φιλάκια Βίκυ μου, θα τα πούμε !!!! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συγχαρητηρια Βικυ για την τοσο υπεροχη γιορτη αγαπης στη Ναυπακτο ενα μπραβο σε ολες σας.Ευχομαι απο καρδιας επιτυχιες και στις επομενες .Σας στειλαμε και μεις απο Κοζανη καλο απογευμα φιλακια!!!!!!!!!!!!



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ευχαριστούμε Βίκυ για τις όμορφες περιγραφές και φωτογραφίες από την εκδήλωση, τα απολαύσαμε όλα με τα δικά σου μάτια, ο χώρος μαγικός, οι άνθρωποι γεμάτοι ενέργεια και χαμόγελα, η ΄Ασπα και τα παιδιά της τάξης της αξιαγάπητοι και αξιέπαινοι όπως όλοι μα όλοι όσοι βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτό το παζάρι αγάπης για τη Φλόγα !!!
    Οι βόλτες σας, τα φαγοπότια και οι παρουσίες σας σ΄αυτό το εξαίσιο παζάρι μας έκαναν να χαρούμε σαν να ήμασταν κι εμείς εκεί !!!! Πάντα τέτοια !!!! Ετοιμες για την επόμενη Δράση στην Κοζάνη !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε ένα σχόλιο.... θα με βοηθήσει να γίνω καλύτερη!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...