Η έκφραση είναι - μόνη αυτή - για έναν καλλιτέχνη ο υπέρτατος και μοναδικός τρόπος ζωής.
Ζούμε γιατί εκφραζόμαστε.

"ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ"


Δεν υπάρχει αληθινή ηδονή, εκτός από εκείνη που δίνει η δημιουργικότητα. Είτε φτιάχνει κανείς μολύβια, είτε μπότες, είτε ψωμί, είτε παιδιά. Χωρίς δημιουργία δεν υπάρχει αληθινή ευχαρίστηση.
"ΛΕΩΝ ΤΟΛΣΤΟΙ"

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Για την Τρίτη Ηλικία.... με Αγάπη


Αύριο 1η Οκτωβρίου εορτάζεται "Η Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας" . Υιοθετήθηκε από την γενική συνέλευση του ΟΗΕ το 1990 για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους…
Η σύγχρονη εποχή αναφέρεται στην Τρίτη Ηλικία βάσει αριθμητικών δεδομένων και όχι αισθημάτων…   όμως Τρίτη Ηλικία είναι αυτοί στους οποίους οφείλουμε αυτό που είμαστε σήμερα…  είναι οι γονείς μας, οι παππούδες μας, οι δάσκαλοί μας…  είναι ο καθρέπτης της ζωής
μας…
Ας μην ξεχάσουμε λοιπόν κανέναν από τους αγωνιστές της ζωής αυτήν την ημέρα… και αν πάλι δεν βρίσκονται ακόμα κοντά μας «οι δικοί μας άνθρωποι»…  ας χαρίσουμε μια ζεστή αγκαλιά σε έναν ηλικιωμένο…  ας επισκεφτούμε ένα γεροκομείο και ας ευχηθούμε να σταματήσουν να υπάρχουν παλαίμαχοι της ζωής στο ράφι… στο μπαούλο… στην απομόνωση… έρμαια της μοναξιάς…


Αυτήν την ανάρτησή μου λοιπόν την αφιερώνω στην αγαπημένη μου νονούλα, στο «Ριτσάκι μου» που σε λίγο θα συμπληρώσει ένα αιώνα ζωής…  και στην οποία οφείλω πολλά από αυτά που είμαι σήμερα…



14 σχόλια:

  1. ΒΙΚΥ ΜΟΥ ΚΑΤ‘ΑΡΧΗΝ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΗΝ ΝΟΝΟΥΛΑ ΣΟΥ.ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΟΥ.ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΟΝΟΥΣ ΑΝΥΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΗΜΕΝΟΥΣ.ΔΥΣΤΗΧΩΣ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ.ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑ ΚΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΝ ΛΙΓΗ ΧΑΡΑ.ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΠΟΥ ΠΑΩ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΒΛΕΠΩ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΑΛΚΟΝΑΚΙ ΜΙΑ ΓΡΙΟΥΛΑ ΠΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ ΜΟΝΗ ΜΕ ΠΛΗΓΩΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ.ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΡΘΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΙΡΕΤΗΣΑ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΤΡΥΦΕΡΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΚΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ.ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΕΜΑΤΗ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ.ΣΕ ΦΙΛΩ ΠΟΛΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν δεις τους γονείς σου να γερνούν τότε καταλαβαίνεις τι είναι τα γηρατειά. Δεν έχουμε καμία παιδεία ούτε σ'αυτό το θέμα. Λέμε τους ηλικιωμένους γέρους και γριές και δεν μπαίνουμε στην διαδικασία να αναρωτηθούμε τι εμπειρίες κουβαλούν και πόσο μπορούν να μας βοηθήσουν με τη σοφία τους. Δεν είναι απόκληροι της ζωής,ούτε πρέπει να μένουν στο περιθώριο. Ας του αγκαλιάσουμε. Χαμογελάμε και χαιδεύουμε ένα παιδάκι αλλά γυρίζουμε αλλού όταν μας πλησιάζει ένας ηλικιωμένος,γιατί; Αυτός είναι ο κύκλος της ζωής. Εύχομαι η νονούλα σου να ζήσει όσο βαστάει η καρδούλα της και η θέλησή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λένε-δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει-ότι έχουν αρχίσει και αδειάζουν τα γηροκομεία. Αυτοί που κάποτε άφησαν τον δικό τους άνθρωπο εκεί, τον παίρνουν πίσω- όχι γιατί το μετάνιωσαν ή γιατί τους έπνιξαν οι τύψεις- αλλά για να επωφεληθουν την συνταξή του, λόγω κρίσης.Αγάπη από συμφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΒΙΚΥ ΜΟΥ .....
    ΜΕ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΝΑΣΙΑΣ....
    ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ....
    ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΠΟΣΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΙΔΙ , ΝΕΟΣ , ΕΥΚΙΝΗΤΟΣ .....ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ Η ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ.
    ΝΑΙ ΤΟ ΠΑΘΑΙΝΩ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΧΝΑ. ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΛΗΣΙΑΖΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ. ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εύγε Βίκυ που μας θυμίζεις τέτοια σημαντικά πράγματα. Να χαίρεσαι την νονά σου και να φροντίζουμε όλοι τους ηλικιωμένους συγγενείς, φίλους και γνωστούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ευαίσθητη ανάρτηση!!!
    ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ γλυκιά ανάρτηση Βίκυ μου όλοι πρέπει να είμαστε ευαίσθητοι σε αυτό το θέμα γιατί τα γειρατειά είναι εκεί για να θυμίζουν από που ξεκινάμε και που καταλήγουμε!!!Θα ήθελα να δειτε ένα βιντεάκι στο you Tube με τίτλο 'What is that'; είναι πολύ συγκινητικό και αγγίζει τις καρδιές όλων μας!!!Καλό απόγευμα φιλάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Eτσι είναι βρε παιδιά λίγο ενδιαφέρον δεν βλάπτει...ξέρω ξέρω ο χρόνος.... όμως δεν φυτρώσαμε που να πάρει....λίγη ανθρωπιά ...άλωστε ότι προσφέρεις σου επιστρέφεται απλόχερα...καλό μήνα φίλη μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βίκυ, καλησπέρα και καλό μήνα!! Να χαίρεσαι τη νονά σου και μπράβο σου για την ευαισθησία σου και την υπέροχη ανάρτησή σου!! Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να προσέχουμε τους ηλικιωμένους που έχουν ήδη προσφέρει τόσα πολλά στην κοινωνία και να είμαστε υπομονετικοί και τρυφεροί μαζί τους. Είναι άδικο όταν φτάνεις σε μεγάλη ηλικία να σου φέρονται σκληρά, αδιάφορα και να σε πληγώνουν!!!
    Ο χρόνος περνάει για όλους μας και χρειάζεται να το θυμόμαστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλό μήνα! οι άνθρωποι της 3ης ηλικίας αξίζουν πραγματικά το ενδιαφέρον μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ευτυχώς που υπάρχουν και άνθρωποι που είναι τόσο ευαίσθητοι όσο κι εσύ! Και επειδη εχω και τους δυο μου τους γονείς με άνοια, "μίλησες" μέσα στην ψυχή μου ! Να 'σαι πάντα καλά! Σου εύχομαι να φτάσεις και να ξεπεράσεις σε ηλικία τη νονά σου! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εκεί που είσαι ήμουνα κι εδώ που είμαι θα'ρθεις λέει μια παροιμία! Και μην τους παρεξηγούμε αν καμιά φορά παραλογίζονται και λίγο, άλλωστε σε αυτούς οφείλουμε αυτό που είμαστε μην το ξεχνάμε ποτέ! Να τους σεβόμαστε λοιπόν και να τους φροντίζουμε γιατί το αξίζουν με το παραπάνω!!! Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλό μήνα Βίκυ!
    Τη νονά και τα μάτια σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μία σελιδα γεμάτη ευαισθησία.. Μού αρέσει πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε ένα σχόλιο.... θα με βοηθήσει να γίνω καλύτερη!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...