Η έκφραση είναι - μόνη αυτή - για έναν καλλιτέχνη ο υπέρτατος και μοναδικός τρόπος ζωής.
Ζούμε γιατί εκφραζόμαστε.

"ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ"


Δεν υπάρχει αληθινή ηδονή, εκτός από εκείνη που δίνει η δημιουργικότητα. Είτε φτιάχνει κανείς μολύβια, είτε μπότες, είτε ψωμί, είτε παιδιά. Χωρίς δημιουργία δεν υπάρχει αληθινή ευχαρίστηση.
"ΛΕΩΝ ΤΟΛΣΤΟΙ"

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Λικέρ Κεράσι


Όπως είδη σας έχω πει  μόλις γύρισα από ένα υπέροχο ταξίδι…  αυτό που μάλλον ξέχασα να σας αναφέρω ήταν πως σε ένα μικρό χωριό –  κοντά σχετικά στην Λισαβόνα, στο Obidos – υπήρχε ένα φανταστικό ποτό κεράσι, το οποίο σερβιριζόταν μέσα σε μικρά σοκολατένια ποτηράκια… 

Επειδή όμως αφενός βαριόμουν να το κουβαλάω και αφετέρου πίστευα ότι θα το βρω και στο αεροδρόμιο, δεν το αγόρασα και έμεινα με την χαρά…
Βλέποντας και ξαναβλέποντας τις φωτογραφίες, κάθε φορά τσαντιζόμουν… όταν το έβλεπα και αποφάσισα να το φτιάξω μόνη μου…  έτρεψα λοιπόν να προμηθευτώ τα απαραίτητα:

κεράσια



λευκή κρυσταλλιζέ ζάχαρη

κανέλα & γαρύφαλλα

και Μαύρο Ρούμι

Αφού λοιπόν έπλυνα καλά τα κερασάκια, τους αφαίρεσα το κοτσανάκι και τους άνοιξα τρυπούλες με ένα πιρουνάκι, τα έβαλα μέσα σε ένα γυάλινο βάζο με μεγάλο στόμιο για να μπορώ να τα ανακατεύω…


πρόσθεσα την ζάχαρη, την κανέλα, τα γαρύφαλλα...


και το ρούμι...


το σφράγισα καλά και το έβγαλα στον ήλιο, που θα το αφήσω για δύο περίπου μήνες... (ανακατεύοντάς το κάθε τόσο για να λιώσει η ζάχαρη)


Οι ποσότητες για να γίνει το λικέρ είναι:
3 μέρη κεράσια
2 μέρη ρούμι
1 μέρος ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
5 γαρύφαλλα
(όταν λέμε μέρη εννοούμε μπολ)

και φυσικά η συνταγή δεν είναι δική μου... ευτυχώς ήταν γραμμένη στο μπουκάλι... το οποίο μια κοπελιά από την παρέα αγόρασε!!!

Τώρα μην ρωτάτε πως θα φτιάξω το σοκολατένια κυπελάκια... μέχρι τον Σεπτέμβριο κάτι θα σκεφτώ!!!

Αν δεν βαριέστε φτιάξτε το και μάλλον όταν φτάσει η ώρα να το πιείτε... θα με θυμηθείτε...

11 σχόλια:

  1. Μου άνοιξες την όρεξη για λικεράκι. Κάτι θα βρούμε για να φτιάξουμε τα σοκολατένια ποτηράκια.Λιωμένη σοκολάτα σε καλούπι...κάτι τέτοιο.Πάντως αξίζει να το προσπαθήσουμε να είναι ολοκληρωμένο. Θα το τολμήσω μάλλον κι εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.....ΣΟΥΠΕΡ ΤΟ ΛΙΚΕΡ....ΤΟ ΒΑΖΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΥΑΛΙΝΟ?...ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ιδεαλιστική η πρόταση σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γειά σας Μαρία, Φουφουλίτσα & Ρένα!!! Τολμήστε το... είναι σούπερ το λικεράκι... και αν δεν καταφέρουμε να φτιάξουμε ποτηράκια από σοκολάτα μπορούμε να τα κάνουμε παραγγελία σε ζαχαροπλαστείο!!! σιγά μην κάτσουμε να σκάσουμε!!!

    Φουφουλίτσα όντως το βάζο πρέπει να είναι γυάλινο... ήδη το έχω αλλάξει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΒΙΚΥ ΧΡΥΣΟΧΕΡΑ!!!! ΕΥΤΗΧΩΣ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΝΕΙ ΓΛΥΚΟ ΚΕΡΑΣΙ ΚΑΙ ΛΙΚΕΡ ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΓΛΥΚΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΛΙΚΕΡ.ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΤΕ!!!!ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν είμαστε και κοντά να με κεράσεις ένα ποτηράκι.... πολύ θα το 'θελα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μου αρέσει το κεράσι !!! Σίγουρα δεν είναι βύσσινο (όπως κάνουμε εμείς το τσέρυ?). Μπορεί να γίνει και με αλλο ποτό αντί για ρούμι??Και πώς το λένε οι Πορτογάλοι ??? Σε τρέλλανα στις ερωτήσεις... πολλά φιλιά !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από τα αγαπημένα μου!!Στην υγειά σου Βίκυ!!!!!Και μη στεναχωριέσαι αν δεν βρεις πως γίνονται τα σοκολατένια ποτηράκια !!!Το ίδιο γευστικό θα είναι και με κανονικό ποτηράκι!!!!!!!!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ακούγεται θεικό!!! Τα λικέρ τα λατρεύω και τώρα που άρχισαν να ωριμάζουν και θα κερασάκια μας θα το επιχειρήσω!!
    Α, για τα σοκολατένια ποτηράκια είδα σε ένα πολυκατάστημα στην Τρίπολη να πουλούν θήκες από σιλικόνη σε σχήμα σφηνάκι και σ' αυτές μπορούσες να παγώσεις και να φτιάξεις σφηνάκια είτε από σοκολάτα είτε από πάγο!! Ψάξε ,κάπου θα τα βρεις !! Αν όχι γράψε μου να πάω να πάρω και να σου τις στείλω- αν βέβαια τα έχει ακόμα και δεν έχουν εξαντληθεί...
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Α!!! Λικέρ κεράσι!!! Πάρα πολύ ώραία ιδέα, αν δε βαρεθώ θα το δοκιμάσω χαχα. Το κακό είναι ότι πέφτουν οι διακοπές στη μέση, που θσ λείπουμε για ένα μήνα!
    Πολλά φιλιά!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κορίτσια γειά σας, χαίρομαι που σας άρεσε η ιδέα του λικέρ!!!

    @ Νάσια, σε ευχαριστώ σε ευχαριστώ για το «Χρυσοχέρα» αλλά αυτός ο τίτλος ανήκει σε άλλες κοπελιές!!! Προσπαθώ όμως ….
    @Αναστασία μου οι αποστάσεις έχουν πια γίνει μηδενικές… ένα courier και να το κέρασμα στο σπιτάκι σου!!!
    @ Marie-Anne Το λικεράκι είναι σίγουρα από κεράσι στο Obidos το λένε «Ginja» και το σερβίρουν με φρέσκα κεράσια και σοκολατένιο κυπελάκι, δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει και με άλλο ποτό… αλλά γιατί όχι πιστεύω ότι και με κονιάκ το ίδιο θα είναι!!!

    @ Χρυσάνθη μου να είσαι σίγουρη πως δεν θα στεναχωρηθώ για το κυπελάκια… ας έρθει η ώρα του …. και το πίνω και σε γυάλινο!!!

    @ Νικούλα … «Ο λόγος σου με χόρτασε… και το ψωμί σου φάτω» έλεγε ο πατέρας μου!!! Σε ευχαριστώ πολύ για την προθυμία σου να μου στείλεις φορμάκια, αλλά αν δεν βρω εδώ… θα το πιο σε γυάλινα ποτηράκια… ‘όπως λέει και η Χρυσάνθη «το ίδιο γευστικό» Θα είναι!!!

    @ Ροδούλα μου δεν θέλω τεμπελιές… όσο για τις διακοπές ότι πρέπει … το βάζεις στην γυάλα, το αφήνεις στην βεράντα να το βλέπει ο ήλιος, φεύγεις…. και όταν με το καλό επιστρέψεις έτοιμο!!!

    Φιλιά πολλά σε όλες !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε ένα σχόλιο.... θα με βοηθήσει να γίνω καλύτερη!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...