Η έκφραση είναι - μόνη αυτή - για έναν καλλιτέχνη ο υπέρτατος και μοναδικός τρόπος ζωής.
Ζούμε γιατί εκφραζόμαστε.

"ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ"


Δεν υπάρχει αληθινή ηδονή, εκτός από εκείνη που δίνει η δημιουργικότητα. Είτε φτιάχνει κανείς μολύβια, είτε μπότες, είτε ψωμί, είτε παιδιά. Χωρίς δημιουργία δεν υπάρχει αληθινή ευχαρίστηση.
"ΛΕΩΝ ΤΟΛΣΤΟΙ"

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Ταξιδεύοντας ......... μέρος 3ο

Αγαπημένοι μου φίλοι γεια σας
Σήμερα έχουμε την τελευταία μας πτήση…  με προορισμό την Πορτογαλία


Λισαβόνα
τούτη η πόλη είναι πλανεύτρα μάγισσα.
Απλώνει τη μαγεία της σε επτά λόφους και παιχνιδίζει στα χρώματα των Αζουλέγιος.
Είναι η πόλη που έστειλε στα πέρατα του κόσμου ταξιδευτές και εξερευνητές.
Τρυφερή και απόμακρη.
Έτοιμη να παραδοθεί στις εξερευνητικές ορέξεις των σύγχρονων ταξιδευτών.
Να τους σαγηνεύσει με τα τραγούδια και τις γεύσεις της.
Και να τους κατακτήσει ολοκληρωτικά, μέχρι να της υποσχεθούν πως θα ξαναγυρίσουν.
































Σίντρα
Η πόλη, που στην πραγματικότητα είναι 3 χωριά ενωμένα, έχει συμπεριληφθεί στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο, λόγω της ρομαντικής αρχιτεκτονικής της, του 19ου αιώνα.







Μεταξύ των λόφων της Σίντρα και του Ατλαντικού Ωκεανού είναι το φυσικό πάρκο Sintra-Cascais, που περιλαμβάνεται στις περιοχές παγκόσμιων κληρονομιών τόσο για τη φυσική ομορφιά του όσο και για το πολιτιστικό ενδιαφέρον. Στην ακτή, ένας φάρος και διάφορες άλλες εγκαταστάσεις χαρακτηρίζουν το πιό δυτικό σημείο της ηπειρωτικής Ευρώπης, το Cabo Da Roca.


Εστορίλ
ήταν μια φορά κι έναν καιρό, τα SPA της αριστοκρατίας. Κατά τη διάρκεια των παγκόσμιων πολέμων ήταν αγαπημένο κέντρο των βασιλικών εξορίστων της Ευρώπης
Σήμερα είναι η ναυαρχίδα του πορτογαλικού τουρισμού.



Κασκάις
βρίσκεται σε έναν προστατευμένο κόλπο στις εκβολές του Τάγου, που αποτελούσε αμυντικό προπύργιο ενάντια στους εισβολείς.
Το κάποτε γραφικό ψαροχώρι σήμερα είναι μια μικρή κοσμοπολίτικη παραθαλάσια κωμόπολη.




Φάτιμα
Τόπος λατρείας, κάτι σαν την Τήνο...


H Παναγία εμφανίστηκε σε 3 μικρά κορίτσια το 1917. Το Μοναστήρι της Παρθένου (Nossa Senhora do Rosario da Fatima) εντυπωσιάζει με το μέγεθος και την κατανυκτική του ατμόσφαιρα.
Ας σημειωθεί ότι ο ναός της Αγίας Τριάδας στη Fatima είναι έργο ενός πολύ γνωστού έλληνα αρχιτέκτονα, του Αλέξανδρου Τομπάζη.


Μπατάλια
Το Μοναστήρι της είναι μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την Ουνέσκο. Είναι ένα κτίσμα του 14ου αιώνα, σε γοτθικό ρυθμό. Χτίστηκε το 1388. Μόνο αν δει κάποιος αυτό το μοναστήρι μπορεί να καταλάβει το μέγεθος και το μεγαλείο του.






Όμπιντος
Γλυκό χωριουδάκι, με λευκά σπίτια, στενούς δρόμους και περιποιημένα μαγαζάκια. Σε τούτο το χωριό η ατμόσφαιρα είναι έντονα μεσαιωνική
<><> <><> <><> <><> <><> <><>








Ναζαρέ
ένα μικρό γραφικό ψαροχώρι θα σε ξεκουράσει και θα κεράσει καφέ στα όμορφα μαγαζάκια του.




Το ταξίδι μου κάπου εδώ τελείωσε…    


Ταξίδια όμως δεν είναι μόνον εκείνα που αν είσαι τυχερός πραγματοποιείς.......
.......ταξίδια είναι και οι αναμνήσεις, μνήμες γλυκές & ανεξίτηλες εμπειρίες ζωής που όταν έρχονται ξανά στον νου, σε ταξιδεύουν γλυκά στο παρελθόν προσφέροντάς σου ατελείωτες ώρες ηρεμίας και γαλήνης......




ΚΑΛΟ & ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ

12 σχόλια:

  1. Η ανάρτηση σου μαγευτική, έχω επισκευτεί τις 3 απο τις πόλεις που περιγράφεις μα η δική σου οδιπορική αφήγηση τα σπάει όλα...Νομίζω οτι αν ήμασταν κοντά θα κάναμε πολύ καλή παρέα γλυκειά μου, μα πιο πολύ μου άρεσαν τα λόγια σου ..Πράγματι..οι αναμνήσεις είναι αυτές που μετράνε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ που με ταξίδεψες, πέρασα υπέροχα!!! Σε φιλώ και να περνάς πολύ πολύ όμορφα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαγικη και η Πορτογαλια!! πολυ ομορφες φωτο οπως και η ξεναγηση σου Ποδηλατησα μου μπραβο!!και θα συμφωνησω και εγω οι αναμνησεις που φτιαχνουμε ειναι οι πιο πολυτιμες :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΠΕΥΣΩ ΑΟΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΕΙΔΙ!!!!!!!!!!!!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΕΝΑΓΗΣΗ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε ακολούθησα σε όλες τις πόλεις και τα χωριουδάκια που πήγες και στις 3 αναρτήσεις σου !!Με ταξίδεψες όμορφα!!!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ααααχ ποδηλάτησα μου, χίλια ευχαριστώ και για αυτή την ανάρτηση. Πραγματικά με ταξίδεψες, αν και καταλαβαίνω, ότι οι φωτογραφίες ένα μικρό μέρος του μεγαλείου αποδίδουν. Είναι όμως και οι πληροφορίες αλλά και η ζωντανή αφήγησή σου, που είναι λες και τις ζωντανεύουν.
    Έγώ πάντως ταξίδεψα!
    Να είσαι πάντα καλά, και να κάνεις πολλά ακόμα ταξίδια!!!
    Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπέροχες οι φωτογραφίες σου!!!μασ ταξίδεψες για τα καλά!!Να είσαι πάντα καλά να γνωρίσεις όλο τον κόσμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλωσόρισες Βίκυ μου. Είμαι σίγουρη ότι πέρασες υπέροχα εξάλλου αυτό φαίνεται από την καταπληκτική περιγραφή του ταξιδιού σου και τις πανέμορφες φωτογραφίες. Μου θύμισες ωραίες στιγμές που είχα περάσει κι εγώ σ'αυτές τις πόλεις πριν από λίγα χρόνια. Και τώρα πιά περιμένουμε να δούμε με τί καινούργιο θα μας καταπλήξεις, δεν μπορεί, κάτι θα έχεις στον νού σου (εάν δεν το έχεις ήδη έτοιμο !!!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος ή Marie-Anne : Γι άλλη μιά φορά τα έχω μπερδέψει με τα προφίλ μου και τους κωδικούς. Προσπαθούσα εδώ και δύο ώρες (!) να σου γράψω αλλά δεν τα κατάφερα με τίποτα !! Γιά πλάκα πάτησα στο ανώνυμος και το σχόλιο δημοσιεύτηκε, χάχάχά !!!Είναι μιά κάποια λύση και αυτή......Φιλιά, Marie-Anne

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΧ ΒΥΚΑΚΙ ΕΠΙΝΑ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΑΖΕΥΑ ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΙΔΙΑ.......ΩΡΑΙΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπέροχα τα μέρη που επισκέπτηκες Βίκυ μου!Νάσαι καλά να ταξιδεύεις και να περνάς πάντα υπέροχα!!!Καλό Σαββατοκύριακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Bikυ μου συγνώμη για την καθυστέρηση είχα μείνει στην πόλη που η φωτό της μπατάρισε (παραπάνω... χαχαχαχα)και έχασα την πτήση αλλά θαύμασα την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΜΟΡΦΗ Πορτογαλία, δικαιολογώ απόλυτα την κόρη μου.
    Μάλλον η Πορτογαλία είναι αδικημένη έναντι της Ισπανίας που έχει τα σκήπτρα της διαφήμισης.
    Πάντα να περνάς όμορφα και να μας παίρνεις μαζί σου,τα ταξίδια σου έιναι συναρπαστικά, εντός κι εκτός!Φιλάκιααααααααααααα
    Υ.Γ. Ελπίζω να έφερες πλακάκια Αζουλέγιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε ένα σχόλιο.... θα με βοηθήσει να γίνω καλύτερη!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...