Η έκφραση είναι - μόνη αυτή - για έναν καλλιτέχνη ο υπέρτατος και μοναδικός τρόπος ζωής.
Ζούμε γιατί εκφραζόμαστε.

"ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ"


Δεν υπάρχει αληθινή ηδονή, εκτός από εκείνη που δίνει η δημιουργικότητα. Είτε φτιάχνει κανείς μολύβια, είτε μπότες, είτε ψωμί, είτε παιδιά. Χωρίς δημιουργία δεν υπάρχει αληθινή ευχαρίστηση.
"ΛΕΩΝ ΤΟΛΣΤΟΙ"

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Τα Γενέθλια.... Τα Ανταμώματα και οι Περιηγήσεις στην Μακεδονία!!!!!!!!

Αγαπημένη μου γειτονιά Καλησπέρα!!!!

Ύστερα από αρκετές μέρες απουσίες να μαι και πάλι εδώ... όχι δεν ήρθα για να σας δείξω αυτά που έφτιαξα στις διακοπές μου, μα για να σας πω πως τα πέρασα!!!

Προορισμός μου αυτή την φορά η Μακεδονία, και πρώτος σταθμός η Θεσσαλονίκη!!!! Βλέπετε δεν μπορούσα να μην την επισκεφτώ αφού σε αυτήν ζουν φίλοι αγαπημένοι τους οποίους ήθελα να συναντήσω!!!!!!!
Η τούρτα Μαύρος Πειρασμός που η  Ioanna Manassi καθημερινά ανέβαζε στο facebook έκαναν εμένα και την Δήμητρα να θελήσουμε να γιορτάσουμε τα γενέθλια των 31 χρόνων της, στο Marche Bistro ανάμεσα σε ανθρώπους που πια θεωρούμε δικούς μας και που όπως λέει και η Αχτίδα κοντεύουν να μας κάνουν Θεσσαλονικιές!!!!


Η γλυκιά Ιωάννα μας είχε φτιάξει την φανταστική της τούρτα....


και η Δήμητρα τρισευτυχισμένη έσβησε το κεράκι της...





Κορίτσια πραγματικά για άλλη μια φορά σας ευχαριστώ για την αγάπη σας και για την φιλία σας!!!!

Για την τούρτα τι σχόλιο να σας κάνω..... σκέτη ΚΟΛΑΣΗ και πραγματικά αν βρεθείτε στην Θεσσαλονίκη ή αν ζήτε σε αυτήν περάστε από το Bistro της Ιωάννας να την δοκιμάσετε (όχι βέβαια ότι τα άλλα της γλυκά υστερούν σε γεύση)!!!!!!!

Με την Μαρία και την Γιούλα η παρέα συνεχίστηκε και για τις επόμενες μέρες.... με γερά φαγοπότια.... με βραδυνές περιπολίες...







μα και με εκδρομούλες!!!!!


Με καταρρακτώδη βροχή, αλλά με πολύ κέφι ξεκινάμε....

Στον δρόμο μας συναντάμε  το Λιοντάρι της Αμφίπολης....

Δίπλα στην παλιά γέφυρα του ποταμού Στρυμόνα 

και πάνω στην επαρχιακή οδό Αμφίπολης - Σερραϊκής Ακτής βρίσκεται σήμερα το τεράστιο μαρμάρινο λιοντάρι. 



Η ιστορία αρχίζει έναν αιώνα πριν, στην περίοδο των Βαλκανικών Πολέμων, όταν Έλληνες στρατιώτες κατασκευάζοντας μια γέφυρα στον Στρυμόνα θα εντοπίσουν και θα ανασύρουν μαρμάρινα αρχιτεκτονικά μέλη. Λίγα χρόνια αργότερα, τον Αύγουστο του 1916, Άγγλοι αυτή τη φορά στρατιώτες που κατασκευάζουν οχυρωματικά έργα θα βρουν τα κομμάτια που έλειπαν: τα μαρμάρινα τμήματα ενός υπερφυσικού μεγέθους γλυπτού που είναι σαφές ότι πρόκειται για λιοντάρι. Αρχαιόφιλοι(!) όντες, επιχειρούν να τα μεταφέρουν στη θάλασσα για να τα στείλουν με πλοίο στην Αγγλία, αλλά οι Βούλγαροι έχουν άλλη γνώμη, καθώς έχοντας καταλάβει το Παγγαίο αρχίζουν να τους βομβαρδίζουν. Ο Λέων και το βάθρο του θα συγκολληθούν το 1936. 

Αρκετά πιο κάτω και με τον καιρό να έχει τα νεύρα του φτάνουμε στο Σπήλαιο της Αλιστράτης


ευτυχώς λίγο αργότερα του πέρασαν τα νευράκια.....




  Το σπήλαιο  είναι ένα από τα μεγαλύτερα σπήλαια της Ευρώπης
Ο πλούσιος διάκοσμος του περιλαμβάνει, εκτός από τεράστιους σταλακτίτες και σταλαγμίτες και  σπάνιους εκκεντρίτες. 


Οι εκκεντρίτες  είναι σπάνιοι σχηματισμοί που δημιουργούνται «αψηφώντας» τους νόμους της βαρύτητας και ακολουθώντας ακανόνιστες πορείες. Κύριο χαρακτηριστικό του εν λόγω σπηλαίου - που το κάνει και μοναδικό στον ελληνικό χώρο - η πολύ μεγάλη ποικιλία εκκεντριτών. 
Η φωτογράφιση απαγορευόταν.... κατάφερα όμως -στην ζούλα- να βγάλω μερικές φωτογραφίες....














Το Φαράγγι του Αγγίτη δεν καταφέρνουμε να το δούμε μια και το μικρό τρενάκι που κάνει την ξενάγηση δεν λειτουργούσε..... και έτσι ξεκινάμε για να πιούμε ένα καφέ στην Δράμα!!!







Δεν υπάρχουν λόγια για να ευχαριστήσω την Μαρία και τον Κυριάκο, την Γιούλα και τον Βαγγέλη, την Αχτίδα και τον Δημήτρη, την Μάγδα και φυσικά την Ιωάννα... για την αγάπη τους, για την φιλοξενία τους και για όλα όσα έκαναν για μένα και την Δήμητρα!!!!




Όμως οι μέρες περνούν γρήγορα και εγώ έπρεπε να αφήσω την όμορφη παρέα των φίλων της Θεσσαλονίκης και να συνεχίσω με ένα άλλο καλό παρεάκι την εκδρομή μου σε άλλα όμορφα μέρη της Μακεδονίας μας!!!!

Τόπος συνάντησης η Μονή της Παναγίας Σουμελά, μέχρι την οποία με συνόδεψαν ο Βαγγέλης με την Γιούλα!!!!

Κοντά στο χωριό Καστανιά, 


στις πλαγιές του Βερμίου, ορθώνεται μεγαλόπρεπα η Μονή της Παναγίας Σουμελά, 


η οποία κτίστηκε από τους πρόσφυγες του Πόντου το 1951 σε ανάμνηση της ομώνυμης ιστορικής Μονής της Τραπεζούντας του Πόντου. 





Η Μακεδονία όμως επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις για τον επισκέπτη που έχει διάθεση και χρόνο να την εξερευνήσει!!!!  
Τα επιβλητικά βουνά της εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη και μοιάζουν με πίνακες φτιαγμένοι από τους καλύτερους ζωγράφους!!!! Τα έλατα, οι Βελανιδιές, οι Φλαμουριές, τα Πλατάνια, οι Καστανιές και το άφθονο νερό που τρέχει παντού συνυπάρχουν σε μια σπάνια συμφωνία ήχων και χρωμάτων!!!!!!


Ένας επίγειος παράδεισος είναι το Άλσος του Αγίου Νικολάου στην Νάουσα, μοναδικό στην Ελλάδα υπεραιωνόβιο άλσος πλατάνων!!!





Τα Λουτρά Πόζαρ βρίσκονται στους πρόποδες του όρους Καιμακτσαλάν (όρος Βόρα) λίγα μόνο χιλιόμετρα από το Ελληνοσκοπιανά σύνορα. Η περιοχή είναι χτισμένη στις όχθες ενός θερμοπόταμου που αναβλύζει εδώ και χιλιάδες χρόνια από το βουνό!!!!





Στους πρόποδες του Καϊμακτσαλάν, ακριβώς πάνω από την λίμνη Βεγορίτιδα...


και ανάμεσα σε δασωμένες εκτάσεις απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς 



βρίσκεται ένας από τους πλέον όμορφους χειμερινούς προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας, ο Παλαιός Άγιος Αθανάσιος.





Περνώντας πόλεις και χωριά μέσα σε μια ονειρεμένη φύση (και ευτυχώς με έναν υπέροχο καιρό) φτάσαμε σε μια από τις ρομαντικότερες πόλεις της Ελλάδας, την Καστοριά. Νομίζω πως είναι μια πόλη που δεν πρέπει να την βαριέσαι ποτέ... η γραφική λίμνη, η παλιά πόλη με τα καλντερίμια και τα αρχοντικά των γουναράδων, το ιστορικό βάρος των πολύτιμων βυζαντινών μνημείων της κάνουν την Μακεδονίτικη αυτή πόλη μοναδική.









Ο Ναός της Παναγίας της Μαυριώτισσας




Δισπηλιό - προϊστορικός οικισμός
στα νότια της λίμνης της Καστοριάς




Από την Καστοριά αρχίσαμε να παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής, όμως το θαύμα της φύσης συνεχίζεται....
Επόμενος σταθμός αυτού του ταξιδιού η πόλη των νερών και των γεφυρών την Έδεσσα....
Παντού σε αυτήν την πόλη ακούς τον ήχο του νερού.... πάνω από 100 γέφυρες υπάρχουν μέσα στην πόλη και 11 καταρράκτες από τους οποίους μόνο δύο είναι ορατοί. Ο βράχος της πόλης είναι φτιαγμένος από πουρόπετρα και έχει φτιαχτεί από το ίδιο το νερό!!!






Τελευταίος σταθμός σε αυτή την εκδρομή τα Αμπελάκια της Λάρισας που είναι χτισμένα στις πλαγιές του όρους Όσσα στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών. 


Το χωρίο φημίζεται για τα σπουδαία αρχοντικά του καθώς γνώρισε πολύ μεγάλη οικονομική ανάπτυξη κατά το παρελθόν, χάρη στην επεξεργασία και την βαφή νημάτων με κόκκινο χρώμα που παρήγαγαν από την επεξεργασία του φυτού ριζάρι.

Κυρίως όμως η Ιστορική Κοινότητα είναι γνωστή για την «Κοινή Συντροφιά», μια εμποροβιοτεχνική συσσωμάτωση που θεωρείται η πρώτη του είδους στην Ευρώπη αλλά και στον κόσμο και από τους περισσότερους ιστορικούς χαρακτηρίζεται ως ο πρώτος συνεταιρισμός κεφαλαίου και εργασίας.









Κάπου εδώ όμως αυτό το υπέροχο ταξίδι έφτασε στο τέλος του.... αφήσαμε τον επίγειο παράδεισο της Μακεδονικής γης και επιστρέψαμε με φορτωμένες μπαταριές, ελπίζοντας σε μια καινούργια απόδραση!!!!! 
Ελπίζω να το απολαύσατε  και εσείς αυτό το ταξίδι και θα σας έλεγα αν μπορέσετε να το πραγματοποιήσετε!!!!!!! 
Καλό βράδυ σε όλους σας!!!!!!!!

80 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφες οι φωτος σου και το ταξίδι σου.
    Μας ταξίδεψες.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να ζήσει η Δημητρούλα!..και να είναι χαρούμενη!...
    Ποδηλάτισσά μου να την χαίρεστε την κόρη σας!...μα τι ταξίδι ήτανε αυτό;...κεντρική Μακεδονία..ανατολική...δυτική...μέχρι και Θεσσαλία φτάσατε!..Μπράβο σας!!!...πολύ καλά κάνατε!...να είστε γερές και να το ξανακάνετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρυσούλα μου σε ευχαριστώ για τις ευχές σου!!!! Πραγματικά ήταν ένα μεγάλο αλλά υπέροχο ταξίδι στην υπέροχη Μακεδονία!!!! Πολλά φιλιά!!!!!

      Διαγραφή
  3. Eυχομαι για τη Δήμητρα κάθε ΚΑΛΟ Βίκυ μου, κι εσύ δίπλα της δυνατή να της κρατάς το χέρι και να την οδηγείς σ ε δρομους φωτεινούς, γεμάτους χρώμα και συναίσθημα, όπως τούτο το ταξίδι!
    Φιλάκια πολλά και στις δυό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρούλα μου σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!!! Πολλά φιλιά και από τις δυο μας!!!!

      Διαγραφή
  4. Επειδή στο blog της Σμαραγδένιας μας, είδα κάτι υποψηφιότητες για Υπουργεία, το Τουρισμού να πάρεις εσύ!!!
    Τόσες ξεναγήσεις, μην πάνε χαμένες!!!
    ;-)
    Στη Δημητρούλα εύχομαι υγεία, χαμόγελο και όόό,τι άλλο λαχταράει η ψυχούλα της!!!
    Φιλάκια πολλά-πολλά!!!
    Καλό βράδυ, κορίτσι μου!!!
    Πάντα να περνάτε όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑΙ ΝΑΙ, ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ!!!!
      ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΒΙΚΥ!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Άμα θέλετε να τα πάμε καλά εγώ (που κοντεύω να γίνω ιπτάμενος Ολλανδός) θα πάρω δύο υπουργεία... Συγκοινωνιών και τουρισμού!!!!
      Γιάννα μου σε ευχαριστώ για τις ευχές!!!!

      Διαγραφή
    3. συνφωνώ και επ αξανω ..κλαπ..κλάπ.. Βικυ μου.. δύο Υπουργεια.. σου πρέπουνε... με την αξία σου τα παραλαμβάνεις....!!!!.τόσες ξεναγήσεις μας κάνεις.. να μην πανε τζάμπα..!!! το επομενο ταξιδι .. προς νότο έτσι;;; χι.χιχ.

      Διαγραφή
  5. ΝΑ ΖΗΣΕΙ Η ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ ΜΑΣ!!!!
    ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΡΘΕΤΕ!!!!
    ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ!!!!!
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!!!
    ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρενάκι μου σε ευχαριστώ για τις ευχές!!!! Το ότι θα ξανάρθουμε είναι βέβαιο... φυσικά θα πλοηγηθείτε εσείς.... εκείνο που πρέπει τώρα να φροντίσεις είναι να οργανώσεις συνέδριο!!!!!!!! χα!:χα!χα! Πολλά φιλιά!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ!!!
      ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!
      ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟΣ!!!!
      ΦΙΛΙΑ!!!

      Διαγραφή
  6. ίχε γενέθλια η Δημητρούλα;;; Να την χαίρεσαι Βικούλα μου!!! Καλά για την Θεσσαλονίκη και το πως πέρασες δεν έχω αμφιβολία... καμία. Την υπόλοιπη εκδρομή, εκτός της Καστοριάς, την έχω κάνει ακριβώς τέτοια εποχή και ήταν εκπληκτικά! Ο Αγ. Νικόλας όνειρο! Και όπως βλέπω στον Άγ. Αθανάσιο φάγαμε στην ίδια ταβέρνα...χαχα...γιατί τέτοια εποχή δεν είναι και πολλές ανοιχτές ε; χαχα... Άντε μας λείψατε... θα τα πούμε Παρασκευή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΥΡΙΑ ΚΥΡΙΑ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΕΡΘΕΤΕ;
      ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΒΑΝΤΖΑ ΝΑ ΠΕΤΑΧΤΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΟΜΟΤΙΝΗ!!!!!!!
      ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΤΗ ΧΑΡΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!!!
      Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Καλέ ακόμα δεν γύρισες που ετοιμάζεσαι να πας πάλι???? εμένα λέει σουρτούκο η κυρία... δεν έχει δει τα δικά σου κατορθώματα!!!!!

      Διαγραφή
    3. Μαράκι μου σε ευχαριστώ για τις ευχές!!!! Πραγματικά σε αυτή την εκδρομή τα πάντα ήταν όνειρο!!!! Πολλά φιλιά!!!!

      Διαγραφή
    4. Κομοτηνή άκουσα... Κομοτηνή διάβασα ... θα σας γελάσω τα κεραμίδια με την ήπια επικλινή θέση σας περιμένουν ......

      Διαγραφή
  7. Συμφωνω με την syros2js με το υπουργειο τουρισμου!
    Χαιρομαι Βικυ μου που ευχαριστηθηκατε το ταξιδι σας!! ολα να πανε καλα και να μας ξαναρθετε συντομα!
    Οι φωτογραφιες βγηκαν μια χαρα και η ξεναγηση σου τελεια!!!
    καλο βραδυ! φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα!χα!χα! Τελικά πλάκα στην πλάκα κάναμε κυβέρνηση.... εσύ Υπουργός Μεταφορών!!!!!!!! Ότι θα ξανάρθουμε είναι σίγουρο... εξάλλου όπως είπε και η Αχτίδα κοντεύουμε να γίνουμε Σαλονικιές!!!!! Πολλά πολλά φιλιά και για άλλη μια φορά ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα κάνατε και αυτήν την φορά για μένα!!!!!

      Διαγραφή
    2. Ναι η Μαρία υπουργός μεταφορων... ποια υπουργεία λειπουν ακομα..χι.χιχ.. οπου νά ναι θα την κανουμε την κυβέρνηση Βικυ μου.. χι.χιχ. γιατί δεν βλέπω να έχουμε.. ..

      Διαγραφή
  8. Πραγματικά το απόλαυσα το ταξίδι σας κι ας ήταν και απ την οθόνη !!
    Οι φωτογραφίες σου και οι περιγραφές σου είναι αρκετά κατατοπιστικές και
    η παρέα τόσο όμορφη, που είναι σαν να ήμασταν κι εμείς μαζί σας !!!
    Χρόνια πολλά για τη Δήμητρα, να τα εκατοστήσει και πάντα να είναι τόσο
    ευχάριστη η μέρα των γενεθλίων της !!!!
    Καλό βράδυ και πάντα ν ανταμώνετε και να περνάτε όμορφα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και πραγματικά χαίρομαι που μπορώ και σας ταξιδεύω!!! Φιλάκια!!!!

      Διαγραφή
  9. Mε το καλό να ξαναπάς και πάντα τέτοιες εκδρομές να κρύβει η ζωή σου και τέτοια ανταμώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Β΄τκυ μου πόσο χαίρομαι για το όμορφο οδοιπορικό σας , για τις συναντήσεις σας !!
    Χρόνια πολλά στη Δήμητρα , της εύχομαι να είναι η ζωή της γεμάτη από όλα τα χρώματα και τις γεύσεις του ταξιδιού σας.
    Θα συμφωνήσω με την Γιάννα , το υπουργείο Τουρισμού και Συγκοινωνιών το κερδίζεις επάξια !!! Ο Νοέμβρης έρχεται και ονειρεύομαι τα ανταμώματά μας
    Φιλιά πολλά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλη μου σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!!!! Χαίρομαι που μπορώ και σας ταξιδεύω και πραγματικά και εγώ περιμένω το αντάμωμα του Νοέμβρη!!!

      Διαγραφή
  11. Ανάρτηση ......μαμούθ αλλά και εκδρομή μαμούθ.
    Να χαίρεσαι την Δήμητρα, να τα εκατοστήσει με υγεία.
    Να είσαι καλά και να μας ταξιδεύεις.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωσώκα μου ανάλογα με το ταξίδι και η ανάρτηση!!!! χα!χα!χα! Σε ευχαριστώ γισ τις ευχές!!!! Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  12. Καλά βρε ποδηλάτισσα ενημέρωνε και το κοινό πότε και πούΗσασταν Δράμα θα ερχόμουν πάραυτα - μου είναι προσφιλής προορισμός...-με ένα τηλεφώνημα και να'μαι... Λείπεις και σπάει η αλυσίδα .Ανάρτηση και μετά ταξίδι, νέα ανάρτηση νέο ταξίδι κ.ο.κ. Φιλάκια μεταμεσονύκτια βροχερά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφάκι μου γλυκό και αγαπημένο λες να ήξερα και εγώ ότι θα φτάσω μέχρι την Δράμα???? την επόμενη φορά όμως θα κανονίσουμε με τα κορίτσια να έρθουμε Κομοτηνή!!!! Πολλά πολλά φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  13. Υπέροχο ταξίδι υπέροχες αντάμωσες υπέροχα γενέθλια
    υπεροχη τούρτα(συγγνώμη αλλα δεν μπορώ να την αγνοήσω!ΧΑ!ΧΑ!)Υπεροχη Ελλάδα με τους υπέροχους Ανθρώπους της!Πολλά από όσα μας έβαλες τα επισκεφθήκαμε πριν από 3 χρονια γνωρίζοντας και τους αγαπημένους μας Δημήτρη και Γεωργία φίλους καρδιας τώρα πια!!! Πάντα τέτοια πολλές ευχές στη Δήμητρα σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό έλειπε να αγνοούσες την τούρτα!!!! δεν μπορείς να φανταστείς πόσο υπέροχη ήταν!!!!!!!! Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου στην Δήμητρα!!!! Με την αγαπημένη όλων μας Αχτίδα πάντα μιλάμε για σας!!!! Να έχεις μια όμορφη μέρα!!! φιλιά!!!

      Διαγραφή
  14. Χαρήκαμε πολύ που σας είχαμε κοντά μας. Χαρήκαμε που περάσατε καλά σε όλο το ταξίδι. Ας ζηλέψει λίγο και η Χριστοδούλου που μας άφησε και έφυγε. Βέβαια και αυτή πέρασε καλά εκεί που πήγε. Φιλάκια πολλά και να είστε καλά. Θα τα πούμε το Νοέμβρη από κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η χαρά Γιούλα μου ήταν όλη δική μας.... για άλλη μια φορά περάσαμε υπέροχα κοντά σας!!!!! Ελπίζω και εσείς να ευχαριστηθείτε και να περάσετε όμορφα όταν θα έρθετε κοντά μας!!! Η υπόλοιπη εκδρομή μας πολύ όμορφη αλλά και πολύ κουραστική!!!!!!! Όσο για την Χριστοδούλου.... ένα είναι σίγουρο μας έλλειπε!!!!!!!!!! Πολλά πολλά φιλιά!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  15. Τί όμορφο ταξίδι μας πήγες Βίκυ μου!!!!!!!!! Μόνο την Θεσσαλονίκη και την Έδεσσα γνωρίζω, όλα τα άλλα μέρη φαίνονται πανέμορφα!!!
    Χρόνια πολλά και καλά στην Δημητρούλα! Καλά να περνάτε όπου πηγαίνετε.
    Σας φιλώ και τις δύο++++++++

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Μαριαννάκι μου για τις ευχές σου!!!!!! Πραγματικά περάσαμε τέλεια... η Μακεδονία είναι μαγική!!!! Πολλά φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  16. Υπέροχη ξενάγηση Βίκυ μου!
    Μας άναψες τα αίματα, ίσως να τα καταφέρουμε και εμείς
    κάποια στιγμή
    να ανηφορίσουμε.....
    Χρόνια Πολλά στην Δήμητρα, φιλιά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύχομαι και ελπίζω να τα καταφέρετε να κάνετε αυτό το ταξίδι.... είναι μαγικό!!! Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!!!!

      Διαγραφή
  17. ετσι, να καλοπερνατε φιλη μου!
    χαιρομαι να σας βλεπω τοσο ευτυχισμενες μεσα απο τις φωτο!
    χρονια πολλα επισης και στην εορταζομενη! να τα εκατοστισει!
    να ειστε ολοι καλα! φιλακια πολλα! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαστε ευτυχισμένες γιατί πια είμαστε φίλες καρδιάς που δεν βλέπουν την ώρα να ξαναβρεθούν.......... ελπίζω κάποια στιγμή αυτή η παρέα να μεγαλώσει αρκετά!!!! Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου:!!!! Φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  18. Α, καλά, μπαίνω και ξαναμπαίνω και καταλαβαίνω πόσο... χάλια περάσατε! Μα καλά όλα τα είχε η εκδρομή: και φίλες από τη μεγάλη μας παρέα, και αμέτρητες φυσικές ομορφιές και εργα ανθρωπων ξεχωριστά και γενέθλια!
    Μπράβο σας, πάντα έτσι να περνάτε!!
    Φιλιά πολλά από τα νότια, πολύχρονη η Δήμητρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Νίκη μου χάλια περάσαμε... χάλια!!!! χα!χα!χα! ελπίζω και εμείς να καταφέρουμε να βρεθούμε σύντομα!!!! Σε ευχαριστώ για τις ευχές!!!! Πολλά φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  19. Χρόνια πολλα κ καλα στη δημητρουλα. Τι να πρωτοσχολιάσω..... Φαίνεται οτι περάσατε πολυ όμορφα. Να είστε καλα να το επαναλαβετε. Οι φωτογραφίες ειναι πολυ καλές μας ταξίδεψαν νοερά στα μέρη που βρεθηκατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοριτσάκι μου σε ευχαριστώ για τις ευχές σου!!!! Το ταξίδι σου εύχομαι κάποια στιγμή να το πραγματοποιήσεις... πραγματικά ήταν μαγικό!!!! Πολλά φιλιά καλημέρας!!!!!

      Διαγραφή
  20. Τι υπέροχη ξενάγηση είναι αυτή! Ταξίδεψα μαζί σας και γνώρισα σχεδόν όλη την Β. Ελλάδα.
    Χρόνια πολλά στην Δήμητρα και πάντα να γιορτάζεται ξεχωριστά κάθε γιορτή.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι υπέροχα τα ταξίδια Ελένη μου έστω και μόνο με τον νου.... Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου!!!! Φιλία!!!

      Διαγραφή
  21. Καλημ'ερα. Πολύ όμορφα όλα...μου αρέσουν οι παραδοσιακοί τόποι και τα αρχοντικά και ότι θυμίζει παλιές εποχές.... Ολες οι φωτος μου άρεσαν...μα τι όμορφη που ειναι η Ελλάδα μας!! Θεσσαλονίκη και Εδεσσα έχω έρθει...Ευχαριστούμε για το όμορφο ταξίδι..το απόλαυσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Δελφινάκι μου που μπορώ και σε ταξιδεύω!!!! Φιλούθκια!!!!

      Διαγραφή
  22. Πω πω... μα εσείς τα γυρίσατε όλα, δεν αφήσατε τίποτα, όχι αστεία!!!!
    Πάντα να περνάτε έτσι όμορφα...
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα γυρίσαμε όλα Έλλη μου δεν θα πει τίποτα!!!!! Πολλά φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  23. Μας ανάβεις τα αίματα με την υπέροχη ξενάγησή σου!!!Να περνάτε πάντα τόσο όμορφα!!!Χρόνια πολλά στη Δήμητρα!!!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!!!! Εγώ σας ανάβω τα αίματα... εσείς ξεκινήστε για κανένα ταξιδάκι, άντε ελάτε και προς τα εδώ να σας γνωρίσουμε!!!!! Φιλάκια Πολλά!!!!

      Διαγραφή
  24. Βρε "γυρίστρω" θα καθίσεις σε ένα τόπο καμιά φορά;;;;; χαχαχαχα. Χαίρομαι που περάσατε καλά, υπέροχη η ξενάγηση και οι φωτογραφίες. Να χαιρόμαστε τη Δημητρούλα μας, φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννούλα μου σε ευχαριστώ για τις ευχές!!!!! Όσο για το " γυρίστρο"..... και λίγα λες!!!! πολλά φιλάκια & ευχές για όμορφη Κυριακή!!!!

      Διαγραφή
  25. Πολύχρονη, γερή, χαρούμενη κι ευτυχισμένη η Δήμητρα!
    Καταπληκτικές εικόνες, υπέροχη ξενάγηση!

    Πολλά πολλά φιλάκια, καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ για τις ευχές καλή μου!!!!! Οι εικόνες όμορφες αλλά τίποτα μπροστά στο μεγαλείο της φύσης που συναντήσαμε!!!! Πολλά φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  26. Αχ!!! πως να θυμαμαι τι εγραψα η γυναικα;; και ήταν ολοκληρο κατεβατό...θα δείρω τον Σμαραγδάκη..με απασχολέί απο τα καθήκοντα μου..σνιφφφ,, Βικακι μου..
    απο οτι ειδα και εσεις στον βορρά δεν πήγατε πίσω στις αγκαλιες .. και τις γιορτές...να τα εκατοστήσει η Δημητρούλα μας και να έχει οτι ποθεί στην ζωή της.. το κοριτακι σου.. αν γινότανε να γίνω δύο κομματια θα ήθελα να βρισκόμουν μαζί σας..εκεί με εσένα.. την Μαρία .. την Αχτίδα.. την Γιούλα..και ολες όσς ήτανε και εκεί .... αλλα και εμεις περασαμε υπεροχα με την Ρενα.. .. τα διαβασατε... ζήλεψα ομως πολύ με το οδοιπορικό σας.. στην ομορφη Μακεδονία μας..τρελαίνομαι για ταξίδια..η ξενάγηση σου βήμα βημα.. .. σαν να είμασταν μαζί ήτανε..... αυτό το λιονταρι τι μου θύμησε!!!!!! εχουμε βγαλει φωτογραφίες οταν τα παιδια μας ηταν μικρα και καναμε ενα ταξίδι .. προς τα εκεί..!!! τελικα η πατρίδα μας είναι πανέμορφη .. δεν συνφωνείς;; δεν ξερω τι να πρωτοθαυμασω.. απο τις φωτό σου..σε ευχαριστούμε πολύ... κορίτσι μου...δικαιωματικα... σου ανήκει το υπουργείο τουρισμού..!!!!!χι.χι. φιλακια πολλα πολλα από το Ηράκλειο τώρα πιά..!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πούλα μου σε ευχαριστώ για τις ευχές σου!!!! Εσύ ζήλεψες την παρέα της Θεσσαλονίκης και εμείς της Κρήτης!!!!! γιαυτό όπως λέει και η Κυρία Πρόεδρος μια πανελλήνια συνάντηση θα μας σώσει......
      Το υπουργείο θα το πάρω ..... έτοιμα λαού τι να κάνουμε!!!!!!! Πολλά φιλάκια και κοίτα δώσε και μερικά του σμαραγδένιου!!!!!!

      Διαγραφή
  27. Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένα στην Δημητρα. Ψηφίζω δαγκωτο για υπουργείο...τουρισμου. Τέτοιο οδοιπορικό στη Μακεδονία ουτε εγώ που μένω Θεσσαλονικη δεν έχω κάνει. Νάστε γερές και να γυρίσετε όλη την Ελλάδα (κι ας ζηλευω εγώ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βίκη μου σε ευχαριστώ για τις ευχές σου!!!! Τα οδοιπορικά αγάπη μου δεν γίνονται εύκολα.... έχουν κούραση πολύ!!! Εγώ πάντως αν έμενα Θεσσαλονίκη κάθε μέρα θα ήμουν και σε διαφορετικό μέρος η Μακεδονία είναι πανέμορφη!!!!!

      Διαγραφή
  28. Βρε πουλάκι μου..πότε πρόλαβες και τα είδες όλα αυτάαααααα!Θα με κάνεις να σε βάλω στο βιβλίο Γκίνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόλαβα Αχτιδούλα μου αλλά Κ@λ@ δεν έβαλα κάτω.... φυσικά γύρισα στην Αθήνα πτώμα, αλλά φορτωμένη με πανέμορφες εικόνες!!!! Φιλάκια πολλά!!!!

      Διαγραφή
  29. Να τα χιλιάσει η Δημητρούλα!! Να'ναι πάντα γερή, δυνατή και χαρούμενη! Οσο για την ομορφη εκδρομή , τι να πω !!! Πάντα τέτοιες εξορμήσεις, μακρινές ή μη!!! Πάντα με όμορφες παρέες!! Πάντα σε πανέμορφα μέρη!! Πάντα με εντυπωσιακές εικόνες!!
    Φιλάκια και καλή Κυριακή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πεπίτα μου σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!!!! Μακάρι όλοι να μπορούν να κάνουν κάποιες μικρές ή μεγάλες αποδράσεις..... πραγματικά σε ηρεμούν και σου δίνουν δύναμη για να πας παρακάτω!!! Πολλά φιλιά!!!

      Διαγραφή
  30. και γω αυτο θα ρωτούσα: σε πόσες μέρες τα προλάβατε όλα αυτα;
    χρόνια πολλά στη ΔΗΜΗΤΡΟΎΛΑ, τον μαυρο πειρασμό θα τον εχουμε στα υπ΄ όψιν!
    Βικούλα μου, το οδοιπορικό ονειρεμένο!Πιστευω οτι θα ήθελες να ζεις στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ!!! Πολλά φιλια, σε σας και στις φίλες σου που συνεδραμαν άξια σε όσες εικόνες βλεπουμε τώρα εμεις! φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Barby μου μετά από αυτό το οδοιπορικό που κράτησε μια εβδομάδα, πραγματικά θα ήθελα να ζω στην Μακεδονία, είναι πανέμορφη.... βέβαια στην Θεσσαλονίκη θα ήθελα να μετακομίσω γιατί όλες εσείς - φίλες μου πια - με έχετε μαγέψει!!!! Πολλά φιλάκια!!!!

      Διαγραφή
  31. Επιτέλους επισκεβάστηκε ο ΗΥ και μπόρεσα να απολαύσω τις υπέροχες εικόνες απο το εξαίσιο οδοιπορικό σας στη Μακεδονία !!! Μαγικός τόπος, ονειρεμένα τοπία ,φίλοι αγαπημένοι, παρέα καταπληκτική, ευτυχισμένα γενέθλια για τη Δήμητρα !!! Δεν χορταίνω την ανάρτησή σου, τι φωτογραφίες....τι περιγραφές,,,τις απόλαυσα όλες και φυσικά συμφωνώ απόλυτα για τα Υπουργεία σίγουρα τα αξίζεις και είναι βέβαιο ότι θα κάνεις καλλίτερη δουλειά απο τους άχρηστους που τα έχουνε
    αναλάβει.....όσο για τη ζεστασιά της παρέας και τους υπέροχους φίλους που συνάντησες δεν έχω λόγια....η υπέρτατη απόλαυση !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλαυδία μου ένα ταξίδι στον παράδεισο ήταν αυτό γιατί τα είχε όλα, μα πάνω από όλα υπέροχους φίλους!!!!!!!!! Τώρα για τα υπουργεία τι να πω..... πλάκα πλάκα αν έπερνε ο απλός κόσμος τα υπουργεία σίγουρα καλύτερη δουλειά θα γινόταν από αυτή που κάνουν τώρα οι επιστήμονες "πολιτικοί καριέρας" Φιλιά!!!!!

      Διαγραφή
  32. Αφού μας "κόλασες" με την υπέροχη τούρτα των γενεθλίων της Δημητρούλας, μας ξεσήκωσες στην κυριολεξία με το όμορφο "υπερταξίδι" σας!! Αν εξαιρέσω το πρόσφατο ταξίδι μου στην Καστοριά, στα υπόλοιπα μέρη έχω να βρεθώ πάνω από 15 χρόνια!! Σε ευχαριστούμε για τις εικόνες και την γλυκιά ξενάγηση. Να χαίρεσαι την Δημητρούλα σου!! Της εύχομαι ότι καλύτερο και να την βλέπεις πάντα χαμογελαστή και τρισευτυχισμένη! Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ να δεις πως "κολάστηκα" Βιβίκα μου που έφαγα και μία κομματάρα..... Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου για την Δήμητρα!!!!! Πολλά φιλάκια!!!!

      Διαγραφή
  33. Να τα εκατοστίσει το κοριτσάκι σου Βίκυ μου πολύχρονο και ευτυχισμένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μας ταξίδεψες , Βίκυ μου !!!! Υπέροχα μέρη !!!!! Έφτασες μέχρι τη Δράμα και δεν πήγες στην πατρίδα μου την Καβάλα ????? (απαράδεκτο !!!! χα χα χα !!!!)
    Να χαίρεσαι την κορούλα σου !!!!!!
    Φιλάκια !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκη μου σε ευχαριστώ για τις ευχές!!!!! Η Καβάλα φανταστική ίσως από τις ωραιότερες πόλεις τις Μακεδονίας την έχω επισκεφθεί παλιότερα και με έχει μαγέψει... δυστυχώς αυτή την φορά δεν μας επερνε ο χρόνος!!!!! Φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  35. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΒΙΚΥ ΜΟΥ,ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ Η ΔΗΜΗΤΡΑ ,ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΕΙ,ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ,ΝΑ ΠΕΡΝΑ ΠΟΛΛΕΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΗΣ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ!!!!
    ΤΟ ΟΔΗΠΟΡΙΚΟ,ΤΕΛΕΙΟ!!!!!! ΚΑΙ Η ΞΕΝΑΓΟΣ ΣΟΥΠΕΡ! Η ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΕ,ΚΑΛΑ ΗΡΘΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΡΑΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΕΒΗΚΕΣ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ,ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΦΕ;ΚΡΙΜΑ.
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΙΚΥ ΜΟΥ,ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ.
    ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!
    ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. αχ βρε αχχχχχχχχχ εκεί δίπλα στο σπήλαιο του Αγγίτη είμαιιιιιιιιιιιιιι στην Μικρόποληηηηηηηηηηη!!!!!!!!!!!!!!Καταπληκτικό ταξίδι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. βραβειάκιιιιιι http://fofoula.blogspot.gr/2013/10/the-unpaixtable-blogger-award.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε ένα σχόλιο.... θα με βοηθήσει να γίνω καλύτερη!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...