Η έκφραση είναι - μόνη αυτή - για έναν καλλιτέχνη ο υπέρτατος και μοναδικός τρόπος ζωής.
Ζούμε γιατί εκφραζόμαστε.

"ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ"


Δεν υπάρχει αληθινή ηδονή, εκτός από εκείνη που δίνει η δημιουργικότητα. Είτε φτιάχνει κανείς μολύβια, είτε μπότες, είτε ψωμί, είτε παιδιά. Χωρίς δημιουργία δεν υπάρχει αληθινή ευχαρίστηση.
"ΛΕΩΝ ΤΟΛΣΤΟΙ"

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Πάτρα.... φυσικά και κάναμε Τουρισμό μέρος 2ο!!!

Καλημέρα σας..... πάμε και αυτήν την βόλτα και φεύγουμε από Πάτρα!!!!!!!!  

Σήμερα θα σας πάω σε Ναούς μα και σε Κάστρα.... και επειδή η βόλτα είναι μεγάλη ξεκινάμε!!!!!

Μέσα στην πόλη της Πάτρας βρίσκονται οι δύο Ιεροί Ναοί του Πολυούχου της Πάτρας Αγ.Ανδρέα...


Ο παλαιός Ναός οικοδομήθηκε στο διάστημα 1836-1843 στην θέση ακριβώς που μαρτύρησε ο Απόστολος Ανδρέας, χτίστηκε σε ρυθμό βασιλικής και είναι έργο του αρχιτέκτονα Λύσανδρου Καυταντζόγλου. Οι αγιογραφίες αποτελούν έργο του διάσημου αγιογράφου Δημήτρη Χατζηασλάνη γνωστού και ως Βυζαντινού.




Ο καινούργιος Ναός κτισμένος λίγα μόνο μέτρα πιο πίσω από τον παλαιό θεμελιώθηκε το 1908 από τον βασιλιά Γεώργιο τον Α΄και την επίβλεψη της ανέγερσης είχε ο αρχιτέκτονας Αναστάσιος Μεταξάς και μετά τον θάνατο του ο Γεώργιος Νομικός, αρχιτέκτονας επίσης. 


Η εκκλησία είναι η μεγαλύτερη της Ελλάδας (ίσως και των Βαλκανίων) εγκαινιάστηκε το 1974 και χωρά 5.500 άτομα στον κυρίως ναό και μαζί με τους γυναικωνίτες 8.000!!!! 

Οι αγιογραφίες του ναού είναι έργο του αγιογράφου Ι.Καρούσου.














Φύγαμε από τον Ναό του Αγ.Ανδρέα και πήραμε τον ανήφορο προς το Οινόκαστρο της ACHAIA CLAUSS.







 Αφού μας κέρασαν ένα ποτηράκι μαυροδάφνη.... 




ξεκινήσαμε για μια ξενάγηση στο Οινοποιείο!!!! 

Την οινοποιία την ίδρυσε ο Βαυαρός Gustav Clauss εισάγοντας στην Ελλάδα  την οικονομική και πολιτική έννοια του "οινικού πύργου" έτσι όπως υλοποιήθηκε στην περιοχή του Μπορντώ, δημιουργώντας ένα μικρό χωριό.


Το οινοποιείο έχει πολλούς αποθηκευτικούς χώρους στους οποίους χωράνε περίπου 7500 τόνοι κρασιού  Οι κυριότεροι χώροι είναι η αποθήκη με τις παλιές Μαυροδάφνες, και η αποθήκη επιτραπέζιων οίνων. 


Η Μαυροδάφνη είναι το διασημότερο κρασί που παράγει το οινοποιείο, που σύμφωνα με την παράδοση ο Clauss το ονόμασε έτσι προς τιμή της όμορφης Ελληνίδας με τα μαύρο μάτια που την έλεγαν Δάφνη, με την οποία ήταν ερωτευμένος και η οποία έφυγε από την ζωή σε πολύ νεαρή ηλικία!!
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το "αυτοκρατορικό κελάρι" του οποίου όλα τα βαρέλια είναι αναμνηστικά επισκέψεων Ελλήνων και Ξένων Επωνύμων, Βασιλέων, Αυτοκρατόρων, Προέδρων Δημοκρατίας και Πατριαρχών κλπ.









Μερικές σημαντικές προσωπικότητες που επισκέφτηκαν το εργοστάσιο είναι  ο Ελευθέριος Βενιζέλος, η Μελίνα Μερκούρη, ο Κάρολος Παπούλιας,  ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Παύλος Κουντουριώτης, ο Αριστοτέλης Ωνάσης,  ο στρατηγός Μοντγκόμερι, ο Αλεξάντερ Φλέμινγκ,ο Ομάρ Σαρίφ,ο Όττο φον Μπίσμαρκ, ο Φραντς Λιστ, η αυτοκράτειρα Σίσσυ της Αυστρίας, και οι Βασιλείς Γουσταύος Αδόλφος της Σουηδίας, Γεώργιος Α, Κωνσταντίνος Α, Γεώργιος Β και οι βασίλισσες Αλεξάνδρα της Μεγάλης Βρετανίας, Λουίζα της Σουηδίας και οι βασίλισσες Όλγα και Σοφία της Ελλάδας,  η πριγκίπισσα Μαρία Βοναπάρτη .
και φυσικά το υπέροχο δικό μας παρεάκι!!!! Καλέ γιατί γελάτε.... νομίζετε ότι δεν θα μας γράψουν στους επισκέπτες του αυτοκρατορικού κελαριού???? 





Στον ίδιο χώρο φυλάσσεται και το παλαιότερο κρασί της Ελλάδας "Η παλιά Μαυροδάφνη του 1873"


 Το Μπάρ των εγκαταστάσεων είναι πανέμορφο και τα πάντα μέσα εκεί είναι φτιαγμένα από παλιά βαρέλια και άδεια μπουκάλια!!!!






Δεν ξέρω αν κάναμε καλά που πήραμε μαζί μας  στο  Οινόκαστρο και την Ρένα..... βλέποντας τα βαρέλια που διακοσμούσαν τον χώρο.... μάλλον κάτι περίεργο σκέφτηκε!!!!! Λέτε η επόμενη πρό(σ)κληση να έχει θέμα το βαρέλι??????    

Και τώρα πάμε για τον τελευταίο προορισμό μας..... 

Περνώντας την καλωδιακή γέφυρα "Χαρίλαος Τρικούπης" ...


φτάσαμε στην πανέμορφη πόλη της Ναυπάκτου που μας περιμένει με το ένα της πόδι βουτηγμένο στην θάλασσα και το άλλο στο βουνό!!!! 



Το λιμάνι της - που αποτελεί και την καρδιά της πόλης - είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης και είναι τμήμα της οχύρωσης της μεσαιωνικής Ναυπάκτου. 



Στον δυτικό βραχίονα του λιμανιού θα συναντήσουμε το άγαλμα του απλού ναύτη από τους Παξούς Γιώργου Ανεμογιάννη.... ο οποίος προσπάθησε να πυρπολήσει μια κορβέτα του Τουρκικού Στόλου


Στην άλλη πλευρά του λιμανιού βρίσκεται το πάρκο Θερβάντες και το άγαλμα του μεγάλου Ισπανού λογοτέχνη, ποιητή και συγγραφέα Μιγκέλ ντε Θερβάντες....
ο οποίος πολέμησε στην ναυμαχία της Ναυπάκτου τον Σεπτέμβριο του 1571 



Στην Μαγευτική Ναύπακτο συναντήσαμε και την αγαπημένη μας Άσπα που περάσαμε μαζί της ένα όμορφο απομεσήμερο μαζί με τα μικρά όμορφα κοριτσάκια της!!!!


Κάπου εδώ όμως θα πρέπει να σας αφήσω, αφού σας ευχαριστήσω που μας ακολουθήσατε σε αυτό το υπέροχο ταξίδι..................





38 σχόλια:

  1. Καλέ, δεν σας προλαβαίνουμε.....χαχαχα!!!
    Υπέροχη και αυτή η εκδρομή σας!
    Τον Αγιο Ανδρέα και την Ναύπακτο τα έχω επισκεφθεί, αλλά το οινόκαστρο πολύ θα ήθελα να πάω να το δώ από κοντά!
    Με ξεσήκωσες με την περιγραφή και τις φωτογραφίες σου!
    Φιλάκια και πάλι !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενικά ήταν ένα υπέροχο πενθήμερο.... σαν 5ήμερη με το σχολείο δηλαδή!!!!! Φιλάκια πολλά!!!

      Διαγραφή
  2. Tόση δουλειά και κούραση σας άξιζαν οι βολτίτσες και η ξενάγηση στο οινοποιείο !!Πάντα τέτοια , δημιουργίες , προσφορά ,χαρά και ανταπόδοση ψυχική ! Εμείς σας ευχαριστούμε που μας "είχατε" κοντά σας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την επόμενη φορά όμως.... σίγουρα πρέπει να είστε κοντά μας!!!!

      Διαγραφή
  3. Έϊ, ψιτ!!!
    Έχεις σκεφτεί να γίνεις ξεναγός???
    (Σοβαρολογώ!!!)
    Απολαύσαμε το κάθε φωτογραφικό "κλικ"!!!
    Ευχαριστούμε πολύ-πολύ για τη βολτούλα!!!
    Πολλά γλυκά φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τί "Ανώνυμος", καλέ???
      Η Γιάννα είμαι (syros2js)... ΩΩΩΩΩΩΧΟΥΟΥΟΥΟΥ!!!
      ;-)

      Διαγραφή
    2. Πραγματικά αυτή η δουλειά θα μου πήγαινε γάντι, είναι κάτι που λάτρευα από παιδί!!!!!!!! Έχεις κανένα τουριστικό γραφείο εκεί στο νησί...!!!! χα!χα! χα! την ψώνισα σου λέω!!!!! Πολλά φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  4. Πολύ κατατοπιστική και η συνέχεια του ρεπορτάζ μας έβαλε
    για τα καλά στο κλίμα όλων των επισκέψεων και δεν βλέπω
    κουνημένες φωτογραφίες.. δεν ήπιες εσύ καθόλου μαυροδάφνη ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε μία γουλιά δεν ήπια... ούτε μαυροδάφνη, ούτε απλό κρασί, ούτε ούζο... τίποτα σου λέω!!!!! μου τα έκοψαν όλα οι γιατροί!!!!

      Διαγραφή
  5. ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ!!!!
    ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΓΙΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ!!!!
    ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΤΟΑ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΥΡΙΣΜΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΒΟΝΙΤΣΑ!!
    ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΕΡΧΕΣΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΛΑ!!!
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟ[Σ]ΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΒΑΡΕΛΙΑ, ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ!!
    ΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑ!!!!
    ΤΑ ΒΑΡΕΛΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ!!!!
    ΑΜ ΠΩΣ!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιμένουμε να δούμε το ταξίδι μέχρι την Πάτρα και φυσικά την επιστροφή!!!! Σε έχω ικανή να κάνεις καμία τέτοια πρόσκληση και να βάλεις τον κόσμο σε περιπέτειες!!!! Όσο για τα ονόματά μας στα βαρέλια γιατί όχι.... τι παραπάνω είχε η αυτοκράτειρα Σίσυ από εμάς!!!!! καλά την έχουμε ψωνίσει...... Πολλά φιλιά!!!!

      Διαγραφή
    2. ΑΥΤΌ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΚΑΙ ΕΓΏ βΙΚΗ ΜΟΥ.. ΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΊΧΑΝΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ;;; ΕΣΕΙς ΉΣΑΣΤΑΝ ΠΟΛΎ ΚΑΛΗΤΕΡΕΣ.......ΜΑΖΊ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΓΏ...ΧΙ..ΧΙ.. .ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ..!!!! ΧΙ.ΧΙ.ΧΙΧ.. ΚΑΛΑ ΜΗΝ ΦΩΝΑΖΕΙς ΠΆΩ ΣΥΤΗΝ ΘΈΣΗ ΜΟΥ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ...

      Διαγραφή
  6. εξαιρετική η περιήγηση και πολύ καλές φωτό..ναστε καλά και εις άλλα τέτοια ευχάριστα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πω πω... μα πότε τα προλάβατε όλα; Τριγυρίσατε αρκετά και μπράβο, γιατί ήταν ευκαιρία... Ευχαριστούμε και γι' αυτή τη βόλτα! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω αν έμεινε και πολύς χρόνος για να κοιμηθούμε.... έπρεπε να τα προλάβουμε όλα!!!! Πολλά φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  8. Εξαιρετικό και το Β'μέρος! Πανέμορφα μέρη είδατε και θαυμάσατε! Πάντα τέτοια, Βίκυ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες τι έχασες Πεπίτα???? άλλη φορά να μαζεύεις τα χαλιά λίγο νωρίτερα!!!!! Φιλάκια!!!!

      Διαγραφή
  9. Μα δεν έβαλες κώλο κάτω!!!!!Εριθρυώ που μπεκρόπινα μπύρες (όχι γιατί μπεκρόπινα...)αλλά γιατί θα μπορούσα να κάνω ρεπορτάζ με μπυραρίες,το ζώον...!!!!!!!!!!χα χα χα χα Στο χρωστάω από την επόμενη φορά!!!Καληνύχτες,αγκαλιά μου.Είσαι υπέροχη!Φιλιά κτμτρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω αν έβαλα κάτω τον κ.... ούτε αν έμεινε και πολύς χρόνος για ύπνο!!!!! Ξέρω πως έζησα την κάθε στιγμή, γνώρισα υπέροχους ανθρώπους.... έζησα απίστευτες στιγμές χαράς και συγκίνησης, είδα απίστευτα μέρη και πράγματα!!!! Φιλιά πολλά φιλιά

      Διαγραφή
  10. Έχεις παρουσιάσει τόσο όμορφα την εκδρομή με τις πληροφορίες και τις φωτογραφίες που τώρα τα εμπέδωσα καλύτερα. Πού έμαθες όμως τόσες λεπτομέρειες; μας τα είπαν όλα αυτά στην ξενάγηση και εγώ δεν τα θυμάμαι; φαίνεται ότι δεν προσέχω καθόλου στις ξεναγήσεις. Σου υπόσχομαι όμως ότι την άλλη φορά θα είμαι πιο προσεκτική. Φιλάκια και καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγάπη μου γλυκιά δεν έχουμε όλοι τα ίδια προσόντα.... εσύ Υπουργός των Οικονομικών (είπα εγώ αν πας δίπλα στον Στουρνάρα θα λύθεί το πρόβλημα της Ελλάδας) εγώ Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού!!! Πολλά φιλιά και στους δυο σας!!!!

      Διαγραφή
  11. Καλά η παρουσίαση σου μάλλον ξεναγό μου θυμίζει , απίστευτη δουλειά , στο οινοποιείο δεν έχω πάει και εντυπωσιάστηκα.
    Είσαι φοβερή και χαίρομαι που γνώρισες ζεστές αγκαλιές και νέους ανθρώπους
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ήθελα να είμαι ξεναγός αλλά δυστυχώς δεν!!!!! Σε αυτή την πενθήμερη εκδρομή ήταν τα πάντα τέλεια!!!!! Πολλά φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  12. ΤΩΡΑ ΑΝ ΘΑ ΠΩ ΟΤΙ ΣΥΝΦΩΝΏ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΡΊΤΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΕΝΑΓΙΣΗ .. ΘΑ ΜΕ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ.;;..... ΤΑ ΕΜΑΘΑ ΌΛΑ ΜΕ ΤΙ ΝΊ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΙΓΜΑ.......ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΘΕΛΩ ;;;. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΒΙΚΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΣΑΤΕ ΟΜΟΡΦΑ .. ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΙΏς ΑΦΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΎΣΕ Η ΑΓΑΠΗ ΣΤΙς ΣΥΝΑΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ.. ... ΛΙΓΟ ΠΡΑΣΙΝΙΣΑ...ΧΙ.ΧΙΧ.. ΦΙΛΆΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΒΡΕΘΟΎΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ... ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. καλημέρα και απο μένα!κι εγω ταξίδεψα μαζί σας,και ειναι σαν να τα είδα όλα απο πολύ κοντά!ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ!!!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. μπραβο κοριτδσια μπραβο Βικυ ταξιδευαμε και εμεις μαζι σας βημα βημα μεχρι και κοχλακι πεταξαμε στη θαλασσα εκει μπροστα απο το καστρο της Ναυπακτου , τη Ασπα τη βρηκατε ??ι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπράβο βρε Βικυ μου, εκανες και την βόλτα σου, ήπιες και τα κρασάκια σου, ομορφα φαινονται όλα!! Συγχαρητήρια να σου πω και για την βοήθεια σου στην έκθεση!
    Χαίρομαι που πήγαν όλα καλά και που και πάλι βοηθησαμε με την μικρή μας συμμετοχη!
    Φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Βικάκι χαίρομαι που ξέρεις να ζεις έντονα την κάθε στιγμή!!!Να περνάς πάντα όμορφα !!!Υπέροχη και άκρως επαγγελματκή η παρουσίαση της εκδρομούλας!!!Φιλάκια Χ2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τόσες φορές έχω έρθει στην Πάτρα και στην Achaia Claus δεν έχω πάει, μοιαζει σαν κάστρο παραμυθιού!
    Ο ναός του Αγίου Ανδρεα είναι τοσο επιβλητικός, κι όταν αντικρύζεις και το σταυρό Του συγκλονίζεσαι!

    Καλά η Ναυπακτος είναι κουκλίστικη, από τις πόλεις που σε μεταφέρουν πίσω στο χρόνο!
    Φιλιά πολλά Βικυ μου, πάντα τέτοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Υπέροχες εικόνες!!! :)
    Χαίρομαι που το απόλαυσες... Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Βικούλα μου, πολλοί Δήμαρχοι θα πρέπει να σου δώσουν τα κλειδιά των πόλεών τους! Είσαι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ!!!

    Φιλάκια πολλά, ενθουσιασμένα κι από αυτή την ξενάγηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τι πανδαισία εικόνων και πληροφοριών είναι αυτή!!! Δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω!!!Δεν περίμενα να επισκευθώ έστω και διαδικτυακά την Αχαια Κλάους με τίποτε ,υπέροχες οι φωτός,αλλά η Δήμητρα με την όμορφη μπλούζα και τις πόζες, έκλεψε την παράσταση!!!Μην βάζεις ιδέες τα βαρέλια είναι βαριά και τα κουριερ θα θησαυρίσουν αν τις μπήκε κάτι στο μυαλό(πάραυτα να το αποτινάξει)!Ευχαριστώ για τις εικόνες και τις πληροφορίες,άψογο ρεπορτάζ!! !!!! Φιλάκια με αγάπη και στις δύο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Βικούλα...... μας προέκυψες και πολύ γυριστρούλα!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ευχαριστούμε για την πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση, ήταν άκρως κατατοπιστική.... άψογη θα έλεγα.... είναι σαν να πήγα η ίδια στο οινόκαστρο!!!!!
    Όσο για την Ρένα, να το ξεχάσει!!!!! Καλέ εδώ δεν βρήκαμε συρτάρια, θα βρούμε βαρέλια;;;;
    Φιλιά στη Δήμητρα, την πρωταγωνίστρια της παρουσίασης!!!!!
    Άντε, φιλάκια και σε σένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το τρέξιμο της εβδομάδας δεν μου επέτρεψε να χαρώ τις όμορφες αναρτήσεις της γλυκιάς ανταποκρίτριας που γνώρισα από κοντά πριν λίγες μέρες. Μένω οχτώ χρόνια σε τούτη την πόλη και έπρεπε να έρθεις εσύ για να μου μεταφέρεις το σκηνικό της Achaia Clauss.. ναι ναι δεν έχω πάει ποτέ!! Μάλλον είχα έρθει με το σχολείο πριν εκατό χρόνια :)) Να σαι καλά Βικούλα μου!!! Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε ένα σχόλιο.... θα με βοηθήσει να γίνω καλύτερη!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...